Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

steffan
 Share

Question

Buna ziua,

 

aseara am fost oprit de un echipaj de politie ,s-a prezentat si mi-a cerut actele si permisul.Am prezentat tot si cand a ajuns la asigurare m-a intrebat daca asa arata asigurarea.

polita-rca-big-01.jpg

eu am decupat unde arata foarfeca ,asa mi s-a spus si cand am facut asigurarea ca pot decupa acolo.Politistul mi-a spus sa nu mai fac asta niciodata.

Deci pana la urma cum trebuie procedat? Am ambele hartii dar circul numai cu cea de jos.

Link to comment
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Problema este ca politistul mi-a spus ca nu trebuia decupata dar cei de la asigurari mi-au spus ca poate fi decupata.Aveam o copie la tot documentul in torpedu si i-am inmanat-o .

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Partea de sus se numeste Carte internationala de asigurare pentru autovehicule sau, pe scurt, Carte verde si este obligatorie atunci cand se circula cu autovehiculul pe teritoriul altei tari. Pe teritoriul Romaniei se foloseste Polita de asigurare de raspundere civila auto RCA (partea de jos). Cele doua asigurari se elibereaza impreuna si au aceeasi valabilitate. Deci, pe teritoriul tarii noastre, esti obligat sa prezinti pentru control doar partea de jos (polita RCA).

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

@Sache: Iti multumesc frumos de lamurire.Eu de asta am intrebat deoarece politistul s-a mirat ca de ce nu am avut si cartea internationata de asigurare.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Salutare,

Nu mai vreau sa deschid un alt topic, pentru ca este legat tot de asigurare RCA. Si anume, mi-am facut inainte de inmatricularea masinii(masina fiind noua si implicit eu prim-proprietar) RCA(pe un an, in vederea inmatricularii), care nu are nici o tara bifata in dreptul cartii verzi, iar in dreptul nr de circulatie, este trecuta seria sasiului. Ce vreau sa stiu, este daca aceasta asigurare este in regula pentru a iesi din tara, voi pleca la sfarsitul saptamanii spre Austria si as dori sa stiu, daca ar mai fi ceva de facut, sau nu. Din ce am aflat, daca nu sunt bifate tarile, pot asigurarea este in regula, sunt insa in dubiu daca mai trecut sau nu numarul de inmatriculare al masinii.

 

Multumesc anticipat!

Edited by traceur
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc pentru raspuns. O sa ma adresez companiei de asigurari, am verificat polita exista in baza de date la asf.

In afara de cartea verde mai trebuie sa cer ceva companiei de asigurari de care o sa am nevoie la vama?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

@traceur

Daca asigurarea are toate țările tăiate pe cartea verde nu se poate circula în afara României. De obicei când se face RCA în vederea înmatriculării statele sunt tăiate de pe cartea verde mai puțin România. După înmatriculare proprietarul trebuie să ia legătura cu broker-ul care a încheiat polița pentru a i se elibera o altă poliță care va avea numărul de înmatriculare trecut și cartea verde valabilă.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

La mine e situatia fix inversa, nu am nici o tara taiata, numai ca imi apare numarul de sasiu si nu numarul de inmatriculare, dat fiind ca in momentul in care am facut asigurarea aveam inca numerele rosii. Motivul pentru care intreb, odata ca vreau sa stiu ca nu comit vreo ilegalitate, respectiv nu as vrea sa ma trezesc ca sunt intors de la vama.

Edited by traceur
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Polita de asigurare este valabila chiar daca nu este mentionat numarul de inmatriculare al autovehiculului, ci doar seria de sasiu. Poti sa circuli fara probleme pe teritoriul altor state. Daca aveai vreo tara bifata, atunci asigurarea nu era valabila pe teritoriul acelei tari. Atunci cand se elibereaza o polita cu valabilitatea de 30 de zile, in vederea inmatricularii, aceasta este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Unele companii de asigurări lasă cartea verde valabilă chiar dacă se face RCA în vederea înmatriculării, altele nu. Probabil tu ai la una dintre cele care dau cartea verde de la început valabilă așa că poți să circuli și în afara țării. Eu am fost în situația în care erau toate tăiate și a trebuit să merg să-mi dea altă poliță după înmatriculare.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

@traceureste obligatia ta, ca dupa obtinerea numarul de inmatriculare, sa anunti firma de asigurari care este numarul de inmatriculare, iar firma de asigurari - sau agentul sau brokerul unde ai facut asigurarea, iti va modifica polita scriind pe ea si numarul de inmatriculare!

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Am  cumparat o masina acum 2 luni !! Pe actul de vanzare cumparare am pus numele lui tata . ! Si nu am mai reusit sa ajungem sa o inregistram pe numele lui !! 

Intrebarea mea este 

 Pot face RCA cu contractul de vanzare cumparare ?? Fara persoana care e trecuta pe contract.?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.