Jump to content
POLITISTI.ro

Eliberare certificat fiscal - imputernicire


Cllaudia

Recommended Posts

Buna ziua, 

Am domiciliul in Constanta, comuna Cumpana, dar in momentul de fata locuiesc in Timisoara.

Impozitul pe motocicleta e platit in Cumpana si acum doresc un certificat fiscal, dar ca sa nu mai fac un drum pana acolo (fiind foarte costisitor) as fi interesata daca pot ace o imputernicire unei cumnate de acolo sa il poata scoate ea.

Intrebarea mea este, e de ajuns o imputernicire scrisa de mana sau trebuie la notar?

Si inca o intrebare daca ma puteti ajuta, daca eu imi mut domiciliul aici pot scoate certificatul fiscal din Timisoara? (chiar daca platesc din nou tot impozitul pe acest an, chiar daca il platesc din nou tot ies mai ieftin decat cu un drum pana la Constanta)

  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

Problemele dvs. nu au nicio legătură cu Politia Română, cu politistii si competentele acestora.

Politistii nu au nicio legătură cu primăriile sau în ceea ce priveste colectarea taxelor si impozitelor. La fel si în ceea ce priveste înmatriculările, permisele, etc. Sunt alte institutii ce se ocupă cu asa ceva.

Link to comment
  • Moderator

Poliţia Română nu are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. Mai mult, poliţia nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) instituţie aflată în subordinea prefecturilor.

Link to comment

Imputernicirile se fac numai in original la notar cu ambele parti prezente in momentul autentificarii documentelor . Chiar daca iti muti domiciliul in Timisoara , impozitul pt vehicol/motocicleta il vei plati la organul fiscal pe raza caruia este inmatriculat respectivul mijloc de transport . Daca vrei sa obtii fiscal de la Timisoara va trebui sa radiezi vehicolul de pe CT si sa il reinmatriculezi pe TM . 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua, domnilor polițiști.

Redau povestea prin care trec. Am cumpărat anul trecut o mașina de la un anume X care a adus-o din Germania, cumpărând de la proprietarul din acte, intr-adevăr. Timp de 3 luni am mers cu aceasta cu nr roșii, scoase pe numele meu. La expirarea acestora ma duc la agenție in vederea înmatriculării, RAR-ul îl efectuasem, credeam ca am toate documentele... Mi s-a spus ca acel tip de contract este declarat nul in lipsa unui certificat fiscal... Am reușit sa dau într-un final de acest om care mi-a vândut mașina si sa ii solicit acest certificat fiscal. El mi-a cerut actele necesare pt aceasta operațiune si o suma de bani mare, având ca motiv ca “ceea ce facem noi este o măgărie”... Nu i-am dat nimic si am început sa pun întrebări in stânga si in dreapta legat de procedura legală pt eliberarea acelui fiscal... Vânzătorul nu a declarase la primarie mașina, Caci nu umbla cu ea, si oricum la 2 zile după ce intrase in țara o cumpărasem eu. Spre înmatricularea definitiva mi s-a explicat ca trebuie refăcut contractul, apoi mers la fiscal pt stampilare... Acest vânzător refuza sa meargă cu mine la agenția unde doresc sa facem actele, spunând ca are el un prieten, iar pt asta continua sa îmi ceara acea suma de bani... Legal, el ce ar trebuii sa facă de fapt si de drept ?! Mașina nefiind declarată la primărie de către acesta, ar trebuii sa se ducă sa o declare unde sa ii plătească impozitul pe anul trecut si eventual o amenda ? Sau putem face contractul, la insistenta mea, cu data de astăzi de exemplu, apoi sa mergem la fisc pt ștampila si după aceea ma ocup eu de plata impozitului ?

Sau care este procedura in situația data pt a-mi elibera acel fiscal ? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.