Jump to content
POLITISTI.ro

Este legal sa detii si sa restaurezi un vehicul militar?


Anonymus19

Recommended Posts

Este legal sa aduci in Romania vehicole blindate, tancuri cu scopul de restaurare si colectionare... Din cite stiu o persoana fizica poate sa detina si sa colectioneze arme dezactivate daca are un document de la politie.... Aceste reguli se aplica si la vehicole militari care au arme montate pe ele, dupa deactivarea armelor ele vor apartine categoriei de vehicol sau detinerea lor este ilegal in totalitate??

Edited by CITADELA
Link to comment
  • Moderator

Sunt doua lucruri diferite, ce nu trebuie amestecate/confundate:

- autovehiculele militare se pot inmatricula drept "vehicul istoric", respectand normele impuse de Retromobil pentru omologare si legislatia in vigoare; poate la o motocicleta sau transportor usor se merita inmatricularea, insa la un tanc...

- armamentul sunt "accesorii" ale vehiculului militar si nu pot fi considerate ca parte componenta a unui vehicul istoric (chiar si tunul de pe tanc se demonteaza etc.) iar detinerea lor sunt supuse regimului special al autorizarii, la fel ca si o arma de panoplie, fie ele si aduse in stare de neutilizare (ex.: gaura in camera cartusului ori in teava, demontarea sistemului de percutie etc)

 

 

 

  • Upvote 2
Link to comment

Dar daca armamentul va fi neutralozat conform regulamentului (7 gauri in teava ....) tot trebuie demontat? Si eu am vrut sa neutralizez tunul cu un specialist de arme pt a nu avea probleme cu autoritatiile. Dar dupe ce in tun sunt cele 7 gauri in teava egzista o piesa de metal sudata practic tunul este dezactivat complet is nu mai poate fi refacut. 

Edited by Anonymus19
Link to comment
  • 1 month later...

Buna. Am o intrebate este legal sa aduci in Romania un vehicul blindat care are armament dar este neletal (aici ma refer la un tanc vechi din al doilea razboi mondial) cu scopul de a restaura vehiculul exterior interior, si cu scopul de a readuce motor la viata dar fara ca tunul tancului sa fie functionabil (Se poate folosi metoda de dezactivare cel care se foloseste la arme?)

Pun cateva poze despre tanc.

(Tunul este atasat de tureta tancului iar tureta de corpul tabcului cu niste bucati de metal iar interiorul tabcului este deteriorat)

https://flic.kr/s/aHskaPwreZ

^ linkul de la album cu poze despre tanc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.