Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Situatie delicata accidente usoare Bucuresti


trifu85
 Share

Question

Buna ziua,

 

Sunt in urmatoarea situatie:

 

Am avut un eveniment in trafic. , o doamna mi-a intrat brusc in fata, cu gandul de a schimba sensul de mers. Am incercat sa evit impactul, dar nu s-a putut. Am lovit-o  in coltul din stanga spate fix in coltul barii.

OK.

Am hotarat sa ne vedem la sediul Accidente usoare la ora 14.30. 

Eu nu ma puteam deplasa cu masina, asa ca am tractat masina pana in parcarea sediulul Accidente usoare. Am parcat masina in jur de ora 13 si am plecat. Urmand sa revin la ora 14.30

 Cand am revenit la ora stabilita, am aflat ca doamna a ajuns mult inainte, cu cel putin o ora, avea declaratia completata iar dl politist "avea totul rezolvat". Dl politist mi-a comunicat, ca pana sa ajung eu, dansul s-a uitat la ambele masini si ii este totul foarte clar. eu eram vinovat ca am lovit-o in spate.

 

Problema este urmatoarea: Este corect cum s-a procedat? Avea voie doamna sa completeze inainte sa ajung, si eu, declaratia? si Dl politist de ce a efectuat " analiza" masinilor pana sa imi vada declaratia mea?

 

Plus ca doamna a "scos" un martor....inexistent dealtfel, care, dupa cum afirma doamna " a vazut totul dupa trotuar". Si chiar asa ..acest martor a ramas pe trotuar si doar a privit.. nu a intervenit, sa se intereseze de situatia doamnei... doar a stat si a privit.

 

 

La un moment dat am iesit in parcare sa vizionam masinile. Dl politist a cerut inca o parere unui alt coleg care mi-a dat dreptate. a fost o lovitura in coltul masinii nu in spate.

 

Am mers si la fata locului, unde dl politist a intocmit un proces verbal.

 

Inca nu a fost luata o hotarare. Am inteles ca se asteapta o filmare. Exista in zona o camera de supraveghere trafic.

 

Multumesc pentru timpul acordat! :) 

 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Membru

Termenul de prezentare la politie in cazul unui accident fara victime este de 24 de ore. Faptul ca tu cu doamna v-ati hotarat sa mergeti impreuna(lucru recomandabil de altfel) la ora 14.30, nu o impiedica cu nimic pe ea sa nu te astepte si sa mearga singura mai devreme.

Daca una dintre parti s-a prezentat mai devreme politistul nu avea de ce sa te astepte si pe tine, poate tu nu veneai, sau poate intarziai. Declaratiile pe care le dati fiecare sunt individuale, deci nu are relevanta.

 

In legatura cu vinovatia in cazul accidentului nu putem sa ne pronuntam noi. Daca, dupa vizionarea inregistrarilor video, nu vei fi multumit de solutia data de politist si vei considera ca ai fost nedreptatit, o poti contesta in instanta.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.