Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Incearca un aparat cu ultrasunete impotriva cainilor - portabil

• Moderator
Publicat

De ce nu iti cumperi in loc de baston telescopic, un aparat cu ultrasunete pt alungarea cainilor?

Incearca o cautare pe google dupa cuvantul "DOGCHASER" si ai rezolvat problema mult mai elegant si fara sa incalci legea.

Publicat

Confirm eficienta acestui DogChaser insa numai impotriva cainilor vagabonzi. Ceilalti fie il ignora, fie te ataca considerand ca intentionezi sa-i ataci stapanul.

Eu am acest model

dogchaser.jpg

insa sunt modele cu lumina stroboscopica

dogchaser1.jpg

sau chiar fixe pentru curte

dogchaser2.jpg

dogchaser3.jpg

Redau si link-ul catre firma care le comercializeaza.

http://www.antirozatoare.ro/produse_anticaine.html

Stima :emo-yessir:

Publicat

Mă gândesc să-mi iau un spray, tot pentru câini. O fi bun? A încercat cineva? Am ieșit intr-o seară la alergat și nu aveam cu ce să mă apăr, mă uitam după pietre.

Publicat

Renunta la idee. O simpla pala de vant poate intoarce impotriva ta continutul pulverizat catre caine. Daca n-ai si alte tinte (in afara cainilor) dogchaser-ul e suficient. Zona in care locuiec e plina de gasti de caini, gasti care se lupta pentru suprematia teritoriala, omul fiind doar o victima colaterala in acest razboi.

Publicat
Zona in care locuiec e plina de gasti de caini, gasti care se lupta pentru suprematia teritoriala, omul fiind doar o victima colaterala in acest razboi.

Hahaha

In legatura cu acel DOGCHASER, de ce trebuie neaparat sa fie caine vagabond? De ce un caine cu stapan ar fi determinat sa reactioneze diferit, din moment ce pe ceilalti caini ii alunga dispozitivul.

Un pistol cu bile de cauciuc ar fi eficient impotriva cainilor? As putea fi tras la raspundere daca as folosi un astfel de pistol cand un caine vrea sa ma sfasie?

Publicat (modificat)

Hahaha

In legatura cu acel DOGCHASER, de ce trebuie neaparat sa fie caine vagabond? De ce un caine cu stapan ar fi determinat sa reactioneze diferit, din moment ce pe ceilalti caini ii alunga dispozitivul.

.........................

Nu cred ca e locul si momentul sa facem acum studiu de caz. Atat instructiunile aparatului cat si realitatea din teren confirma reactiile diferite la utilizarea acestui dogchaser:

- cainii fara stapani (comunitari, vagabonzi sau cum vrei sa-i mai numesti) se opresc din latrat, isi baga coada intre picioare si se indeparteaza de sursa. Daca actiunea de utilizare a aparatului este insotita de comezi ferme: PLEACA, STAI sau ce-ti trece pe prin cap in acel moment, insa neaparat comenzile scurte si pe un ton hotarat,atunci rezultatul e 100% cel dorit;

- cainii insotiti (aici ma refer la cei care prin natura rasei sunt luptatori nu cei de poseta) sau cei aflati in curtea unei case, reactioneaza agresiv (cei insotiti se reped la tine iar cei aflati in curte si care, atunci cand treci pe langa gard, incep sa te latre, la actionarea dogchaser-ului devin si mai vehementi in atitudinea lor de aparatori ai domeniului respectiv.

Folosesc de vreo 5 ani dogchaser, acesta fiind al treilea aparat, schimbarile fiind pur tehnice:decibeli mai multi, forma mai ergonomica etc.

E eficient atunci cand treci prin zone populate de haite de caini sau cand mergi pe bicicleta. Partea buna e ca, daca zilnic ai acelasi traseu, dupa a doua folosire ai sa constati nu numai incetarea agresivitatii ba chiar ai sa ramai uimit cum incearca sa-ti devina prieteni insotindu-te o buna bucata de drum.

Merita incercat.

..........................

Un pistol cu bile de cauciuc ar fi eficient impotriva cainilor? As putea fi tras la raspundere daca as folosi un astfel de pistol cand un caine vrea sa ma sfasie?

Legal nu, insa daca iti este pusa viata in primejdie (nu asa, ca te latra de la distanta sau ca alearga dupa roata de la bicicleta) atunci cred ca as folosi si eu arma, numai sa scap cu bine din acel atac iminent al unei haite sangeroase.

Modificat de videosuzy
Publicat (modificat)

Multumesc userilor pentru ideea cu dogchaser-ul, nu aveam cunostinta ca exista asa ceva. Cu toate ca nimeni nu a dat raspuns exact la intrebarile mele, consider ca pe jumatate e suficient, intrucat cainii sunt problema, nu oamenii sau altcineva, deci bastonul nu era decat pentru potai.

Modificat de Revenger
Publicat

Foloseste spray-ul cu piper linistit impotriva cainilor. Eu sunt la al 5-lea si ma declar multumit.

• Displace 2
Publicat

Nu-ti doresc sa ajungi in mijlocul unei haite de 5-10 caini agresivi...Un spray nu-ti ajunge nici pentru unul daca e foarte agresiv. Dar, ma rog...Fiecare cu "5-ul" lui (eu cu cinci ani de utilizare, tu cu cinci doze de spray cu piper...)...

Stima

Publicat

Foloseste spray-ul cu piper linistit impotriva cainilor. Eu sunt la al 5-lea si ma declar multumit.

Unde găsesc? Tu de unde îți cumperi, și cât dai?

Publicat

Poti sa achizitionezi "arma" dorita de la orice magazin de specialitate, spre exemplu:

http://www.kaki.ro/produse/spray-piper.php

insa in orice magazin care comercializeaza efecte militare (tinuta, accesorii) sau arme gasesti o paleta larga de spray-uri pentru autoaparare. Cu permisiunea ta si a colegilor de forum, am sa postez cateva idei legate de utilizarea spray-ului ca mijloc de aparare:

- spray-ul cu gaz iritant sau cel cu piper rosu este considerat un mijloc „non letal” de autoaparare;

- chiar si cu aceasta eticheta, spray-urile cu chimicale pot cauza moartea, in circumstantele potrivite;

Majoritatea persoanelor care doresc sa achizitioneze un produs pentru autoaparare nu au un scop sau un motiv bine delimitat. De obicei, la baza se afla o teama generalizata, indusa de vremurile in care traim (caini vagabonzi adunati in haite, infractori, vecini agresivi). O astfel de persoana va purta spray-ul asupra ei timp de o saptamana, doua, dupa care se va plictisi si il va rataci printr-un dulap oarecare, motiv pentru care e mai bine sa renunte la ideea achizitionarii acestui "accesoriu" pentru simplul motiv ca, din pura intamplare, poate intra pe mainile unui membru al familiei (copiii sunt cei mai expusi), nefamiliarizat cu asa ceva, consecintele fiind dintre cele mai neplacute.

Persoanele care doresc sa intre in posesia unui spray cu piper ar trebui sa urmeze un curs de utilizare inainte de a-l achizitiona.

Recomandarile generale suna cam asa:

- Cumpara spray-ul adecvat nevoilor tale;

- Tine-l la indemana si nu ii schimba locul de pe o zi pe alta;

- Daca te aflati intr-o zona izolata, intunecata, tine spray-ul in mana, cu degetul pe declansator pentru a te apara impotriva eventualelor atacuri neasteptate.

Oricum, trebuie retinut ca scopul spray-ului cu piper este excusiv apararea.

Contrar opiniei generale, spray-ul cu piper nu cauzeaza paralizie, asa cum poate produce cel cu gaz iritant-paralizant. Dupa pulverizare, atacatorul poate inca sa-si continuie actiunea de agresiune indreptata impotriva ta insa, iti poate oferi suficient timp sa te pui la adapost.

Trebuie sa-ti amintesc ca nu are nici un efect asupra persoanelor nebune, isterice, intoxicate cu alcool sau droguri.

Pentru a fi sigur de efectul scontat, directioneaza recipientul catre fata atacatorulul, de la distanta mica. Insa, asa cum spuneam intr-un post mai sus, tine cont de directia vantului pentru ca nu cumva spray-ul sa te nimereasca pe tine.

Reguli de folosire extrase din instructiunile acestuia:

- utilizeaza spray-ul numai pentru autoaparare;

- nu lasa recipientul la indemana copiilor;

- nu folosi niciodata produsul in masina sau spatiu inchis (lift, scara de bloc etc.);

- evita, pe cat posibil, zonele izolate sau rau famate pentru a nu apela la ajutorul "lui";

- foloseste-l numai in situatii de urgenta pentru a facilita fuga (chiar daca-i rusinoasa, s-a dovedit a fi sanatoasa in multe situatii);

- pulverizeaza-l direct pe fata agresorului;

- evita contactul cu persoana asupra careia ai folosit spray-ul cu piper;

- in cazul contactului accidental cu produsul, spala zona cu apa rece, in mod repetat.

Stima

PS sau LE ( :rolleyes: ): pentru catelusii tai de cartier foloseste cu incredere DOGCHASER.

Publicat

Suzy, se poate sa fie eficient acel dispozitiv, nu neg. Insa vorbesc despre ce folosesc si ce mi s-a intamplat mie. Am fost inconjurat de o haita de 5-6 caini iar dupa ce am pulverizat spray in vreo doi dintre ei restul au fugit odata cu "prietenii" lor.

Soap, costa 11 lei acel spray si il gasesti pe Calea Mosilor, intre Sf. Gheorghe (langa Unirii, capatul lui 21) si intersectia Carol. E un magazin de munitie si arme.

Publicat (modificat)

Revenger, se poate folosi cu incredere un spray paralizant pentru caini. Sunt foarte eficiente. Bineinteles, nu am avut ghinionul sa testez varianta descrisa de videosuzy in care esti inconjurat de o haita intreaga.

Bastonul telescopic e degeaba. Cainii se feresc destul de bine si sincer nu cred ca daca sunt atat de agresivi incat sa muste se vor speria de la o lovitura. Tind sa cred ca asa doar ii intarati mai tare. Plus ca poti avea si belele venind din alte parti daca esti prins cu el asupra ta.

Modificat de frio
Publicat (modificat)

Inca 5 catei au ingrosat randurile haitei din zona mea. Ce-i paradoxal, catelele care fata sunt inregistrate la primaria lui nea Poteras (sectorul 6 din Bucuresti) ca fiind sterilizate. Mai sa fie...Pai daca au gasit solutia ca o catea sterilizata sa fete, poate se rezolva si cu femeile sterile, fara a mai fi nevoie de inseminari artificiale :naughty:

Scuze pentru offtopic insa am considerat ca, tangential, randurile de mai sus intaresc recomandarea de a folosi un dispozitiv care are efect asupra unei haite intregi de caini comunitari fara a fi acuzat ca ai asupra ta dispozitive specifice fortelor de restabilire a ordinei publice (bastoane cu "electroni", spray-uri cu gaze "imputite" si piper "necomestibil", arme cu "bilute").

Stima :emo-yessir:

Modificat de videosuzy
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara

Am si eu o curiozitate; am citit undeva ca pentru sprayurile pentru autoaparare exista o limita de 50 ml. Sprayurile cu capacitate mai mare ar fi destinate exclusiv firmelor de protectie si paza si institutiilor statului. Este adevarat? Nu zic de sprayurile de 400-500ml, e clar ca alea nu-s pentru autoaparare. Ma gandeam ca exista si unele de 60-100 ml. Nici n-am idee cat de mic o fi un spray de 50ml, ca n-am avut niciodata asa ceva, dar unul de WD40 de 100ml mi se pare mititel.

Din pacate nu mai stiu unde am citit treava asta. Am rasfoit legislatia din domeniu, dar nu am gasit nimic despre subiectul respectiv . Oricum, daca se va vota legea din postul de mai sus, intrebarea mea devine inutila.

Publicat (modificat)

Art 3 punctul 4 din Legea 61/91 R , specifica :

4) aruncarea asupra unei persoane, constructii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substante inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdaresc, daca nu s-au produs vatamari ale integritatii corporale sau sanatatii, ori pagube materiale; - Constituie contravenție

Legea nu spune despre capacitatea spray-ului, spune clar nu ai voie sa folosesti !

Modificat de Eduard
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Revenger, se poate folosi cu incredere un spray paralizant pentru caini....

A nu confunda spray paralizant cu lacrimogen, iritant lacrimogen si pentru cani sunt spray-uri speciale.

Civilii din Romania nu au voie sa detina sparay paralizant !

Publicat

In primul rand, baieti, aici ne aflam intr-un spatiu al dreptatii, nu al "ciomegelor", bastoanelor (telescopice sau nu; de plastic sau fier..sau din ce-or mai fi), al spray-urilor paralizante de orice fel care probabil sunt consumate, dar totusi incerci sa intimidezi atacatorul scotand-ul furios, dupa care in prealabil vei observa ca nu merge; il arunci in cap, apoi fugi de rupi pamantu'.

Bineinteles ca prima reactie data de adrenalina in majoritatea cazurilor e de a reactiona agresiv, iar in privinta celeilalte majoritati.. de obicei fixezi un punct anume... te holbezi acolo si tremuri ca varga neputand reactiona, bineinteles tot din cauza adrenalinei care se manifesta diferit.

In cazul de fata si din punctul meu de vedere, nu exista o autoaparare "curata" din punct de vedere legal, in cazul in care se ajunge acolo; exista cele doua cazuri prezentate ceva mai sus si inclusiv... fuga, chiar daca... bineinteles iti patezi orgoliul urat de tot(asta in cazul in care scapi).

Ciomegele si "cutiutele" de piper curat sunt metode de tratare a problemei fara nici-o greutate...usor ca buna ziua -dai si fugi-, fiind sigur pe tine "ca vai Doamne ce l-ai nenorocit p'ala si scapi basma curata". Bineinteles toate "metodele astea usoare" nu sunt legale... clar.

Totusi acum... foarte mult timp in urma s-a inventat un sport numit "sport de autoaparare"; atunci era numai unu... acum a capatat mari dimensiuni ramura asta, la fel ca si paduchii din parlament care ciupesc buzunarele romanilor si iata cum ajungem oarecum, din nou, la subiectul nostru de dezbatere.

Tratand problema in termeni legali acest sport este foarte, foarte util mai ales daca ai parte si de o prezenta evidenta verbala langa tine, respectiv martorul.

Numai printr-un sport de aparare poti pune si imobiliza un inamic la pamant dupa ceva timp de pregatire. Bineinteles ca nu o garantez; depinde de nivelul de pregatire al fiecaruia.

Daca nu va descurcati, nu uitati de 112 sau postul de politie respectiv zonei in care s-ar petrece o posibila altercatie. Revenim iar la o "patare de orgoliu" in cazul in care cei care fac apelul sau chiar nu il fac pentru ca sunt stanjeniti intr-un oarecare fel de "ceilalti" dobitoci care "fac misto de ei" pentru ca vezi Doamne... cum sa suni "tu" la 112?!

Uite... smplu. Suni pentru ca recunosti ca nu ai cum sa te descurci si ai nevoie de oamenii legii.

Respect. :emo-yessir:

• 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut, doresc sa imi cumpar un baston telescopic contra cainilor, deoarece eu umblu numai cu bicicleta si intampin foarte des aceasta problema a cainilor, mai ales spre seara, cand umbla in haita. Am incercat cu spray-ul cu piper, nu tine treaba. Din moment ce este o arma de autoaparare, este legal sa il port in scopul acesta la mine(sa nu fiu linsat de caini)? Nu-i placut sa mergi pe o campie si sa dai de niste ciobanesti cat un vitel. Voi cumpara varianta cea mai lunga, in scopul asta. Un vecin umbla cu coada de matura dupa el, tranverseaza un combinat siderurgic, unde is multi caini, eu nu imi permit pe cursiera sa imi leg "mopul", am nevoie sa fie de mici dimensiuni. Am inteles ca daca nu il fluturi fara sens pe strada, politia nu iti face nimica...

Multimesc!

Modificat de Phill
Publicat (modificat)

Ultrasunetele nu au efect pe unii caini. Cainele s-a tras in spate, dupaia iar si-a aratat intentiile, neafectat. Poate nu l-am nimerit cum trebe...ce sa zic daca erau mai multi?

Modificat de Phill

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.