Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
trifu85

Situatie delicata accidente usoare Bucuresti

Question

trifu85

Buna ziua,

 

Sunt in urmatoarea situatie:

 

Am avut un eveniment in trafic. , o doamna mi-a intrat brusc in fata, cu gandul de a schimba sensul de mers. Am incercat sa evit impactul, dar nu s-a putut. Am lovit-o  in coltul din stanga spate fix in coltul barii.

OK.

Am hotarat sa ne vedem la sediul Accidente usoare la ora 14.30. 

Eu nu ma puteam deplasa cu masina, asa ca am tractat masina pana in parcarea sediulul Accidente usoare. Am parcat masina in jur de ora 13 si am plecat. Urmand sa revin la ora 14.30

 Cand am revenit la ora stabilita, am aflat ca doamna a ajuns mult inainte, cu cel putin o ora, avea declaratia completata iar dl politist "avea totul rezolvat". Dl politist mi-a comunicat, ca pana sa ajung eu, dansul s-a uitat la ambele masini si ii este totul foarte clar. eu eram vinovat ca am lovit-o in spate.

 

Problema este urmatoarea: Este corect cum s-a procedat? Avea voie doamna sa completeze inainte sa ajung, si eu, declaratia? si Dl politist de ce a efectuat " analiza" masinilor pana sa imi vada declaratia mea?

 

Plus ca doamna a "scos" un martor....inexistent dealtfel, care, dupa cum afirma doamna " a vazut totul dupa trotuar". Si chiar asa ..acest martor a ramas pe trotuar si doar a privit.. nu a intervenit, sa se intereseze de situatia doamnei... doar a stat si a privit.

 

 

La un moment dat am iesit in parcare sa vizionam masinile. Dl politist a cerut inca o parere unui alt coleg care mi-a dat dreptate. a fost o lovitura in coltul masinii nu in spate.

 

Am mers si la fata locului, unde dl politist a intocmit un proces verbal.

 

Inca nu a fost luata o hotarare. Am inteles ca se asteapta o filmare. Exista in zona o camera de supraveghere trafic.

 

Multumesc pentru timpul acordat! :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Şi ce vrei de la noi?

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
RPG

Termenul de prezentare la politie in cazul unui accident fara victime este de 24 de ore. Faptul ca tu cu doamna v-ati hotarat sa mergeti impreuna(lucru recomandabil de altfel) la ora 14.30, nu o impiedica cu nimic pe ea sa nu te astepte si sa mearga singura mai devreme.

Daca una dintre parti s-a prezentat mai devreme politistul nu avea de ce sa te astepte si pe tine, poate tu nu veneai, sau poate intarziai. Declaratiile pe care le dati fiecare sunt individuale, deci nu are relevanta.

 

In legatura cu vinovatia in cazul accidentului nu putem sa ne pronuntam noi. Daca, dupa vizionarea inregistrarilor video, nu vei fi multumit de solutia data de politist si vei considera ca ai fost nedreptatit, o poti contesta in instanta.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Luci92
   By Luci92
   Buna ziua,
   Sunt absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, Facultatea Transporturi, Specializarea Autovehicule Rutiere, lucrez ca inginer proiectant mecanic pentru un producator de automobile din tara noastra. Ma intrebam daca pot lucra in politie cu calificarea pe care o am, ma intereseaza expertizele accidentelor.
   Stiu de la facultate ca se fac expertize cu ajutorul carora, calculand energia cinetica a autovehiculului, a impactului, deformari, s.a, se pot afla anumite date: viteza in momentul impactului, distanta de franare, minte vinovatul sau nu  etc.
   Cum se numeste meseria, cum o pot ocupa, depun un CV undeva, trebuie sa fac un master? Mentionez ca sunt student in anul 1 la master, asta ca sa se stie ca am beneficiat deja de un an de invatamant gratuit.
   Va multumesc anticipat!
  • PeRuZzI
   By PeRuZzI
   Buna seara, 
   In data de 30 august 2016 am vandut un autoturism, la vanzare am facut toate actele ( contract, scris pe talon instrainat catre). Asigurarea RCA pe numele meu a expirat pe data de 1 septembrie 2016. Astazi am verificat daca noul proprietar si-a facut o noua asigurare si spre surprinderea mea a facut asigurare in data de 04 octombrie 2016 insa tot pe numele meu. Asta inseamna ca el inca nu a inmatriculat masina. Problema e de ce a putut face pe numele meu cand in talon era trecut instrainat catre .... Eu mi-am recuperat clasa Bonus de la asigurator pentru noua masina. Ce pot face in situatia asta ? 
    
   Multumesc
  • crix
   By crix
   Domnilor colegi la masina din dotare s-a aprins un martor luminos în bord si nu stiu cât de gravă e problema. Este vorba de pictograma ce indică o problemă la presiunea rotilor. Acum nu stiu dacă aceste logane de 1.2 ar fi dotate cu sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, îmi vine greu să cred. 
   S-a mai confruntat careva cu această problemă? Ce mă sfătuiti să fac?

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.