Jump to content
POLITISTI.ro

Accident pe trecere de pietoni

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua 

Ieri o prietena a fost lovita in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului.A fost dusa la spital de soferita care a lovit-o si care intre timp isi sunase seful , a spus ca lucreaza la 112. Cand a ajuns acolo asteptau 2 politisti care au plecat cu doamna respectiva. Prietenei mele i s-au facut radiografii la piciorul stang, unde are o echimoza destul de mare si la torace deoarece o dureau si inca o dor coastele.Desi era lovita si la cap, intrucat a fost aruncata pe asfalt, si avea o umflatura in partea dreapta langa tampla,nu i s-a facut nimic.Inainte sa plece politistii i-au spus ca urmeaza sa o contacteze pentru a merge sa dea declaratie.  Medicii de la spital nu i-au eliberat niciun document care sa ateste problemele pe care le are in urma accidentului. Ce trebuie sa faca prietena mea in continuare, sa mearga la medicina legala sa solicite certificat , sa faca plangere impotriva vinovatei? Care este procedura legala in astfel de cazuri. Va multumesc

• Membru
Publicat

Ți-ai dat singur detalii in ultima parte a intrebării. Pentru altele suplimentare, poți contacta un avocat. Mai mult ca sigur a fost deschis un dosar de cercetare penală, prietena ta ar trebui să se intereseze de aceste aspecte la Poliție.

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara , circulam in data de 18.10.2018 pe strada am oprit la o trecere de pietoni si dupa ce pietoni au traversat am vrut sa inaintez din pacate o fata a venit in fuga din lateral spate pe trecere si sa izbit in partea din spate a autovehiculului.Mentionez : Fata nu a cazut pe carosabil si nu a avut nimic. Permisul este suspendat pe motiv accident cu victima intocmit dosar penal. 1. Cum as putea primi o fotocopie color sau alb negru a permisului pentru angajare. 2. Ce trebuie sa fac sau cum pot afla in ce stadiu este dosarul sau daca se va inchieia curand.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua am avut si eu parte astazi de un accident cu un pieton pe trecere (femeie undeva la 50+),am acrosato un pic ,dupa care am oprit mam dus sa o ridic sa vad cum este am pus-o pe o banca langa si am chemat salvarea si politia.A venit politia si salvarea ,doamna nu a dorit sa mearga deloc la spital deoarece ea a simtit ca nu e asa grav pentru internare si alte cele.Dupa care politia ia luat declaratia ca ea nu doreste sa imi faca mie rau sau ceva de genul.Dar din spusele ei ea o zis ca va vrea sa mearga cu fiica ei cand iasa de la lucru la spital sa isi faca totusi un control de rutina (avea dureri de spate si julita la cap).Politisti miau spus ca am noroc ca nu a dat nici o declaratie impotriva mea si mam ales doar cu permisul suspendat pe 60 zile si amenda.Intrebarea este daca se mai poate intoarce declaratia ei impotriva mea ,cand va merge si daca va merge la spital) sa mi se faca totusi dosar penal sau eu stiu ce ? Si eu pot sa ma duc dupa 30 de zile sa dau testare de dobandire mai repede decat 60 de zile?Va multumesc

• Moderator
Publicat

@eugen9427,

Da, poate, legea îi oferă această posibilitate. Plângerea prealabilă poate fi formulată în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei şi poate fi retrasă până la pronunțarea unei hotărâri definitive. 

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua, din nefericire am accidentat doi minori pe trecerea de pietoni nemarcata , dar semnalizata cu indicator.Ambii au fost transportati la spital si dupa cateva ore au fost externati cu radiografii, eco si CT.Am dat declaratie , mi-am recunoscut vina.Ce o sa se intample?Domnul politist care a intocmit dosarul mi-a spus ca asteapta actele medicale si declaratiile parintilor minorilor.In rest nu prea a dat detalii.Care sunt pasii?Important este ca minorii sunt bine , dar as vrea sa stiu daca trebuie sa fac ceva.Parintii nu prea comunica desi am incercat .Imi trebuie avocat?

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Din păcate nu prea avea ce să-ți spună mai mult polițistul, pentru că până la eliberarea actelor medico-legale nu se poate face încadrarea juridică. Spre exemplu, dacă victimele primesc multe zile de îngrijiri medicale, pedeapsa poate fi destul de aspră, ajungând-se până la închisoare.
E bine să consulți un avocat, pentru că acesta va avea acces la dosarul penal și va putea să-și formeze o opinie concretă. Așa, noi nu putem să spunem multe, pentru că nu știm ce este în dosar.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.