Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Eliberare Dovada ANAF - Taxa de poluare auto

Neagu11

Question

Buna ziua ! 

Detin  un autoturism fiind al 4-lea proprietar  , masina cuparand-o de la un intermediar . 

Vreau sa o inmatriculez pe numele meu insa am nevoie de dovada ANAF care atesta ca  taxa nu a fost recuperata  ! Detin deja o dovada care este pe numele unui proprietar anterior cu data de 2. Martie 2015 . Acum imi trebuie dovada ANAF pe numele meu ??  Stiu ca printre actele ce trebuiesc depuse in vederea eliberarii acestei dovezi se numara si copie dupa certificatul de inmatriculare  care mi-a fost retinut din cauza netranscrierii dreptului de proprietate in 30 de zile si trimis la Bacau ( proprietarul din carte ) eu fiind din Buzau . 

Ma puteti ajuta cu acest lucru va rog ? Multumesc anticipat ! 

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Politia Romana nu se mai ocupa cu inmatricularea autovehiculelor din anul 2002.
Trebuie sa mergi la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Prefecturii Buzau (judetul tau de domiciliu) unde vei primi toate informatiile necesare pentru a inmatricula autoturismul cumparat pe numele tau.

• Upvote 1

• 0

Buna ziua,

am cumparat un autoturism in data de 15 martie 2016 de la un intermediar; printre actele primite exista si cererea catre ANAF facuta de respectivul intermediar

pentru verificarea restituirii taxei de poluare facuta in data de 7 martie 2016.

Intrebare: mai este necesar sa merg la ANAF sa solicit reverificarea pentru taxa de poluare ? Pot sa ma duc cu raspunsul primit de el la inmatriculari ? 

Pot sa iau si actele de vanzare cumparare intre proprietarul din CIV, intermediar si eu.

multumesc

• 0

Doresc sa vind un autoturism.Clientul i-mi cere dovada plati si nerecuperarii taxei de poluare.Cind am platit-o aveam domiciliul stabil in Bucuresti iar taxele le platesc acolo dar si la noua adresa din C.I.Daca ma prezint cu C.I si solicit adeverinta pe vechea adresa o pot obtine?.Stiu,in mod normal ar trebui sa o obtin dar,ce mai este normal acum?Platesc taxe si impozite si la noul domiciliu dar domiciliul fiscal pentru autoturism este cel unde am platit taxa de poluare si cel din certificatil de inmatriculare.                                                                                            Intreb pt ca nu vreau sa merg 200 km si sa m-i se spuna ca nu bat la usa care trebuie.                                                                                                                                                    Multumesc celor care i-mi raspund documentat.

• 0
  • Moderator

Problemele ăstea nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu polişistii şi competenţele acestora.

Poliţia Română nu are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiştilor, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. Mai mult, Poliţia Română nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) instituţie aflată în subordinea autorităţilor locale, respectiv a prefecturilor.

• Upvote 1