Jump to content
POLITISTI.ro

Tamponare / accident pe Sens Unic


dvp

Recommended Posts

Buna ziua,

Vin cu urmatoarea intrebare: Masina A incearca sa efectueze o manevra de mers cu spatele aprox. 1 metru pentru a parca langa bordura pe o strada cu sens unic dupa cum se vede in poza. Masina B vine pe interzis si doreste sa intoarca intoarca in "intersectia" respectiva. Masina A a vazut masina B ca a oprit pe loc, se asigura pentru manevra si in momentul in care incepe sa dea in spate, masina B intra cu bot-ul masinii in spatele masinii pentru a continua menevra de intoarcere si rezulta o tamponare usoarea.  Cine este vinovat?

auto.jpg

Link to comment
  • 1 year later...

Bună ziua, am și eu o nelămurire și sper sa găsesc un răspuns relevant la întrebarea mea in legătură cu un accident.

Ma aflam în mers pe o strada cu sens unic și doua benzi pe sens. Fiind pe banda din dreapta în sensul meu de mers intenționez sa ma încadrez pe cea din stânga în vederea unui vriaj ulterior la stânga. În acest timp pe banda din stânga fiind parcate trei autovehicule. Semnalizez corespunzător la schimbarea benzii de circulație (de pe dreapta pe stânga) și după depășirea celor trei mașini parcate încep manevra de schimbare a bezii, moment în care, prima din cele trei mașini parcate (neregulamentar) se pune în mișcare și avenseaza circa 50 cm, fiind suficient sa ne tamponam, rezultând avarierea mașinilor. A mea fiind avariata pe parea stânga de la portiera fața pana pe aripa din spate. 

Cine este vinovat în acest caz? Mulțumesc 

Link to comment
  • 2 years later...

Bună  ziua.  Am o intrebare ,am intrat pe un sens unic fără  să  îmi  dau seama , nu s.a intamplat nimic,  am iesit și am continuat drumul . dar nu știu dacă  se autosesizeaza autoritatiile.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.