-
Similar Content
-
- 9 replies
- 2,600 views
-
E nevoie de permis pentru a detine gloante? (colectie)
By DLX,
- gloante
- permis port arma
- (and 1 more)
- 5 answers
- 2,225 views
-
Este legal sa detii si sa restaurezi un vehicul militar?
By Anonymus19,
- 10 answers
- 2,527 views
-
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
Question
dief00
Buna ziua
Incerc de ceva timp sa obtin un raspuns clar si pana in prezent primesc doar ridicari din umeri de la reprezentatii Politiei Romane directia Arme si Munitii.
Bunicul meu a fost membru vanator si posesor permis de port arma. In cursul anilor trecuti si-a pierdut dreptul de detinere arma si a plasat arma la armurier.
In acest moment arma este inregistrata ca arma de vanatoare. As dori sa achizitionez aceasta arma ca si arma de colectie deoarece are o valoare sentimentala si as dori sa nu se piarda. Arma este calibru 12, lisa, nimic deosebit la design si cu productie dupa 1945.
Sunt membru al unei asociatii de colectionari si am atestat de colectionar. Am si aviz de achizitie arma de colectie cu teava lunga. Aici intervine problema.
IPJ Dambovita sustine ca nu poate schimba destinatia armei din arma de vanatoare in arma de colectie si ca eu nu pot cumpara pe atestat de colectionar aceasta arma. Mai este problema ca bunicul meu ne-avand drept de port nu poate transporta arma la IPJ pentru schimbare destinatie (care oricum nu se poate face).
Schimbarea destinatiei armei se poate face si de catre armurieri (fara modificarea armei)? Daca nu, cele sustinute de IPJ Dambovita sunt adevarate? Le pot face o scrisoare oficiala bazata pe textul legii 117/2011 si 295/2004 dar nu stiu daca are sens.
Multumesc mult de eventualul ajutor.
Edited by CITADELALink to comment
5 answers to this question
Recommended Posts