Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Cumparare auto cu numere provizorii de inmatriculare

MarianM

Question

Salut.

Sunt nelamurit la un aspect.

Exista persoana X care a adus o masina din Austria si i-a scos primul set de numere rosii. Persoana X vinde masina catre persoana Y cu numere rosii. La randul ei, persoana Y, vinde masina catre persoana W, tot cu numere rosii, ele fiind inca valabile pe numele persoanei X.

Intrebarea mea e... persoana W are nevoie de certificatul fiscal al persoanei X sau Y tinand cont ca de fapt nici unul din ei nu au luat-o in evidenta la primarie deoarece la primul set de numere nu se cere. In afara certificatului fiscal, in cazul in care, ii trebuie, are nevoie si de declaratia notariala in care persoana X declara cum a adus masina in tara? Daca pe roti sau pe platforma?

Multam frumos.

Edited by CITADELA

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Marian,

Din ce stiu, este necesara fisa de inmatriculare pentru fiecare vanzare-cumparare (pentru fiecare intermediar), iar acestea trebuie sa aiba viza organului fiscal al administratiei publice locale.

In privinta declaratiei notariale, aceasta trebuie sa existe numai daca nu se poate preda la ghiseu documentele de inmatriculare si placutele cu numerele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine.

• Upvote 1

• 0

Marius, multumesc mult. Aceasta informatie cu siguranta ma ajuta. O sa-l rog pe vanzator sa scoata fisa fiscala pt a nu avea probleme mai tarziu.

Cat despre declaratia notariala, acum am inteles si de ce trebuie nu doar ca trebuie.

• 0

am o intrebare nam fiscalul de la primul propietar a scos nr rosii si nu pot da de el am nr de germania si cele rosii si toate actele in rest. pot face ceva totusi sa o inamtriculez pe romania am copia lui de ci brief mare mic asigurare el a inmatriculato la 08.09.2013. eu sunt din buzau el din sibiu

• 0

Ai nevoie de certificat fiscal de la el. Nici nu trebuia sa cumperi masina daca nu aveai de la inceput acest document. Iar 08.09.2013 este in viitor.

• Upvote 1

• 0

Am si eu o problema cumva asemanatoare. Am o corsa care este pe numele tatalui meu, el a scos primul rand de numere rosii si acum vreau sa scot urmatorul rand de numere rosii pe numele meu si as vrea sa stiu ce documente sunt necesare pentru asta, mentionez ca masina este adusa din italia actele italiene sunt de asemenea pe numele tatalui meu el fiind rezident in italia si masina a cumparato de acolo si a aduso in romania pe platforma.

• 0

Act de vanzare cumparare cu tata, certificat fiscal de la tata, asigurare pe numele tau pe 30 de zile, taxa pt. eliberarea autorizatiei provizorii, taxa pt. nr. rosii, dovada ca ai impus auto la tine la primarie.

• 0

Salutare tuturor si felicitari pt initiativa acestui forum.

Situatia mea e relativ simpla dar nu am gasit un raspuns f concludent pana acum.

Detin un autoturism adus din germania (act vc intre neamt si mine), pe care din motive personale doresc sa il vand acum. E cumparat acum 3 luni, timp in care am scos 2 seturi de numere rosii.

Doresc sa il vand, noul propietar are nevoie de fiscal de la mine, chiar daca am scos doar numere rosii?

Daca da, care ar fi procedura de a rezolva (cu buna stiinta, nu am stiut daca trebuie sa fac ceva dpdv fiscal atata timp cat am numere rosii) ? Exista vreo penalizare pentru intarziere si imi puteti oferi o suma aproximativa valabila in zilele noastre?

Ce acte am nevoie pt a rezolva treaba ci fiscalul si care e procedura?

Sunt de buna credinta si nu vreau sa am nici eu probleme, nici viitorul propietar.

Intrebarile vin din cauza ca am gasit multe postari vechi si neclare, si faza cu "incepand de anul urmator" m-a bagat in ceata mai mult...

Stima!

• 0
  • Moderator

Din punctul de vedere al legislatiei fiscale, ai obligatia sa declari bunul impozabil in termen de 30 zile de la data achizitionarii...nu se face referire la inmatriculare...adica de la data contractului de vanzare-cumparare ori a facturii.

Asa ca il declari la Administratia Financiara unde ai domiciliul, platesti impozitul aferent si apoi scoti certificat fiscal. Nu iti dai seama ca daca toti ar proceda asa (sa vanda masina dupa 2-3 luni) un autovehicul ar putea circula ani de zile fara sa fie platit impozit pentru el?!

Edited by CITADELA

• 0

Multumesc de raspuns, da, are sens ce spuneti.

totusi raman intrebarile :

a) sufera vreo penalizare? Daca da, aveti idee cat?

b) e nevoie de actele traduse ca sa o poti declara?

c) odata ce e declarat vehiculul, trebuie achitat pw tot anul impozitul? Se poate obtine certificatul atunci sau e un proces indelungat?

multumesc inca o data!

• 0
  • Moderator

Stiu ca exista o sanctiune contraventionala pentru depasirea acestui termen, insa nu cunosc toate detaliile. Informatiile corecte se obtin de pe pagina web (ar trebui sa fie) a primariei unde trebuie declarat autoturismul.

• 0

Salut tuturor,

Va rog sa-mi spuneti ce acte trebuie sa-mi dea propitarul unei masini care are scoase al treilea rand de numere rosii (ultimul rand de numere rosi a fost scos doar astazi deci inca sunt valabile 30 de zile) vreau sa specifica ca masina este adusa din germania in luna octombrie.

Proprietarul masinii trebuie sa-mi dea si fiscalul?

Multumesc

• 0

Buna ziua,am cumparat o remorca noua de la o firma furnizoare din Romania si are numere rosii ce expira in 05.05.2019.Întrebarea este:cat timp am legal la dispozitie ca sa o inmatriculez definitiv?.Multumesc.

Edited by capraru

• 0

Buna ziua! 

Am nevoie de un sfat...vreau sa cumpar un autovehicul din Hunedoara, iar eu sunt Botosani. Ideea este urmatoarea: proprietarul are autovehiculul din Danemarca(adusa pe platforma) CMR  si nu a inregistrat-o. Acesta a spus ca pentru a putea merge cu ea pe roti pana acasa, poate sa comande placute si asigurarea provizorii din Danemarca (15 euro) cu valabailitate de 48 ore. Este legal? Ideea este ca daca mi-ar elibera numere rosii, ar trebuii sa fac doua drumuri privind fiscalul. Atasez o fotografie cu acest numar.

70bbdd95-27ea-46e6-bca8-11e7b6e38f6f.jpg

• 0
  • Membru

Politia Romana nu mai are atribuții privind inmatricularea vehiculelor de aproape 20 de ani. 

Întreabă la SRPCIV în județul tău.