paul92 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Buna ziua, Am si eu o nelamurire: tatal meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia numai masina lui a fost avariata lovindu-se usor de un cap de pod.Nu a mers sa anunte la politie deoarece a considerat ca nu e necesar si astfel s-a ales cu amenda si permisul suspendat pe 30 de zile.Intrebarea este:pentru aceasta infractiune suspendarea permisului se face cu drept de circulatie sau fara? Politistul a completat dovada cu drept de circulatie 30 DE ZILE.Eu stiu ca se da numai pe 15 zile.Acum dupa cat timp trebuie sa mearga tata dupa permis? Link to comment
25tess Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 In cauza s-a intocmit dosar penal sau a primit un proces verbal de contraventie? Link to comment
paul92 Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 A primit un simplu proces verbal de contraventie si respectiva dovada.Scuzati pentru intarziere Link to comment
RaduMihail Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 Salut! Tocmai ce mi-a fost inmanat un P/V de indeplinire a procedurii pentru urmatoarele: In data de 24.04.2021 - Am depasit viteza legala din o localitate din jud Neamt. Pasii au fost recomandata in posta, confirmat cine era la volan Astazi 22.07.2021 am primit la usa P/V completat cu data de 25.05.2021 unde am fost informat ca am de platit amenda si permisul suspendat pe 90 zile incepand cu data de 25.07.2021 Intrebarea pt dvs, presupun ca nu are nici o importanta ca data depistarii cu data din P/V este diferita? Daca ma duc, Duminica pe 25.07 la Udriste S3 sa predau permisul voi primi dovada de circulatie 15zile? Iar dupa cele 15 zile, am dreptul sa dau examen sa scurtez perioada de suspendare la 30 zile? Multumesc mult! Link to comment
Moderator Marius Posted July 22, 2021 Moderator Share Posted July 22, 2021 acum o oră, RaduMihail a scris: presupun ca nu are nici o importanta ca data depistarii cu data din P/V este diferita? Conform prevederilor legale, sancţiunea contravenţională se poate aplica în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei. - art. 13 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor. Link to comment
RaduMihail Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 (edited) Multumesc mult de raspuns! Citind prin codul rutier, am dat peste Cap 111 (5) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. e) si g), art. 85 alin. (1) si (3), art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3) si art. 102 alin. (3) lit. b) si e), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile. Eu am fost sanctionat pe art 102/3/E. Avand in vedere ca nu am fost oprit iar PV de constatare a fost adus acasa, cand ma voi duce Luni sa dau permisul mai primesc dovada de circulatie 15 zile? Nu gasesc nicaieri, daca permisul este retinut dupa intamplare daca se mai elibereaza sau nu dovada de circulatie 15 zile Edited July 22, 2021 by RaduMihail Link to comment
Moderator Marius Posted July 22, 2021 Moderator Share Posted July 22, 2021 Cred că la predarea permisului vei primi o dovadă înlocuitoare a permisului cu valabilitate de 15 zile, dacă aşa e precizat în lege. Link to comment
RaduMihail Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 (edited) Multumesc Marius! Imi este frica sa nu existe o completare a legii undeva, care sa spuna ca daca Permisul nu a fost retinut pe loc nu s-ar mai elibera o dovada. Insa nu stiu unde sa mai caut.. Edited July 22, 2021 by RaduMihail Link to comment
MariusTA Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 (edited) Buna ziua, Am fost prins de aparatul radar circuland cu 114 in localitate ceea ce a rezultat la suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni si mi s a dat dovada pe 15 zile. Intrebarea mea, daca eu acum fac o greseala poate minora dar care poate rezulta intr o amenda, mi se poate anula si dovada? multumesc Edited July 15, 2022 by MariusTA Link to comment
Active member Roby Posted July 15, 2022 Active member Share Posted July 15, 2022 Dacă mai săvârșești o contravenție pt care se suspenda dreptul de a conduce, ți se ia dovada respectiva și ți se da alta, cu drept sau fără drept de circulație, în funcție de abaterea ta. Link to comment
Recommended Posts