adrian3018 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 (edited) Salutari , am un dubiu pe mine cand o sa vin in tara,am un Audi A3 din 2001 tot in regula si ma-m gandit daca Solarplexius-,Este o folie de plexiglass ce se pune in masina si te protejaza de la razele solare ..efectul este ca o pelicola de geamuri fumurii..intrebarea mea este: O sa am probleme cu ele montate chiar daca am Omologare ´´ABG Tüv Nord ´´ ? In germania nu am probleme cu ele ...din cate stiu regulile in romania de geamuri fumurii sunt- fata si laterale nimic,spate laterale da pana la 97´% cred ..ma rog romana mea nu este cine stie ce o sa va multumesc mult daca imi raspundeti La revedere PS:Va las linkul de la firma asa vedeti si dumneavostra ****link-reclamă-eliminat**** Edited May 25, 2016 by Marius Link to comment
Moderator Marius Posted May 25, 2016 Moderator Share Posted May 25, 2016 ART. 148 Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai: [ ... ] 11. să aibă aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize, lunetă ori pe geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea, atât din interior, cât şi din exterior, cu excepţia celor omologate şi certificate, prin marcaj corespunzător, de către autoritatea competentă; Link to comment
adrian3018 Posted May 25, 2016 Author Share Posted May 25, 2016 Deci din cate am inteles nu o sa am probleme? va multumesc la fel Link to comment
ValentinS Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Buna ziua, Am cumparat de curand o masina SH(BMW) si aceasta are din fabrica ca si dotare geamuri fumurii ("S761 - Individual sunshade glazing" dupa cautarea pe serie sasiu) pentru usile din spate si luneta. M-am uitat in documentele manisinii(carte si talon) si nu gasesc nimic care sa evidentieze ca masina vine cu aceasta dotare din fabrica si ca nu au fost adaugate ulterior. Intrebarea mea este daca sunt oprit si intrebat de gemuri cum demonstrez ca masina a venit cu ele din fabrica? Sau ce ar trebui sa prezint ca si dovada? Multumesc anticipat, Link to comment
Active member Roby Posted February 8, 2018 Active member Share Posted February 8, 2018 Du-te la RAR si omologheaza-le.... Link to comment
ValentinS Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Am tot cautat pe internet pentru detalii si acte necesare pentru omologare si asa ceva nu exista. Geamurile care trebuiesc omologate sunt cele montate ulterior si acea omologare este oferita de firma autorizata care monteaza aceste folii sau aplica tratamentul. In urma discutiei cu un inginer RAR, am ajuns la aceasi concluzie omologarea nu exista(daca merg la ei se poate face o verificare daca sunt conforme dar nu se da nici o dovada in acest sens) pentru geamurile OEM trebuie aratat insemnul de conformitate tiparit pe geam (un E urmat de un numar in interorul unui cerc). Prin urmare daca sunt oprit de vreo autoritate care nu are instrumentele necesare verificari conformitatii imi poate retine talonul? Multumesc anticipat Link to comment
VladSoare Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Geamurile colorate din fabrică au niște marcaje pe care polițiștii și cei de la RAR știu să le interpreteze. Dacă ești foarte sigur că-s din fabrică, atunci n-ai de ce să-ți faci griji. 1 Link to comment
Active member Roby Posted February 24, 2018 Active member Share Posted February 24, 2018 Stai linistit... "autoritatea" care te va opri, cu siguranta are "instrumentele" necesare verificarii. Deci nu ai de ce sa iti faci griji daca povestea pe care ne-o spui e reala. Link to comment
ValentinS Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Multumesc pentru lamurire. Sunt foarte sigur, inainte sa caut dotarile pe serie sasiu m-am uitat pe geamuri sa vad unde se termina folia ca sa vad cat de usor pot sa o dau jos si surpriza nici urma de folie. Personal nu-mi plac si mi se pare o chestie de cocalari geamurile fumurii dar masina era prea OK ca sa nu o iau din cauza asta. Fata de geamurile fumuri cu folie aplicata la cat de inchis se vede din exterior la interior trebuie sa te uiti prin geamul din fata ca sa-ti dai seama ca e fumuriu, obstructioneaza vederea din interior foarte putin cea ce este ok. Link to comment
florincip Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 (edited) Si daca autoritatile nu stiu sa faca deosebirea....iti iau talonul si te pun pe drumuri. De jumate de an evit un drum pe care un politist ma iertat ca am geamuri fumurii(de fabrica).Sfatul lui a fost sa iau autorizatie cum ca as avea folie montata sau sa nu mai trec pe acolo... Daca as gasi o solutie sa il fac sa inteleaga ar fi bine dar la rar au ras si au spus ca nu.se poate asa ceva ca toata politia stie sa recunoasca geamurile de.fabrica Edited November 9, 2018 by florincip Scris gresit Link to comment
Recommended Posts