Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada inlocuitoare a permisului de conducere


paul92

Recommended Posts

  Buna ziua,

Am si eu o nelamurire: tatal meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia numai masina lui a fost avariata lovindu-se usor de un cap de pod.Nu a mers sa anunte la politie deoarece a considerat ca nu e necesar si astfel s-a ales cu amenda si permisul suspendat pe 30 de zile.Intrebarea este:pentru aceasta infractiune suspendarea permisului se face cu drept de circulatie sau fara? Politistul a completat dovada cu drept de circulatie 30 DE ZILE.Eu stiu ca se da numai pe 15 zile.Acum dupa cat timp trebuie sa mearga tata dupa permis?

Link to comment
  • 7 years later...

Salut! 

Tocmai ce mi-a fost inmanat un P/V de indeplinire a procedurii pentru urmatoarele:

  • In data de 24.04.2021 - Am depasit viteza legala din o localitate din jud Neamt. Pasii au fost recomandata in posta, confirmat cine era la volan
  • Astazi 22.07.2021 am primit la usa P/V completat cu data de 25.05.2021 unde am fost informat ca am de platit amenda si permisul suspendat pe 90 zile incepand cu data de 25.07.2021 

Intrebarea pt dvs, presupun ca nu are nici o importanta ca data depistarii cu data din P/V este diferita? 

Daca ma duc, Duminica pe 25.07 la Udriste S3 sa predau permisul voi primi dovada de circulatie 15zile? Iar dupa cele 15 zile, am dreptul sa dau examen sa scurtez perioada de suspendare la 30 zile?

Multumesc mult! 

 

 

Link to comment
  • Moderator
acum o oră, RaduMihail a scris:

presupun ca nu are nici o importanta ca data depistarii cu data din P/V este diferita? 

Conform prevederilor legale, sancţiunea contravenţională se poate aplica în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei. - art. 13 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

Link to comment

Multumesc mult de raspuns! 

Citind prin codul rutier, am dat peste 

Cap 111 

(5) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. e) si g), art. 85 alin. (1) si (3), art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3) si art. 102 alin. (3) lit. b) si e), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile. 

Eu am fost sanctionat pe art 102/3/E. Avand in vedere ca nu am fost oprit iar PV de constatare a fost adus acasa, cand ma voi duce Luni sa dau permisul mai primesc dovada de circulatie 15 zile? Nu gasesc nicaieri, daca permisul este retinut dupa intamplare daca se mai elibereaza sau nu dovada de circulatie 15 zile

 

 

Edited by RaduMihail
Link to comment
  • Moderator

Cred că la predarea permisului vei primi o dovadă înlocuitoare a permisului cu valabilitate de 15 zile, dacă aşa e precizat în lege. 

Link to comment

Multumesc Marius! 

Imi este frica sa nu existe o completare a legii undeva, care sa spuna ca daca Permisul nu a fost retinut pe loc nu s-ar mai elibera o dovada. Insa nu stiu unde sa mai caut.. 

Edited by RaduMihail
Link to comment
  • 11 months later...

Buna ziua,

 

Am fost prins de aparatul radar circuland cu 114 in localitate ceea ce a rezultat la suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni si mi s a dat dovada pe 15 zile.

Intrebarea mea, daca eu acum fac o greseala poate minora dar care poate rezulta intr o amenda, mi se poate anula si dovada? 
 

multumesc

Edited by MariusTA
Link to comment
  • Active member

Dacă mai săvârșești o contravenție pt care se suspenda dreptul de a conduce, ți se ia dovada respectiva și ți se da alta, cu drept sau fără drept de circulație, în funcție de abaterea ta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.