Jump to content
POLITISTI.ro

Retinere Certificat de Inmatriculare Transcriere Proprietar

lucianovidiu

Recommended Posts

Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea ipoteza:

Sa presupunem ca noul proprietar nu a transcris dreptul de proprietate la DRPCIV in termenul legal de 30 de zile si ii este retinut certificatul de inmatriculare din cauza acestei neregului.

Noul proprietar poate inmatricula autoturismul pe numele sau folosindu-se de dovada eliberata in momentul retinerii, fara sa mai fie nevoie sa contacteze proprietarul din talon pentru recuperarea acestuia?

Multumesc mult!

• 1 year later...

Am urmatoarea problema. Mi-a fost retinut talonul deocarece scria pe spate instrainat catre si au trecut cele 30 de zile. Am contract de vanzare-cumparare, fiscal, tot, eram pregatit sa transcriu dar nu m-am incadrat. Se mai poate face transcrierea?

• 1 year later...

Buna ziua! Am cumparat o masina mica cu mici probleme, zicea proprietarul cu un senzor (care ar tb comandat, costa 60 lei iar proprietarul nu a avut timp sa se ocupe, chipurile... ), avea o usa pe dreapta putin indoita pt ca a fost sparta si ca iarna tb incalzit motorul cateva minute... si atat. Am facut contractul, am platit suma ceruta. Tot ce scria in contractul tipizat: chei, certificat inmatriculare si cartea masinii. Ulterior am mers la un service sa rezolv problema cu senzorul, sa pun inchidere centralizata si senzor de parcare... Dupa ce am cumparat piesele necesare, din service ni s a spus ca nu se aprinde becul de la marsarier si ca tb inlocuit nu stiu ce senzor.... cumparat....asteptat....s a ars dupa cateva zile.... Am fost la un alt service mai bun, dar la care tb sa faci programare cu o saptamana inainte, sa aflam ce e  de facut. Omul de acolo stia masina, pe vechiul proprietar si a zis ca masina are mari probleme cu motorul, ca a fost calat, ca i a pus si el senzorul ala care lipsea si dupa aceea a descoperit ca avea probleme la motor, ca o tinea data in chirie, ca nu face nici jumatate din banii pe care i am dat eu pe ea.In fine..intre timp s a implinit termenul de la programarea pt inscriere la Politie, am facut asigurare pe numele meu si m am prezentat la ghiseu...Surpriza: certificatul de inmatriculare pe care il aveam, in original, figura in evidentele Politiei ca fiind retinut din 2014 pt anvelope uzate. Deci dupa parerea mea, certificatul din mana mea nu trebuia sa fie la mine sau la vechiul proprietar, ci la Politie. Deci una din conditiile ce stau la baza contractului, adica certificayul de inmatriculare, nu a fost respectata. Dupa cum inteleg, consider ca nu a respectat conditiile din contract, deoarece certificatul era doar o hartie, avand in vedere ca era retinuta de Politie. Si mai mult de atat, pe certificat apar Itp facut ultima data in august 2018, cumno fi facut verif. fara certificat valabil, nu aparea nicaieri ca e retinut? In fine... nu pot face inscrierea pana nu merg la Rar sa fac verificare, la Rar m au trimis la Politie ca vor o hartie de la ei, Politia mi a rupt certificatul de inmatriculare si mi am dat dovada fara drept de circulatie. Cum sa mai fac acum... ca ma invart in cerc... asa cum e masina nu poate trece de Rar, eu nu pot circula cu ea, inscrierea nu o pot face.... ?Stiam ca am la dispozitie 3 luni pana la inscriere, ce se intampla dupa ce trece acest termen? Exista posibilitatea de a anula contractul de vanzare? Dupa parerea mea mi s a vandut o masina care nu avea drept de circulatie, mi s a ascuns acest lucru si toate problemele pe care le are la motor.... ar fi si la partea electrica ceva de arde senzorii. Cum pot da masina inapoi? Bineinteles ca vechiul proprietar nici nu vrea sa auda...Stiu ca nu intereseaza pe nimeni problemele din spatele nevoii de a cumpara masina, dar mentionez totusi ca am cumparat o pt a putea duce copilul cu nevoi speciale la scoala si la terapii de recuperare. Multumesc!

• Moderator

Pe acest site activează poliţişti din cadrul Poliţiei Române, iar această instituţie denumită poliţie, nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează subcoordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de16 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresezi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

• 3 weeks later...

Bună seara tuturor! 

Am și eu o mica problema. 

Mi-a fost reținut ieri certificatul pentru cauciucuri "mai mici" 245/45 r20 în loc de 275/45 r20 cum era în carte ( cauciucurile fiind ok, de iarna) + folii geamuri fata. 

Eu vroiam sa vând mașina cât mai curând oricum fiind ca plec și nu mai am nevoie de ea. 

Întrebarea mea este următoarea. 

Pentru a obține certificatul sa pot vinde mașina pot monta pe ea cauciucurile de vara 275/45 r20?  La rar doar trebuie sa constate dacă e mărimea ok ca în dovada de certificat scrie ca să reținut fiind ca sunt mai mici deci nu cred ca se vor lua de mine ca sunt de vara sau de iarna ( mașina o pot duce pe platforma pana acolo) Ideea e sa fie mărimea nu? 

Aștept un răspuns dacă se poate de la cine știe sigur. 

Mulțumesc anticipat. 

Edited by Alin26