Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
Iordanalexandra

Am acceptat trecerea unui autoturism pe numele meu

Question

Iordanalexandra

Bună ziua, aș vrea și eu să știu ce pot face sau daca se poate întâmpla ceva, să pic eu vinovată?!

În luna aprilie, am fost cu un fost prieten să treacă numerele autoturismului său pe numele meu, spunând că el nu are voie să aibă mai multe pe numele său. Și eu am acceptat, el susținând că nu voi avea nicio problemă eu ulterior. A trecut numerele de la masina lui, pe numele meu; in luna iunie, am văzut aceleași numere pe alt autoturism pe care el și l-a achiziționat. Îmi puteți spune? Am vreun drept asupra mașinii in prezent? În caz de amendă sau ceva, sunt răspunzătoare?

Mentionez că mașina este înscrisă în Hamburg, Germania. Mulțumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
CITADELA

Sunt doua chestiuni:

1. intrebarea trebuie adresata autoritatile germane intrucat ei pot sa-ti spuna daca este legal ori nu aceasta practica (stiu ca sunt state unde nu poti sa treci masina pe numele tau, daca nu esti si proprietar - pentru chestiuni legate de fiscalitate, asigurari, fraude etc.)

2. daca e bine ori nu? in opinia mea, nu e bine.....orice compromis aduce dupa el altul si niste consecinte!

Cat despre titlul de proprietate asupra vehiculului, depinde ce acte ai semnat cu el....contract de vanzare-cumparare, act de donatie etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Iordanalexandra

Nu am inteles prea mult, pentru că mi a spus doar să semnez 2 hârtii unde am fost, i-a dat un fiscal de 25€ și atât, totul a durat maxim 20 min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • adrian3018
   By adrian3018
   Salutari ,
   am un dubiu pe mine cand o sa vin in tara,am un Audi A3 din 2001 tot in regula si ma-m gandit daca Solarplexius-,Este o folie de plexiglass ce se pune in masina si te protejaza de la razele solare ..efectul este ca o pelicola de geamuri fumurii..intrebarea mea este:
    O sa am probleme cu ele montate chiar daca am Omologare ´´ABG Tüv Nord ´´ ?
   In germania nu am probleme cu ele ...din cate stiu regulile in romania de geamuri fumurii sunt- fata si laterale nimic,spate laterale da pana la 97´% cred ..ma rog romana mea nu este cine stie ce  
   o sa va multumesc mult daca imi raspundeti 
   La revedere  
   PS:Va las linkul de la firma asa vedeti si dumneavostra ****link-reclamă-eliminat****
  • cosminbv88
   By cosminbv88
   Va salut. Am o mica dilema la care sper sa gesesc raspuns aici. Am o vecina (paralela cu tot ce este legat de subiectul "condus / soferie") care parcheaza langa mine si este a doua oara cand imi loveste masina. Ea detine un Polo( are si dimensiuni mari) pe care il parcheaza cu spatele gard, iar eu parchez langa ea cu fata. Eu am pe coltul barii din spate o "stersatura" de toata frumusetea. Ea are usa spate infundata si zgariata. Am vorbit cu ea, pana la urma a recunoscut ca mi-a lovit masina si i-am spus respectuos sa imi vopseasca bara din spate, sau sa imi achite contavaloarea operatiei. Eu i-am cerut 200 lei pentru acest lucru (o suma exagerat de mica).
   De o luna jumate ma tot lungeste si nu am vazut niciun ban de la ea ( mai e si aroganta pe deasupra). Pe mine ma bate gandul sa ma duc la politie, poate imi da asigurarea, deoarece nu imi convine sa umblu cu masina lovita, sau sa mi-o repar eu. 
   Cum sa procedez?
   Va multumesc mult pentru un raspuns prompt.
   Numai bine!
    
    
  • Grig11
   By Grig11
   Bună ziua ! Îmi cer scuze pentru acest nou topic dar  chiar nu dețin cunoștințe în domeniu. Aș  dori să  știu, dacă se poate, care sunt etapele  de parcurs în următoarea situație.
   Doresc să  cumpăr o mașină aici în România cu numere de Germania, și doresc să  o iau cu mine în Italia. Va trebui să  o inmatriculez inițial în tară apoi în Italia, pentru ca este destul de costisitor. Așadar, aș  vrea  să  știu  în ce condiții pot să  merg cu ea în Italia  direct, și de ce documente am nevoie.
   Vă mulțumesc !
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.