Jump to content
POLITISTI.ro

Angajări directe în poliţie


Daiana25

Recommended Posts

Buna ziua . 

As vrea sa  aplic pentru postul de referent II la investigații criminale și vroiam sa va întreb daca as mai putea avansa in timp . De asemenea daca mi-ați putea oferiți mai multe detalii despre ce presupune aceasta funcție . Mulțumesc frumos .

Link to comment

Vă salut !

Îmi permit să vă deranjez cu două întrebări și sper, prin amabilitatea dumneavoastră, să găsesc răspuns.

1. Eu sunt discromat parțial. La încadrarea directă de specialiști (inginer, în corpul ofițerilor), pot fi declarat apt medical fiind discromat ?

2. Dacă sunt încadrat în corpul ofițerilor, fiind inginer, primesc grad ca și ceilalți polițiști care au absolvit Academia sau o Școală de Poliție ? Dacă da, în timp pot avansa primind grade mai mari (subcomisar, comisar) ?

Vă mulțumesc !

 • Downvote 1
Link to comment

Nu înțeleg scopul aroganței dvs....

Am 29 de ani, și dacă aș intra în sistem, evident că nu aș vrea gradul de comisar direct (nici teoretic și nici practic nu cred că se poate), însă până spre 50 de ani, cred că se poate evolua, dacă se poate evolua... 

Ca fapt divers, am observat că medicii de la Centrul Medical Județean au grade. De aceea v-am și întrebat dacă inginerii intrați în sistem pe diferite funcții specifice specializării lor, pot progresa în ceea ce privește gradele...

Vă mulțumesc (chiar și pentru aroganțe ieftine și nefondate) !

 • Downvote 1
Link to comment

Faptul ca se obisnuieste sa se incadreze in Politia Romana asa zisi "specialisti" primind grade profesionale este o anomalie care ar trebui eliminata. Daca esti specialist in economie ar fi normal sa fii incadrat ca personal civil cu un salariu decent si sa lucrezi la structura de financiar. Repet, structura de financiar, sa nu se inteleaga Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Un incadrat direct acolo e departe de a fi un specialist. Problema cea mai grava este ca se fac astfel de incadrari dandu-se grade profesionale de ofiteri unor absolventi de facultate, care dupa un ani la caldurica unde cara gentile sefilor, ajungi si ei sefi mai mici in structurile operative si ne spun noua cum sa ne facem meseria pe care am invatat-o absolvind cursurile unei institutii de formare a politistilor.

Nu ma intelege gresit, nu am nimic personal cu tine, doar ca noi, suntem impotriva incadrarilor directe si a transferurilor intre arme, aceste lucruri deprofesionalizeaza aceasta meserie pe care o iubim si o facem cu pasiune.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Angajările directe sunt o aberaţie a acestui minister de doi lei sau "sistem" (spune-i cum doreşti, am observat că în ultima vreme toată lumea e îndrăgostită de acest termen).
Tot nişte ingineri sunt şi artizanii acestei aberaţii, ce de fapt sunt nişte reminiscenţe ale sistemului militar din perioada comunistă.
Dacă mergi să te angajezi la Parchet, ca inginer (pentru că există şi acolo personal auxiliar) nu te fac ăia procuror. Numai în acest sistem (minister) de doi lei există această aberaţie, de aceea vei întâlni şi aceste aroganţe ieftine şi nefondate (după părerea ta). 
Dacă eşti capabil şi profesionist, nu ai nevoie de grade, du-te în mediu privat, pentru a nu mai fi nevoit să suporţi aroganţe ieftine şi nefondate. Aaa stai că dacă erai capabil se băteau privaţii pe tine, nu ajungeai să te intereseze astfel de posturi. Îmi cer scuze.

 • Upvote 2
Link to comment
Chiar acum, adi88 a scris:

Nu înțeleg scopul aroganței dvs....

Nu este aroganță, dar văd că majoritatea celor care caută să se încadreze în poliție, fără ca să treacă prin școală, sunt interesați de salarii și cum pot să ajungă să aibă grade profesionale cât mai mari și în timp cât mai scurt.

Link to comment

Catalin are dreptate - este o aberatie cand oameni (chiar daca au studii superioare) sunt angajati direct ca politisti fara o educatie corespunzatoare prin Scolile sau Academia de Politie. Sunt doua probleme, asa cum a identificat si Catalin - (1) Minister (in nici o tara din lumea civilizata oamenii din Minister nu sunt politisti cu grade) si (2) "mostenirea" de la militie - gradele si functia - mai ales notiunea: functia bate gradul! In orice caz, Ministerul nu conduce efectiv Politia - aceasta este condusa independent de un sef, care raporteaza si discuta cu Ministrul. 

In lumea civilizata nu exita asa ceva - daca ai o functie ai si un grad corespunzator.  Nu poti avea o functie daca nu ai gradul cerut de acea functie. Nu poti fi avansat in grad daca nu ai experienta corespunzatoare.  Politia este o organizatie civila intr-o tara democratica, nu militara sau para-militara.  Ce ma doare este cand vad oameni care inca mai saluta si cel mai tare nu pot sa sufar "sa traiti"! 

De asemenea, intr-o tara normala, anagajarile in politie ca politist se fac numai la gradul si functia unui absolvent de Scoala sau Academie, deoarece nu se pot face asemenea angajari decat la terminarea studiilor intr-o Scoala sau Academie de Politie. Singurul post in care o persoana poate fi angajata "direct" este cea de sef de politie (functia lui Despescu) insa de obicei acesti oameni au cel putin 20 de ani experienta ca politist + experienta si cursuri in management.  De obicei, aceste persoane sunt angajate pe o perioada de 5 ani si nu pot fi dati afara decat daca comit o infractiune sau daca nu ating anumite performante elaborate clar in contractul de munca. Aceste performante sunt verificate anual de o comisie nu de o persoana care daca vrea sa te faca o rezolva! 

Toti oamenii din Minister, financiar etc (care nu au absolvit of Scoala sau Academie - si chiar cei care au absolvit insa vor sa se mute intr-o functie auxiliara) chiar daca lucreaza in Politie sunt personal auxiliar civil. Nu exista politist, intr-o tara normala, care nu a lucrat in strada cel putin 2 ani (1 an in anumite tari - insa eu prefer 2! :clip:) - indiferent ca ai absolvit Scoala sau Academia. Academia iti da teoria necesara sa fii un bun administrator insa strada iti da experienta. Suntem departe, insa eu inca sper!

Link to comment

adi88, dacă vrei sa devii polițist poți sa te înscrii la examen la cele doua scoli de agenți de politie sau la Facultatea de politie. Altfel, faci parte din categoria celor care au intrat pe ușa din dos în politie.

Nu este vorba despre nicio aroganta, dar ne-am saturat de atâția "specialiști" încadrați direct în Politia Romana. Întra ca specialiști și apoi ajung pe funcții operative de conducere, și dau lecții despre munca de politie. Nu se poate asa ceva! Ajunge!

Link to comment

Tipul nu poate intra pe uşa din față în poliție deoarece are probleme cu vederea( nu este vina lui),dar totuşi vrea să fie polițist şi să aibă şi grad mare.

Link to comment

MApN face angajări, dar nimeni nu primește grade militare, toti vor fi încadrați ca personal civil contractual.

Doar în MAI se fac încadrări directe ca polițiști, cu grade profesionale.

Link to comment

În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru răspunsurile date, chiar dacă unele dintre ele sunt critici.

Pentru a înțelege îndârjirea mea de a intra în Poliție, o să vă spun pe scurt povestea mea. În anul 2011 mi-am dat seama că ceea ce vreau să fac pe viitor este meseria de polițist, așa că m-am hotărât să dau la Academie, la Frontieră. Zis și făcut. Timp de un an am băgat bani în pregătiri, cărți, antrenamente ș.a.m.d. Vine luna mai a anului 2011, și mă duc să deschid fișa medicală la Centrul Medical Județean. D-na doctor mă cântărește, măsoară, ia tensiunea, după care îmi pune în față o cărțulie cu planșe colorate, și mă întreabă ce numere văd; eu nu vedeam nimic. Mi s-a spus că sunt discromat parțial, deci INAPT, și dat afară din cabinet. Așadar, visul meu se spulberase.

Știu, dacă eram sănătos tun nu era musai să și intru la Academie. Da, poate nu intram anul acela, dar dădeam în fiecare an până intram. Așa, ca discromat, nu am nicio șansă. Așa că singura mea șansă de a intra Poliție ar rămâne prin încadrare directă.

Da, știu, mulți condamnați aceste încadrări, dar ia puneți-vă în locul meu, și fiți sinceri cu voi.... Nu ați fi făcut la fel ? Nu ați fi apelat la această portiță, chiar dacă e poarta din spate, numai pentru a intra în Poliție ?

Și, în final, am rugămintea să mă ajutați cu cealaltă nelămurire. La încadrările directe pot primi INAPT pentru că sunt discromat ?

Vă mulțumesc ! 

 

Link to comment

Buna seara.

Referitor la unul din criteriile pentru admiterea la academie. Fara minim 9 la purtare, nu se poate intra? Se pune mare accent pe criteriul respectiv? 

Am fost mai natang in liceu, cateva absente si cate o nazbatie, si am "rezolvat" media la purtare.

Daca nu ai 9, nu ai sansa?

Multumesc.

Link to comment

adi88, și cei pentru încadrările directe vor fi supuși aceluiași control medical ca cel pentru admitere în unitățile de învățământ ale MAI. Deci, tot inapt.

Media minima la purtare este criteriu de selecție și nu se fac derogări. Te încadrezi bine, nu te încadrezi asta este, nu ai ce sa faci.

Ultimul alineat este pentru kokos.

Link to comment

In legatura cu aceasta medie la purtare, am si eu o intrebare (rima neintentionata), dupa cum urmeaza: Clasa a9-a, media 10...Clasa a10-a, media 10...Clasa a11-a media 8,5 ...Clasa a12-a 9,5. Daca facem calculele rezulta o medie de 9,5 pe toti cei 4 ani de liceu; ma incadrez sau nu in "barem", datorita acelei medii din a11-a nu ma pot inscrie sau conteaza sa fie minim 9 media generala pe cei 4 ani de liceu?

Link to comment
 • 5 months later...

Buna ziua,as dori sa știu și eu de ce sunt declarat inapt medical pt operație de hernie de disc de acum 3 ani,și Cum pot rezolva?

Link to comment
 • 1 year later...

Sunt in clasa a12 a si vreau sa urmez meseria de politist. Are cineva idee cum pot sa urmez acele cursuri de 3 luni sau in ce perioada, evident dupa ce termin cu bac-ul? Sau cateva detalii legate de acest subiect? Am auzit ca sunt echivalente cu 2 ani la Campina..

 • Downvote 1
Link to comment
 • Catalin changed the title to Angajări diecte în poliţie
 • Moderator
36 minute în urmă, adinaalaa a scris:

Am auzit ca sunt echivalente cu 2 ani la Campina.

Cine ţi-a spus aşa ceva te-a minţit. Nu sunt echivalente.

Dacă doreşti să devii poliţist/ă înscrie-te la examenul de admitere la Câmpina, Cluj sau Academia de Poliţie şi intră în poliţie pe uşa din faţă, nu pe cea din dos. Acele cursuri de care ai auzit sunt pentru încadrările directe de aşa-zişi specialişti şi sunt o anomalie.

Link to comment
 • Catalin changed the title to Angajări directe în poliţie

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.