Jump to content
POLITISTI.ro

adrian3018

Recommended Posts

Salutari ,

am un dubiu pe mine cand o sa vin in tara,am un Audi A3 din 2001 tot in regula si ma-m gandit daca Solarplexius-,Este o folie de plexiglass ce se pune in masina si te protejaza de la razele solare ..efectul este ca o pelicola de geamuri fumurii..intrebarea mea este:

 O sa am probleme cu ele montate chiar daca am Omologare ´´ABG Tüv Nord ´´ ?

In germania nu am probleme cu ele ...din cate stiu regulile in romania de geamuri fumurii sunt- fata si laterale nimic,spate laterale da pana la 97´% cred ..ma rog romana mea nu este cine stie ce :) 

o sa va multumesc mult daca imi raspundeti 

La revedere :) 

PS:Va las linkul de la firma asa vedeti si dumneavostra ****link-reclamă-eliminat****

Edited by Marius
Link to comment
  • Moderator

ART. 148

Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai:
[ ... ]
11. să aibă aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize, lunetă ori pe geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea, atât din interior, cât şi din exterior, cu excepţia celor omologate şi certificate, prin marcaj corespunzător, de către autoritatea competentă;

 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua,

 

Am cumparat de curand o masina SH(BMW) si aceasta are din fabrica ca si dotare geamuri fumurii ("S761 - Individual sunshade glazing" dupa cautarea pe serie sasiu) pentru usile din spate si luneta.

M-am uitat in documentele manisinii(carte si talon) si nu gasesc nimic care sa evidentieze ca masina vine cu aceasta dotare din fabrica si ca nu au fost adaugate ulterior.

Intrebarea mea este daca sunt oprit si intrebat de gemuri cum demonstrez ca masina a venit cu ele din fabrica?  Sau ce ar trebui sa prezint ca si dovada?

 

Multumesc anticipat,

 

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Am tot cautat pe internet pentru detalii si acte necesare pentru omologare si asa ceva nu exista. Geamurile care trebuiesc omologate sunt cele montate ulterior si acea omologare este oferita de firma autorizata care monteaza aceste folii sau aplica tratamentul.

In urma discutiei cu un inginer RAR, am ajuns la aceasi concluzie omologarea nu exista(daca merg la ei se poate face o verificare daca sunt conforme dar nu se da nici o dovada in acest sens) pentru geamurile OEM trebuie aratat  insemnul de conformitate tiparit pe geam (un E urmat de un numar in interorul unui cerc).

Prin urmare daca sunt oprit de vreo autoritate care nu are instrumentele necesare verificari conformitatii imi poate retine talonul?

 

Multumesc anticipat

Link to comment

Geamurile colorate din fabrică au niște marcaje pe care polițiștii și cei de la RAR știu să le interpreteze. Dacă ești foarte sigur că-s din fabrică, atunci n-ai de ce să-ți faci griji.
 

  • Upvote 1
Link to comment
  • Active member

Stai linistit... "autoritatea" care te va opri, cu siguranta are "instrumentele" necesare verificarii. Deci nu ai de ce sa iti faci griji daca povestea pe care ne-o spui e reala.

Link to comment

Multumesc pentru lamurire.

Sunt foarte sigur, inainte sa caut dotarile pe serie sasiu m-am uitat pe geamuri sa vad unde se termina folia ca sa vad cat de usor pot sa o dau jos si surpriza nici urma de folie.

Personal nu-mi plac si mi se pare o chestie de cocalari geamurile fumurii dar masina era prea OK ca sa nu o iau din cauza asta. Fata de geamurile fumuri cu folie aplicata la cat de inchis se vede din exterior la interior trebuie sa te uiti prin geamul din fata ca sa-ti dai seama ca e fumuriu, obstructioneaza vederea din interior foarte putin cea ce este ok.

Link to comment
  • 8 months later...

Si daca autoritatile nu stiu sa faca deosebirea....iti iau talonul si te pun pe drumuri.

De jumate de an evit un drum pe care un politist ma iertat ca am geamuri fumurii(de fabrica).Sfatul lui a fost sa iau autorizatie cum ca as avea folie montata sau sa nu mai trec pe acolo...

Daca as gasi o solutie sa il fac sa inteleaga ar fi bine dar la rar au ras si au spus ca nu.se poate asa ceva ca toata politia stie sa recunoasca geamurile de.fabrica

Edited by florincip
Scris gresit
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.