Jump to content
POLITISTI.ro

Abuzuri din partea sefului ierarhic.

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua, sunt un politist relativ nou in sistem ( de cativa ani), iar astazi am avut parte de un abuz din partea sefului ierarhic, respectiv mi s-a vorbit urat, a tipat la mine, m-a amenintat ca imi va face viata grea si ca nu voi avansa atata timp cat el v-a fi sef. Aceste lucruri au fost auzite de colegii din alte birouri (din cauza volumului cu care vorbea acest sef). Motivul pentru care am fost luat asa este ca am fost vazut cand vorbeam sau stateam pe telefon. Nu mi-a placut deloc tonul cu care mi s-a vorbit si  cuvintele folosite, la fel si ameninatile. Please Help, ce pot face in cazul de fata? De mentionat este faptul ca au fost si alti colegi in situatia mea, iar acest sef care se crede stapan peste lucratori face favoruri colegilor care '' dau cu limba in urechea dumnealui'' iar de ceilalti isi bate joc. 

Modificat de solidar
Publicat

Ai in softul telefonului pe care vorbesti niste aplicatii, data viitoare foloseste aceste aplicatii. Daca esti sigur ca o sa gasesti martori poti sa il reclami la inspectie intena.

Publicat

Martorii nu se baga. Seful in cauza a avut grija sa bage frica in majoritatea subordonatilor, fiind un om influent si vechi in sistem. Nu sunt primul si nu voi fi nici ultimul politist abuzat de seful in cauza. Cer un sfat sau o parere celor care au trecut prin experiente similare, momentan sunt tinut intr-un stres continuu si sta cu ochii pe mine sa imi '' faca viata grea'' dupa cum m-a amenintat.

Publicat

Subscriu cele relatate de nasu15.

Am avut inregistrare pe telefon care nu sa luat in considerare. Colegi cand au dat declaratii toti au spus ca nu au vazut nimic.Niste lasi.

Am schimbat locul de munca cand am vazut cata magarie este la acel ,,compartiment"

Va safatuiesc sa aveti mare grija.

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Bună seara. Sunt un tânăr agent în perioada de tutelă. În una din serile trecute inspectorul șef a trecut pe la sediul subunității căutându-mă în mod expres pe mine. Plecasem în oraș să îmi iau mâncare. Am lipsit de la sediu în jur de 30 minute. A dispus să mă prezint la el dar când am ajuns eu plecase, cu dispoziție verbală dată O.S. să îl aștept. Am așteptat până la orele 23 (eram în serviciu de la 14 la 22) după care am plecat la domiciliu. La orele 00.30 am primit mesaj de la dânsul să mă prezint luni dimineața la biroul său ceea ce am și făcut. La biroul său am aștepta de la ora 08,00 până la 12.00 când a venit și m-a informat că a început procedura disciplinară împotriva mea fiind acuzat de comportare necorespunzătoare  (lit. a din art.58 din Legea 360/2002 ) și absența nemotivată de la serviciu (lit e art.58 din Legea 360/2002). Am contestat probele depuse la dosarul de cerecetare atît în ceea ce privește legalitatea lor( au luat filmări de pe camerele primăriei su pretextul unui eventual dosar penal fapt ceea ce contravine art.56 lit c din Legea 218/2002) cât și temeinicia lor în sensul că imaginile nu atestau că am plecat acasă de la serviciu, în imagini apărând mașina cu care mă deplasez la locul de muncă. Ulterior contestației au schimbat încadrarea și au încadrat fapta la neglijență în executare dispozițiilor date de șefii ierarhici (lit b din art.58 din Legea 360 /2002) fapt care nu poate fi proba întrucât nu există dispoyiție scrisă pentru efectuarea de ore suplimentare conform Contractului colectiv de muncă din 2018 publicat în M.Of partea a V-a din 23.05 2018 cu valabilitate de 24 luni. Toată procedura a fost executată cu mare grabă ca să poată fin instrumenta dosarul de cercetare în stare de urgență. Printre altele, pe surse mi s-a transmis că nu voi trece tutela și nu voi fi definitivat ca polițist. Întrebarea mea este , chiar așa de simplu e să îmi incheie cariera din cauza unui orgoliu?Ce aș putea face ?

Publicat

„ În una din serile trecute inspectorul șef a trecut pe la sediul subunității căutându-mă în mod expres pe mine.”

Nu cumva ai omis sa ne mai povestesti unele lucruri ? :) 

• Membru
Publicat

yomax, poti contesta in instanta decizia.

Tototusi, daca te-a cautat in mod expres, cred ca nu e pura intamplare.

• Membru
Publicat
în urmă cu 17 ore, yomax a scris:

Plecasem în oraș să îmi iau mâncare

Tu singur recunosti ca ti-ai părăsit sectorul să-ți iei papica. Deci, ce mai vrei? 

Cred ca ești foarte important din moment ce inspectorul sef te cauta în teren fix pe tine. 

Publicat

Nu am parasit sectorul pentru ca nu a fost stabilit asa ceva. Patrula din care am facut parte s-a retras la sediu in jurul orei 21.00. Referitor la ,, mai e ceva " s-ar putea. In luna ianuarie am facut un raport pentru decontarea navetei, refuzat pentru ca imi schimbasem resedinta dupa data numirii in prima functie. Am revenit cu un nou raport in care am cerut sa mi se justifice in mod legal ratiunea de a nu mi se aproba raportul deoarece legea nu prevede ca ulterior numirii in alt judet nu beneficiez de decontarea navetei pentru ca am schimbat domiciliul. Drept pentru care mi-a fost aprobata decontarea navetei. Dar de atunci inspectorul sef m-a chemat de doua ori la el sa ma convinga sa ma mut in chirie in localitatea in care imi desfasor activitatea. Nu exista nicio norma legala care sa prevada mutarea mea in localitatea in care imi desfasor activitatea. Locuinta in care am resedinta apartine parintilor mei. E posibil ca asta sa fi creat deranjul?

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Ce părere aveţi de scandalul momentului? Mă refer la scandalul de la DGA.

Pe scurt: un subinspector de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Anticorupție Olt, susține că șefii DGA au făcut presiuni asupra sa şi l-au amenințat după ce a avut o discuţie contradictorie la examenul de licență cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu de la ICCJ, care era supraveghetor în sala de examen.
Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, care este acuzat de ofiţerul DGA că l-a amenințat după o dispută în timpul examenului de licență, susține că nu a vrut să-i facă rău și nu i-a făcut plângere scrisă. Magistratul recunoaște însă că l-a sunat pe șeful DGA, Liviu Vasilescu, dar și că i-a trimis polițistului mesaje în care i-a zis că i-a trecut glonțul pe la ureche.
Direcția Generală Anticorupție confirmă că polițistul care a acuzat presiuni a fost chemat pentru lămuriri după ce un cadru universitar a informat că a avut un diferend cu acesta care i-a prezentat legitimația de serviciu, însă discuția "a avut ca scop clarificarea unei situații”.

Ce părere aveţi?

Publicat

Am văzut si eu cateva postări şi articole despre scandalul asta. Cel mai nasol aspect este comportamentul şefului DGA, care implicit se resfrânge asupra instituţiei, o institutie care in mod normal ar trebuii să fie un etalon de integritate.

• Moderator
Publicat

Aşa pe scurt, s-au ciocnit doi infatuaţi şi au ieşit scântei. Domnu’ subinspector trăieşte cu impresia că el e mare sculă pentru că lucrează la DGA, motiv pt care a simțit nevoia să fluture legitimața la facultate, să vadă ăia că el nu este orice student de rând, nu e un lake cu pedale. La rândul său domnu’ jude s-a simțit foarte ofensat că un răhățel de polițist tatuat și umflat cu steroizi încearcă să-l impresioneze la el în ogradă și a zis că trebuie să-l pună la punct. Drept urmare l-a sunat pe nea Livu, cel mai jmeker pupător al părţilor dorsale și i-a trasat sarcini despre cum să-l tăvălească pe răhăţelul cu steroizi. Din acest motiv nea Liviu îi făcea poze subinspectorului cu telefonul, când îl chemase la covoraş, pentru a-i arăta domnului jude cum îl umileşte el pe puştulică.
Pe scurt s-au întâlnit și contrat reciproc niște infatuați și închipuiți, iar nea Livu în stilul caracteristic, nu a ratat ocazia să demonstreze că este un monument al obedienței şi slugărniciei. Oricum, din ce-am citit nea Livu pleacă la pensie - nicio pierdere!

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Domnu’ Liviu este cel ce se întâlnea cu cetățenii de etnie noaptea prin biserici, nu? Asta în timp ce ocupa functia de șef al Poliției Române. Practic, făcându-și nevoile pe autoritatea oamenilor din subordine. 

Cel mai probabil că domnia sa se crede unic si singurul care poate rezolva orice problemă. 

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.