Jump to content
POLITISTI.ro

Ce inseamma "referent"?


Parocescu

Recommended Posts

Buna ziua! Tin sa mentionez inca de la inceput ca nu lucrez in cadrul M.A.I. , dar mi-as dori sa o fac. Anul acesta am absolvit Facultatea de Litere. Pe site-ul IPJ Constanta sunt afisate sase posturi ocupabile prin incadrare externa printre care si unul care mi-a suscitat interesul, "referent la sectia 3 de Politie". 

Am cautat pe internet informatii cu privire la fișa postului unui referent dar nu am gasit ceva care sa ma lamureasca. Asadar, intrebarea mea este: ce presupune mai exact functia de referent in cadrul unei sectii de politie? 

Multumesc anticipat.

Link to comment

REFERÉNT, -Ă, referenți, -te, s. m. și f. Specialist în cadrul unei instituții, a cărui atribuție este de a da îndrumări și informații în domeniul specialității sale; consilier. ♦ Persoană care face un referat – Din germ. Referent, lat. referens, -ntis. 

Cu placere !

Link to comment

Asta stiam deja, si chiar daca nu, as fi gasit-o pe google. Nelamurirea mea era in privinta atributiilor pe care un referent le are in sectia de politie, nu definitia cuvantului. 

* Activitatea efectiva

Link to comment
  • Moderator

În cele mai multe cazuri de acest fel este vorba de "personal contractual - referent" care desfăsoară activităti de secretariat (ori altfel spus, e o functie de secretar/secretară).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.