Jump to content
POLITISTI.ro

Tractor si categoria Tr

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna seara! Posed permis auto categoria B si Tr (mentionez ca am permis de 20 de ani si la acel moment am sustinut examen auto si pe tractor). Pot conduce pe drumurile publice un tractor cu masa mai mare de 3500 kg?

Va multumesc!

Modificat de Mihai5
  • Marius a deschis acest topic
Publicat

Da. Puteti conduce un tractor cu masa totala maxim autorizata mai mare de 3,5 tone.

Deasemenea puteti conduce si ansamblul format dintr-un tractor si una sau doua remorci.

Iar scolile de soferi dupa modificarile legate de categoria Tr., s-au reprofilat. De exemplu la Miercurea Ciuc am observat un tractor de SCOALA.

Publicat

Buna ziua eu am 18 ani si sunt din Sibiu am permis categoria b si acuma fac categoria tr la Bistrita Nasaud !!!!!Acuma sa dat o lege pentru cei care vor sa faca categoria Tr nu mai sunt obligati sa isi faca flotantul si pot sa dee examenul pentru tr oriunde gasesc scoli !!!!!!odata ce ai Categoria Tr  poti condute Tractor sau utilaje de lucrari sau forestiere cu masa mai mare de 3.500 kg  si cu doua remorci !!!!  CAtegoria tr esti singura care nu are tonaj!!!!!

Daca era asa sa poti conduce tractorul cu B C CE nu ar mai fii tractoristi !!!!!! 

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am si eu o intrebare:

Sunt posesor de permis auto pentru categoriile B, Tr din anul 1996. Sunt in situatia de a reinoi permisul deoarece acesta expira. Trebuie sa fac fisa medicala si nu imi este clar ce grupa imi trebuie, deoarece in „Ordinul 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul. Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 631 din 9 septembrie 2010

MINISTERUL SANATATII

Art. 2

In sensul prezentului ordin, conducatorii auto se clasifica in doua grupe:
a) grupa 1: conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile A, A1, A2, AM, B, B1 si BE (VALABILITATE ADMINISTTRATIVĂ 10 ANI);

b) grupa 2: conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E (VALABILITATE ADMINISTTRATIVĂ 5 ANI)."

Nu regasesc categoria Tr.

Imi trebuie Grupa 1, Grupa 2, Grupa 1 si Grupa 2?

Ce valabilitate va avea noul permis (10 ani sau 5 ani)? Permisul l-am mai schimbat o data in anul 2006 si este valabil pana in iulie 2016, deci atunci s-a emis pentru 10 ani si in anul 2006 nu am facut decat o singura fisa medicala.

Astept un raspuns daca stie cineva si multumesc anticipat.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Intrebare: Se poate conduce un ansamblu Tractor de 2t si remorca de 4t cu permis cu categoriile B si CE (fara BE si fara C)?

• 10 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua. 

Detin permis auto cat CE,si am o nelamurire. Lucrez in Germania, in agricultura. Vreau sa stiu daca pot conduce! TRACTOARE. si ce fel de TRACTOARE ( cu sau fara remorca). Multumesc

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua , aș dori sa stiu daca trebuie permis pentru a conduce un tractoraș de 15 cp , vieza maxima 15 km/h pe drumurile sătești și comunale

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua!

Detin un tractor cu MMA de 1530 kg si o remorcă cu MMA de 2 t (o singură axa). Ambele sunt înmatriculate la primarie cu numere galbene. Pot conduce acest ansamblu cu categoria B96 legal? Am primit mai multe raspunsuri, insa total diferite.

IGPR mi-a spus ca imi trebuie BE. 

Un celebru politist vlogger a spus ca "in mod normal da".

Cei de la poliția județeană mi-au spus "depinde cine aplica legea". Daca este considerat tractor, atunci nu se poate. Daca agentul constatator il consideră vehicul de categoria B, atunci se poate..

Nu mai înțeleg nimic. Se poate sau nu? E normal intr-o țară ca legile sa fie asa de interpretabile?

• Moderator
Publicat

Nu există categoria B96. Există categoria B, iar cifra la care faci referire este un cod ce se înscrie pe permisul de conducere.
Mai exact, este vorba de codurile armonizate ale Uniunii Europene care sunt numerotate de la 01 la 99 şi prevăd restricții medicale, adaptările obligatorii ale autovehiculelor și aspectele administrative. Acestea se înscriu la rubrica "Restricții" din permisul de conducere, potrivit Anexei nr. 2 a Ordinului MAI nr. 157 din 26.06.2012 privind forma şi conţinutul permisului de conducere.

COD 96 prevede: "Vehicule din categoria B combinate cu o remorcă cu o masă maximă autorizată de peste 750 kg, unde masa maximă autorizată a unei astfel de combinații depășește 3.500 kg, dar nu este mai mare de 4.250 kg"

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.