Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Percheziţii la Giurgiu, la mai mulţi suspecţi de trafic de minori

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu efectuează cercetări faţă de trei suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori.

În fapt, se reţine că membrii grupării ar fi recrutat mai multe victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, din judeţul Giurgiu, pe care le-ar fi constrâns la practicarea prostituţiei.

Pentru probarea activităţii infracţionale, astăzi au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Giurgiu. Astfel, la locuinţa unuia dintre suspecţi, G. Dan, a fost identificată una dintre victime, în vârstă de 15 ani.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

În cauză, cercetările sunt continuate.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 1 year later...

Percheziții la suspecți de tarfic de minori

În această dimineață, s-au desfășurat 10 percheziții, pe raza județului Dolj, la mai multe persoane suspectate că au racolat mai multe victime pe care le-au exploatat sexual prin prostituție în Germania.

66996_540006302700139_1325333751_n.jpg

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Craiova și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Craiova - S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Mehedinţi și I.P.J. Dolj au organizat o acţiune pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de minori, prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, pe relaţia România – Germania.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale - I.G.P.R.

Au fost efectuate simultan 10 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dolj, urmând a fi conduse la audieri 50 de persoane.

În urma efectuării percheziţiilor urmează a fi ridicate mijloace materiale cu valoare probantă în cauză, iar persoanele care au legătură cu cauza vor fi prezentate procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Craiova în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

Cercetările întreprinse au stabilit faptul că, în perioada 2009 - 2013, persoanele suspecte de comiterea acestor fapte, împreună cu un cetăţean german, au racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania, pe raza oraşului Berlin şi a localităţilor limitrofe, mai multe victime majore şi minore.

Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore.

În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 - 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD.

În instrumentarea cauzei s-a cooperat cu autorităţile judiciare germane.

Persoanele suspecte în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism.

Sursa: IGPR

Link to comment
  • Moderator

Comunicat de presă DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români şi germani, ce acţiona pe relaţia România – Germania, în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism în formă agravată şi trafic de minori.

În acest scop, la data de 14 martie 2013, au fost efectuate un număr de 10 percheziţii domiciliare în municipiul Craiova (8) şi în judeţul Dolj (2) la locuinţele membrilor grupării.

În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania, exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite.

Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore.

În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 - 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 50 de persoane în vederea audierii, urmând ca faţă de acestea, după finalizarea audierilor, sa fie dispuse măsurile legale.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 alin. 1 şi 2 C.p., art. 328 C.p., art. 329 alin. 1 şi 2 C.p. şi art. 13 din Legea nr. 678/2001.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare germane. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt, SCCO Mehedinţi şi lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Dolj – SPIR.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Link to comment

Felicitari colegilor de la B.C.C.O. Craiova, dar si celorlalti politisti, fara ajutorul carora nu se putea ajunge la acest rezultat! Cum am mai spus, dosarele pe trafic de persoane, in special cele cu victime minore, sunt foarte greu de documentat si instrumentat, fiind nevoie de efortul concentrat al mai multor structuri. Inca o data, felicitari!!!

Link to comment
  • 9 months later...

Percheziţii la suspecţi de trafic de minori şi proxenetism

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism. Trei suspecţi au fost reţinuţi.

La data de 15 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat trei percheziţii, în municipiul Constanţa, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi proxenetism, precum şi la sediul unei societăţi comerciale.

În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi că, începând cu luna ianuarie a.c., ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual, în folosul lor, într-un salon de întreţinere corporală şi masaj erotic, mai multe minore şi tinere.

Suspecţii ar fi racolat clienţi prin postarea de anunţuri cu oferte de masaj, însoţite de numere de telefon şi fotografii ale fetelor, precum şi prin distribuirea de flyere prin intermediul unor taximetrişti din anturajul lor.

În urma percheziţiilor, în sediul societăţii comerciale, au fost identificate două minore şi două tinere, victime ale grupării infracţionale. Minorele au fost predate către D.G.A.S.P.C. Constanţa, în vederea reintegrării în familii.

De asemenea, au fost ridicaţi 350 de lei, 50 de euro, 3 laptopuri, 15 telefoane mobile, 33 de cartele telefonice, precum şi contracte de muncă, adeverinţe, acte de identitate, cărţi de vizită, flyere şi agende.

Trei suspecţi au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. La data de 16 septembrie a.c., aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 weeks later...

Grupare infracţională specializată în trafic de minori, destructurată

 

În cursul acestei zile, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 4 percheziţii, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de infracţiuni pe linia traficului de minori.

 

La data de 15 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Prahova, la locuinţele a opt membri ai unei grupări infracţionale, specializate în comiterea de infracţiuni pe linia traficului de minori.

 

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, sisteme informatice şi sume de bani.

 

În fapt, din investigaţii a reieşit că, începând din vara anului 2011, patru bărbaţi din Ploieşti au racolat, mai multe tinere, inclusiv minore, de pe raza judeţului Prahova şi a altor judeţe. Tinerele erau transportate şi găzduite în apartamente din Ploieşti, după care erau transferate în Braşov. Aici, prin ameninţări şi violenţe erau constrânse să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu diferite persoane, sumele rezultate fiind însuşite de membrii grupării.

 

În ţară, pentru a racola clienţi, erau postate anunţuri pe diferite site-uri, unde ataşau şi fotografii ale tinerelor, sumele de bani pe care le percepeau pentru a întreţine relaţii sexuale şi datele de contact.

 

Ulterior, tinerele erau transportate în străinătate, respectiv în Germania, Spania, Elveţia, Italia unde practicau prostituţia ilegal, la stradă.

 

Până în prezent, au fost identificate 25 de tinere care au practicat prostituţia în folosul membrilor grupului, dintre care 6 minore.

 

Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a grupului infracţional organizat, poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti au cooperat cu autorităţi judiciare din Elveţia, Germania, Italia şi Spania.

 

La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti, au fost conduse, pentru audieri, 26 de persoane, iar faţă de opt dintre acestea se efectuează acte de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată.

 

La activităţi au participat şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul B.C.C.O. Braşov, B.C.C.O. Alba, luptători de I.P.J. Prahova - Serviciul Acţiuni Speciale şi poliţişti de frontieră.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI
 
Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 14 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuite de trafic de minori. Șase persoane au fost reținute.
 
La data de 18 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna  și procurorii D.I.I.C.O.T.– B.T. Covasna  au efectuat 14 percheziţii, pe raza judeţelor Arad, Bacău,Braşov, Covasna şi municipiului Moineşti,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din şase persoane, specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de minori, abuz în serviciu şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.
 
La acțiune au participat polițiști din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Braşov şi Bacău, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, polițiști din cadrul I.P.J. Covasna, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei Generale Anticoruptie Covasna.
 
Șase persoane sunt bănuite că, în perioada 2013-2014, ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi recrutat patru minore, ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-ar fi exploatat  prin obligarea la practicarea prostituţiei, în mai multe cluburi de noapte  de pe raza municipiului Sf. Gheorghe.
 
Din cercetari au rezultat indici că victimele, cu vârste cuprinse între 13-16 ani, ar fi fost exploatate sexual.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Covasna au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de cele șase persoane bănuite, urmând a fi solicitată Tribunalului Covasna arestarea preventivă a acestora.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.