Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

In urma unui anunt postat pe OLX, am trimis un telefon Iphone prin Urgent Curier cu optiunea Livrare cu verificare. Dupa tergiversari diverse de genul "am plecat din localitate" sau "nu aveam banii la mine" am solicitat returul coletului. La receptionare, coletul nu mai era in forma trimisa, respectiv fusese deschis, iar continutul a fost inlocuit cu un telefon asemanator, dar replica. Cei de la Curier se justifica prin faptul ca am primit acelasi continut si ca ar fi trebuit specificat codul IMEI al telefonului la observatii, Chiar si in varianta in care acest cod ar fi fost specificat, nimeni din partea lor sau OLX nu ar fi verificat daca codul corespunde cu continutul.
Vreau sa stiu daca este vreo posibilitate de a recupera telefonul in cazul depunerii unei plangeri, si la ce Sectie de Politie ar trebui facuta aceasta plangere, la mine sau la destinatar.

• Moderator
Publicat

Exista un topic deschis pe subiectul "pataniilor" de pe talciocurile on-line! Foloseste functia search!

Vreau doar sa fac o mentiune, in completarea celor ce s-au discutat in topicul respectiv: daca trimiterea postala nu a fost livrata destinatarului, insa la returnarea ei existau semne ca pachetul a fost deschis, in opinia mea, exista indicii ale unei fapte penale (violarea secretului corespondentei, furt si/sau delapidare); daca a fost livrat, iar destinatarul a decis sa-l trimita inapoi pentru a scapa de insistentele tale, atunci reciteste topicul cu pricina!

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Având niște haine la vanzare, o doamna m-a abordat pe olx sa facem un schimb. Eu cu haine si un aparat de cafea,iar dânsa cu un telefon.  Am trimis coletele în aceeași zi prin curier, dar dânsa a trecut la contact pe factură nr ei sa fie sunata de curier si sa anuleze coletul,astfel sa se întoarcă înapoi. Am vazut ca coletul a fost facut retur în a 4 a zi cautand în awb,pentru-ca nu ajunsese. Dar doamna susținea ca nici coletul meu nu a ajuns la ea si ca nu la ridicat,si poate altcineva ia luat coletul. Am rezolvat asta cand am vorbit personal cu acel curier care a mers la ea acasa.  A zis ca o sa-mi trimita din nou coletul. Dar doamna cred ca e țepara veche,pentru ca avand adresa mea si numele,si-a permis sa faca comandă la o vânzatoare de niste haine în numele meu. Vânzatoarea i-a dat chitanța, pe care initial mi-a aratat o mie ca fiind a coletului pe care la depus ea. Cand am mers la poștă sa ridic coletul, surpriza aveam un colet ramburs de 34 de lei, ceva mic într un plic. Am.sunat vânzatoarea si i-am spus ca nu am dat eu comanda,foarte greu m-a crezut,aratandu mi conversația dintre această doamnă si ea( adica eu si vânzatoarea cum credea ea). Pot sa rezolv ceva la poliție, sa fac o plangere sa mi recuperez bunurile? Sau macar o plangere pentru ca s a folosit de adresa si numele meu fara acordul meu? Nu stiu daca adresa pe care am trimis coletul este cea reala sau numele. 

20200414_185051.jpg

• 1 an mai târziu...
Publicat

buna ziua, am si eu o intrebare, daca am vb cu o doamna pe olx, apoi la telefon facand o comanda de 3 bratari de aur, si 2 coliere, iar cand a ajuns pachetul am sesizat ca nu sunt de aur, ce pot fac? in cat timp pot face reclamatie la politie specific ca deja au trecut 48 de ore, in speranta ca o sa recuperez bani. se mai poate face ceva?

• Moderator
Publicat (modificat)

Poți face plângere în termen de 90 de zile.

Modificat de Roby

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.