Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat - Când începe suspendarea exercitării dreptului de a conduce?


rusu3

Recommended Posts

Buna seara am fost sanctionat cu suspendarea permisului de curculatie pe 30 de zile pentru depasire pe linie continua, intrebarea ar fi urmatoarea, mi sa dat dovada 15 zile, sanctiunea intra in vigoare acum sau dupa cele 15 zile de dovada si daca da, cum pot proceda sa inceapa cele 30 de zile de maine ?

Link to comment

Trebuie să depui o solicitare scrisă în acest sens adresată şefului poliţiei rutiere care dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, respectiv sefului serviciului rutier de pe raza judetului unde a fost aplicata sanctiunea.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule începe din ziua următoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.

  • Upvote 1
Link to comment

Rog un moderator sa stearga raspunsul meu.Vroiam sa postez in alta parte.Nu stiu cum a ajuns aici.Pocnitoare de telefon!!

Edited by irynel
Link to comment

Suspendarea in cazul contraventiilor se dispune prin procesul verbal si nu de seful serviciului rutier. Alea sunt alte cazuri cand dispune el. Si nu se poate renunta la zilele care sunt prevazute in dovada. Deci asa cum zicea marius suspendarea incepe din urmatoarea zi dupa expurarea dovezii. Oricum o sa primesti acasa o instiintare cu durata perioadei de suspendare. In cazul tau 30 zile asta daca nu l ai mai avut retinut in ultimile 6 luni

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.