Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Charlie

Question

Domnilor poliţişti ce părere aveţi şi ce puteţi să-mi spuneţi despre firmele de recuperări despăgubiri din daune auto, aceşti aşa-zis consultanţi daune auto ori asistenţă daune auto?

Am observat că e plin internetul de asemenea oferte, prin care diferite firme îţi oferă serviciile de consultanţă / asistenţă referitoare la obţinerea unor despăgubiri pentru daunele auto cât şi pentru victimele accidentelor rutiere şi aş vrea să ştiu dacă putem avea încredere.

Aştept cu interes răspunsurile dvs.

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Marea majoritate a acestor firme de consultanţă, asistenţă ori reprezentare în domeniul despăgubirilor de la asiguratori, care nu fac altceva decât să promită obţinerea unui cuantum însemnat al despăgubirilor pentru daunele auto cât şi pentru victimele accidentelor rutiere, nu sunt decât nişte impostori şi profitori ce mizează pe necunoaşterea legislaţiei şi naivitatea oamenilor, câştigând venituri importante din comisioane, înşelătorii şi evenimente rutiere aranjate / fictive pe care le fac cu ajutorul complicităţii angajaţiilor din firmele de asigurare.

Mai pe româneşte, acesti escroci care pompos se denumesc consultanţi privind despăgubirile daunelor auto, nu au absolut nicio reţinere să încalce legea, fără nicio excepţie, cel puţin eu nu am întâlnit până acum nicio firmă de acest gen care să respecte normele legale şi morale.

Cum procedează?

Cea mai uzuală metodă este că fură datele personale ale celor implicaţi în accidente rutiere cu ajutorul şi complicitatea cadrelor medicale din cadrul Unităţilor pentru Primirea Urgenţelor (UPU) sau a celor de la SMURD. După ce obţin aceste date, contactează victimele ori persoanele păgubite şi folosindu-se de tot felul de minciuni, cea mai uzuală fiind aceea că mint cu neruşinare că au fost trimişi de poliţiştii care au fost prezenţi şi au efectuat cercetările la faţa locului, promit victimelor şi persoanelor păgubite obţinerea unor despăgubiri importante de la asigurator. Majoritatea acestor escroci ce îşi spun "consultanţi daune auto" apelează la această metodă. Un exemplu punctual în acest sens sunt nişte escrocii de la "despagubiriauto.blogspot.ro", mai exact o doamnă sau domnişoară "consilier Păsărică", ce obţine datele victimelor şi ale persoanelor păgubite cu complicitatea cadrelor medicale de la Unităţile medicale de urgenţă.

O altă metodă de racolare a clienţilor este cea pe care ai remarcat-o şi tu, şi anume faptul că au împânzit internetul de site-uri şi anunţuri obscure, prin care promit obţinerea despăgubirilor consistente, copiază cu neruşinare informaţiile utile publicate pe site-uri oficiale ori cele pertinente şi documentate publicate pe site-uri respectabile, pentru a lăsa impresia că se pricep şi sunt cine ştie ce experţi în domeniu.

Dacă cauţi pe internet vei găsi astfel de impostori / escroci pe majoritatea forumurilor. Un asemenea exemplu de impostor cu notorietate este unul ce îşi spune kosfunny, un individ fără pregătire juridică ce pozează în mare expert. Îl întâlneşti cu postări şi sute de anunţuri pe aproape toate forumurile auto. Acest individ spamează fără pic de jenă şi fură cu neruşinare. Pe site-ul său (ceva de genul amdaună.ro) a furat cu copy/paste chiar de aici, de pe acest forum informaţiile postate aici:

Alţii adoptă tot felul de denumiri pentru firmele lor ce nu sunt altceva decât nişte SRL-uri, dar care lasă impresia că sunt instituţii oficiale sau respectabile, tot din dorinţa de a înşela oamenii. Un exemplu elocvent în acest sens sunt astia: Centrul European de Despăgubiri (CEDE.ro) care în realitate nu sunt altceva decât un SRL-ul: "Centrul European de Despăgubiri SRL".

O altă metodă ce e folosită doar de către consultanţii cu relaţii în rândul angajaţilor din companiile de asigurări, ori de către consultanţii care chiar lucreză în cadrul unui broker de asigurare sau într-o companie de asigurare, este aceea prin care fură datele necesare şi aranjează fără ştirea titularului din documente accidente/evenimente fictive, în urma cărora cu documente false obţin despăgubiri de la asigurator.

În concluzie, după părerea mea, trebuie să vă feriţi de acesti escroci şi profitori ai firmelor de asistenţă / consultanţă despăgubiri daune auto ori victime ale accidentelor rutiere, care încalcă legea fără nicio reţinere pentru a-şi atinge ţelul, înşală vigilenţa oamenilor şi îşi încarcă astfel buzunarele.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Şi cum poate un cetăţean să se protejeze pentru a nu îi fi furate datele personale din spitale? La fel de bine, aceste date pot fi date ziariştilor şi să apari prin ziare în postura de victimă a unui accident rutier.

Ce se poate face în acest sens? Se poate depune plângere la poliţie?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

În România activitatea de protecţie a datelor cu caracter personal revine Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice autoritate a administraţiei publice. Constatarea contravenţiilor prevăzute în Legea nr. 677/2001 şi aplicarea sancţiunilor se efectuează de către autoritatea de supraveghere.

Detalii găseşti aici:

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Acum văd si eu această discutie, iar daca imi dati voie voi adauga si eu cateva randuri.

Aceste practici ale acestor "vânătorilor de daune" sunt destul de elaborate si se axează în special pe tragedii cu potential mediatic. Firmele de consultantă recrutează pe internet persoane pe care le introduc într-un sistem de tip piramidal. Cu cât acesti asa-zis colaboratorii identifică si recrutează mai multe cazuri de accidente grave, cu atât câstigă mai multi bani.

La final, acesti "specialisti în consultantă" iau cel putin jumătate din suma plătită cu titlu despăgubire. Sunt multe cazuri când familia victimei nici nici nu mai este parte din proces si se practică cesiunea drepturilor litigioase de la familie către firma respectivă de consultantă. Pe internet, găsiti  foarte usor numeroase firme care poartă denumiri cu tentă oficială si care se ocupă cu identificarea si solutionarea cazurilor de vătămări din accidente grave. Absolut toti sunt niste impostori si profitori!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Bună ziua recent sora mea a avut un accident stătea în stația de autobuz și a intrat o mașină în ea și din accident a rezultat amputarea piciorului acuma întrebarea mea este pe cine îmi recomandați firma sau avocat specializat în despagubiri accidente și rca sincer nu cunosc pe nimeni și mă suna foarte multe firme de recuperări despagubiri accidente as dori sa mă informati pașii pe care trebuie sa îi urmez ca sora mea sa primească despagubiri plus proteza extrem de scumpa suntem oameni simpli aștept raspunsurile voastre va mulțumesc din suflet 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.