Jump to content
POLITISTI.ro

Am acceptat trecerea unui autoturism pe numele meu

Iordanalexandra

Recommended Posts

Bună ziua, aș vrea și eu să știu ce pot face sau daca se poate întâmpla ceva, să pic eu vinovată?!

În luna aprilie, am fost cu un fost prieten să treacă numerele autoturismului său pe numele meu, spunând că el nu are voie să aibă mai multe pe numele său. Și eu am acceptat, el susținând că nu voi avea nicio problemă eu ulterior. A trecut numerele de la masina lui, pe numele meu; in luna iunie, am văzut aceleași numere pe alt autoturism pe care el și l-a achiziționat. Îmi puteți spune? Am vreun drept asupra mașinii in prezent? În caz de amendă sau ceva, sunt răspunzătoare?

Mentionez că mașina este înscrisă în Hamburg, Germania. Mulțumesc anticipat.

• Catalin changed the title to Am acceptat trecerea unui autoturism pe numele meu
  • Moderator

Sunt doua chestiuni:

1. intrebarea trebuie adresata autoritatile germane intrucat ei pot sa-ti spuna daca este legal ori nu aceasta practica (stiu ca sunt state unde nu poti sa treci masina pe numele tau, daca nu esti si proprietar - pentru chestiuni legate de fiscalitate, asigurari, fraude etc.)

2. daca e bine ori nu? in opinia mea, nu e bine.....orice compromis aduce dupa el altul si niste consecinte!

Cat despre titlul de proprietate asupra vehiculului, depinde ce acte ai semnat cu el....contract de vanzare-cumparare, act de donatie etc.