Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Rca transmisibil la o noua inmatriculare


Crixtine
 Share

Question

Buna ziua,

Astazi am achizitionat un automobil SH, detin toate actele, si maine doresc sa il integistrez la financiar si sa il inmatriculez.

Nu vreau sa schimb numerele, si stiu ca trebuie RCA valabil 6 luni pe numele noului proprietar (Eu). Actualul proprietar mai are RCA valabil pana la 15.03 anul curent (8 zile). Intrebarea mea este: pot sa fac RCA ul pe numele meu incepand cu data expirarii fostului proprietar, 16.03.2018?

Daca nu, ,cu ce data trebuie incheiata asigurarea RCA, avand in vedere ca ma prezint pentru inmatriculare in data de 08.03.

Multumesc anticipat. 

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

De ce nu adresati aceasta intrebare functionarilor din cadrul DRPCIV? Politia Romana nu se ocupa cu asigurarile autoturismelor.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna seara, am ajuns pe acest site din Google, printr-un topic realationat auto, de aceea am si adresat aici aceasta intrebare.  Multumesc oricum, o seara frumoasa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Bună ziua,

În momentul depunerii dosarului cu solicitarea dvs. (transcrierea transmiterii dreptului de proprietate), asigurarea trebuie să fie pe numele PROPRIETARULUI, adică al dvs. Nu vă obligă nimeni să o faceți pe 6 luni. O puteți face și pe 30 de zile. 

Cu stimă,

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Polița de RCA a vechiului proprietar se anulează la solicitarea acestuia de către cei care au emus-o, după care solicitați eliberarea unei noi polițe de RCA pe numele dvs., cu valabilitate pentru o luna, 3 luni, 6 luni sau 12 luni. Un autovehicul nu poate avea doua polițe de RCA valabile în același timp.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.