By
Marius
Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
Pentru persoane fizice:
cartea de identitate;
dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original;
actul de identitate a delegatului original + copie, după caz;
actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie;
Pentru persoane juridice:
actul de identitate a delegatului original + copie;
dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original;
actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie;
delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing).
Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
Salut.
Sunt nelamurit la un aspect.
Exista persoana X care a adus o masina din Austria si i-a scos primul set de numere rosii. Persoana X vinde masina catre persoana Y cu numere rosii. La randul ei, persoana Y, vinde masina catre persoana W, tot cu numere rosii, ele fiind inca valabile pe numele persoanei X.
Intrebarea mea e... persoana W are nevoie de certificatul fiscal al persoanei X sau Y tinand cont ca de fapt nici unul din ei nu au luat-o in evidenta la primarie deoarece la primul set de numere nu se cere. In afara certificatului fiscal, in cazul in care, ii trebuie, are nevoie si de declaratia notariala in care persoana X declara cum a adus masina in tara? Daca pe roti sau pe platforma?
Multam frumos.
Edited by CITADELAShare this post
Link to post
Share on other sites