Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Suspendare permis la 6 saptamani dupa expirare alta suspendare


aki
 Share

Question

Permis de conducere suspendat pentru 90 zile pentru viteza

dupa expirarea suspendarii nu am recuperat fizic permisul

la 6 saptamani permisul mi-a fost suspendat din nou.. 115 in localitate...

dar nu am dovada cu sau fara drept de circulatie... am primit proces verbal.. si amenda

? care este noua perioada de suspendare

datorita faptului ca nu am avut permisul si prin urmare politistul nu a putut sa il retina... nu am dovada

ce se intampla cu intervalul de 5 zile pana la care trebuie sa ma duc sa depun permisul.. pe care nu il am?... se va prelungi prelungirea?

Date aditionale

permis eliberat de bucuresti

retinut de timisoara .. prima data

retinut de targu mures a doua oara

multumesc

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Da, se prelungeşte cu 30 de zile, faţă de cele 90. 

Edited by Cristi
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Cum ramane cu dovada?

am drept sa circul in acest moment sau nu?

Multumesc mult pt rasp anteror.. si eu am interpretat la fel

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Da. Ai dreptul de a conduce exact 15 zile de la data la care ti-a fost ,,retinut,, permisul.

Exemplu: Ti-a fost retinut pe data de 1, poti circula cu masina in calitate de sofer pana la data de 15 ale lunii respective. Ultima zi se calculeaza pana la orele 24. Adica pana la miezul noptii.

Numai ca prioada de suspendare in cazul tau nu va fi de 90 de zile ci de 120 de zile.

Neavand permisul de conducere asupra ta, politistul ti-a intocmit si un proces-verbal prin care esti obligat a-l preda in 5 zile politiei. Nefacand acest lucru, perioada de susendare se majoreaza cu 30 de zile. Vina este a ta si nu a politiei. Chiar daca permisul este deja la politie, in urma unei retineri a acestuia, aveai obligatia sa mergi sa-l ridici unde predai dovada eliberata atunci.

Multi fac acest lucru intentionat, adica sustin ca nu au permisul de conducere asupra lor in speranta ca politistul nu are ce sa le retina si nici nu merg sa-l predea in 5 zile. Gresesc  mult pentru ca a-ti suspenda dreptul de a conduce, politistul nu trebuie sa il retina fizic. Face doar o mentiune in procesul verbal, intocmeste un alt proces verbal in prezenta unui martor iar prin acesta iti aduce la cunostinta ca ai obligatia sa-l predai in 5 zile altfel ti se mareste perioada de suspendare. Suspendarea se face in baza de date unde figurezi cu problema. Baza de date pe care orice politist o consulta cand opreste pe cineva ori intocmeste proces verbal. Tocmai asta este si motivul. Sa vada daca cel oprit are sau nu dreptul de a consuce.Pe langa asta, iti mai este aplicata si o amenda, care nu-I deloc mica, pentru lipsa documentelor.

Am inteles ca nu este cazul tau insa si tu ai grestit pentru ca dupa prima suspendare nu ai mers sa iti ridici permisul.

Daca mergeai sa il predai, la ghiseu ti se elibera o dovada inlocuitoare unde era prevazuta si perioada in care mai poti circula.

Asa, o sa cam ai de tras pana iti vei recupera permisul. La bucata de plastic ma refer. Il primesti numai daca predai dovada. Daca n-ai dovada, faci niste drumuri pe la notariat, declaratii pe propria raspundere, si cu alea emrgi la politie.

Nu-ti stiu nici obiceiurile si nici caracterul si nu ma pot pronunta in privinta ta insa la fel cum am spus mai sus, sunt persoane care se culca pe o ureche in ceea ce priveste astfel de lucruri ori ca o masura de protest apoi se mira ca li se intampla atatea ori ca sunt plimbati de colo-colo. Sau mai rau, nu stiu ce li s-a intamplat sau ce li se va intampla. Cazul tau. Pai... A cui este vina?

Mergi la Brigada Rutiera daca spui ca ai permisul eliberat la Bucuresti, intreaba acolo si asculta cu atentie ce-ti spune colegul de la ghiseu. Mai exact pana cand ai dreptul de a conduce si care este perioada de suspendare. Pana cand. Sa nu te trezesti ca stii ca ai dreptul insa sa nu-l ai, sa fii prins si s-o pui de un dosar. Ca atunci chiar ca s-a terminat smecheria.

Data viitoare mergi mai incet si fi mai atent la ce ai sau nu la tine. Mai citeste OUG 195/2002 pentru improspatearea cunostintelor.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Te duci si il ridici de la Bucuresti, cu dovada veche, dupa care il predai la Targu-Mures. Nu stiu sigur daca au posibilitatea colegii de la ghiseu din Buc sa opereze suspendari ”in numele” altui Judet. 

 

Si las-o mai incet, sau pregateste o poza de pus in luneta  :good:

Edited by bundesgrenzschutz
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Daca deja figureaza cu el retinut nu il mai returneaza. Nu merge pe principiul i-al de-aci si du-l colo. De la Bucuresti il ridica numai dupa ce ii expira perioada de suspendare. Oricum permisul se afla deja la Bucuresti de la prima retinere pentru a-l putea ridica. Indiferent de localitatea unde iti este retinut permisul tu il ridici de la unitatea de unde ti-a fost eliberat. In cazul lui i-a fost retinut la Timisoara, il ridica de la Bucuresti pentru ca Bucurestiul este cel care l-a eliberat. Permisul este tinut 15 zile la unitatea care l-a retinut pentru a-l putea restitui cu certificate de grefa in caz de contestatie in aceste 15 zile. Ori se stie ca o eventuala contestatie o faci la judecatoria localitatii unde s-a petrecut fapta. Abia dupa 15 zile este trimis unitatii emitente.

Ca atare, permisul celui care ne adreseaza intrebari se afla la Bucuresti de mult.

Poate opera cel de la ghiseu de la Bucuresti mentiuni insa numai dupa ce ii expira perioada de suspendare.

Sunt personae, ca si cel de mai sus, care dupa ce le-a fost retinut permisul nu merg sa-l ridice de la ghiseu iar atunci cand sunt opriti si verificati figureaza in baza de date cu acesta retinut chiar daca perioada de suspendare a trecut. In acest caz ii indrumam catre ghiseu pentru a opera colegul de acolo mentiunile necesare si a ,,sterge,, interdictia de a conduce care inca apare si sa-si rezolve aceasta problema.

Din cate stiu eu nu ii va fi eliberat permisul pentru o a doua retinere in baza dovezii de la prima. Sunt perioade diferite de timp iar documentele nu concorda.

Este totusi posibil sa ma insel si nu vreau sa ma contrazic. Tocmai asta este si motivul pentru care il indrum la ghiseu pentru a intreba acolo ce si cum.

Intrebarea lui a fost daca are sau nu dreptul de a conduce ca urmare a ceea ce a facut.

Da, are dar... La fel, sa mearga la ghiseu pentru a se lamuri. Colegul de acolo se uita in ,,calculator,, si stie ce sa-i spuna in baza datelor pe care le citeste. Noi ii dam doar sfaturi.

Baza de date este sfanta.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.