Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
MarianM

Cumparare auto cu numere provizorii de inmatriculare

Question

MarianM

Salut.

Sunt nelamurit la un aspect.

Exista persoana X care a adus o masina din Austria si i-a scos primul set de numere rosii. Persoana X vinde masina catre persoana Y cu numere rosii. La randul ei, persoana Y, vinde masina catre persoana W, tot cu numere rosii, ele fiind inca valabile pe numele persoanei X.

Intrebarea mea e... persoana W are nevoie de certificatul fiscal al persoanei X sau Y tinand cont ca de fapt nici unul din ei nu au luat-o in evidenta la primarie deoarece la primul set de numere nu se cere. In afara certificatului fiscal, in cazul in care, ii trebuie, are nevoie si de declaratia notariala in care persoana X declara cum a adus masina in tara? Daca pe roti sau pe platforma?

Multam frumos.

Edited by CITADELA

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Marian,

Din ce stiu, este necesara fisa de inmatriculare pentru fiecare vanzare-cumparare (pentru fiecare intermediar), iar acestea trebuie sa aiba viza organului fiscal al administratiei publice locale.

In privinta declaratiei notariale, aceasta trebuie sa existe numai daca nu se poate preda la ghiseu documentele de inmatriculare si placutele cu numerele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MarianM

Marius, multumesc mult. Aceasta informatie cu siguranta ma ajuta. O sa-l rog pe vanzator sa scoata fisa fiscala pt a nu avea probleme mai tarziu.

Cat despre declaratia notariala, acum am inteles si de ce trebuie nu doar ca trebuie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
angelgeorge

am o intrebare nam fiscalul de la primul propietar a scos nr rosii si nu pot da de el am nr de germania si cele rosii si toate actele in rest. pot face ceva totusi sa o inamtriculez pe romania am copia lui de ci brief mare mic asigurare el a inmatriculato la 08.09.2013. eu sunt din buzau el din sibiu

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

Ai nevoie de certificat fiscal de la el. Nici nu trebuia sa cumperi masina daca nu aveai de la inceput acest document. Iar 08.09.2013 este in viitor.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
ojogmarius

Am si eu o problema cumva asemanatoare. Am o corsa care este pe numele tatalui meu, el a scos primul rand de numere rosii si acum vreau sa scot urmatorul rand de numere rosii pe numele meu si as vrea sa stiu ce documente sunt necesare pentru asta, mentionez ca masina este adusa din italia actele italiene sunt de asemenea pe numele tatalui meu el fiind rezident in italia si masina a cumparato de acolo si a aduso in romania pe platforma.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

Act de vanzare cumparare cu tata, certificat fiscal de la tata, asigurare pe numele tau pe 30 de zile, taxa pt. eliberarea autorizatiei provizorii, taxa pt. nr. rosii, dovada ca ai impus auto la tine la primarie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
countdown

Salutare tuturor si felicitari pt initiativa acestui forum.

Situatia mea e relativ simpla dar nu am gasit un raspuns f concludent pana acum.

Detin un autoturism adus din germania (act vc intre neamt si mine), pe care din motive personale doresc sa il vand acum. E cumparat acum 3 luni, timp in care am scos 2 seturi de numere rosii.

Doresc sa il vand, noul propietar are nevoie de fiscal de la mine, chiar daca am scos doar numere rosii?

Daca da, care ar fi procedura de a rezolva (cu buna stiinta, nu am stiut daca trebuie sa fac ceva dpdv fiscal atata timp cat am numere rosii) ? Exista vreo penalizare pentru intarziere si imi puteti oferi o suma aproximativa valabila in zilele noastre?

Ce acte am nevoie pt a rezolva treaba ci fiscalul si care e procedura?

Sunt de buna credinta si nu vreau sa am nici eu probleme, nici viitorul propietar.

Intrebarile vin din cauza ca am gasit multe postari vechi si neclare, si faza cu "incepand de anul urmator" m-a bagat in ceata mai mult...

Stima!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
CITADELA

Din punctul de vedere al legislatiei fiscale, ai obligatia sa declari bunul impozabil in termen de 30 zile de la data achizitionarii...nu se face referire la inmatriculare...adica de la data contractului de vanzare-cumparare ori a facturii.

Asa ca il declari la Administratia Financiara unde ai domiciliul, platesti impozitul aferent si apoi scoti certificat fiscal. Nu iti dai seama ca daca toti ar proceda asa (sa vanda masina dupa 2-3 luni) un autovehicul ar putea circula ani de zile fara sa fie platit impozit pentru el?!

Edited by CITADELA

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
countdown

Multumesc de raspuns, da, are sens ce spuneti.

totusi raman intrebarile :

a) sufera vreo penalizare? Daca da, aveti idee cat?

b) e nevoie de actele traduse ca sa o poti declara?

c) odata ce e declarat vehiculul, trebuie achitat pw tot anul impozitul? Se poate obtine certificatul atunci sau e un proces indelungat?

multumesc inca o data!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
CITADELA

Stiu ca exista o sanctiune contraventionala pentru depasirea acestui termen, insa nu cunosc toate detaliile. Informatiile corecte se obtin de pe pagina web (ar trebui sa fie) a primariei unde trebuie declarat autoturismul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
albugabi

Salut tuturor,

Va rog sa-mi spuneti ce acte trebuie sa-mi dea propitarul unei masini care are scoase al treilea rand de numere rosii (ultimul rand de numere rosi a fost scos doar astazi deci inca sunt valabile 30 de zile) vreau sa specifica ca masina este adusa din germania in luna octombrie.

Proprietarul masinii trebuie sa-mi dea si fiscalul?

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
capraru

Buna ziua,am cumparat o remorca noua de la o firma furnizoare din Romania si are numere rosii ce expira in 05.05.2019.Întrebarea este:cat timp am legal la dispozitie ca sa o inmatriculez definitiv?.Multumesc.

 

Edited by capraru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
   Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
   Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
   Pentru persoane fizice:
   cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice:
   actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
   Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
   În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
  • Crixtine
   By Crixtine
   Buna ziua,
   Astazi am achizitionat un automobil SH, detin toate actele, si maine doresc sa il integistrez la financiar si sa il inmatriculez.
   Nu vreau sa schimb numerele, si stiu ca trebuie RCA valabil 6 luni pe numele noului proprietar (Eu). Actualul proprietar mai are RCA valabil pana la 15.03 anul curent (8 zile). Intrebarea mea este: pot sa fac RCA ul pe numele meu incepand cu data expirarii fostului proprietar, 16.03.2018?
   Daca nu, ,cu ce data trebuie incheiata asigurarea RCA, avand in vedere ca ma prezint pentru inmatriculare in data de 08.03.
   Multumesc anticipat. 
  • xDelta
   By xDelta
   Care este procedura de recuperare/reinoire a placutelor de inmatriculare?
   Pur si simplu mi-au fost furate intr-o seara, masina este pe numele altui proprietar care nu este in Romania, deci eu trebuie sa ma descurc cu ele? As putea face ceva in legatura cu asta?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.