Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Si ce Rustic ? Doar pentru ca ne asteptam si noi la o astfel de implicare din partea conducerii, nu inseamna ca trebuia sa abandonam din start initiativa si sa ne lasam pagubasi. Uite, asa ca si tine gandesc foarte multi dintre colegi si de aceea suntem in situatia asta. Iar daca mentalitatea la nivelul intregului colectiv de politisti din Romania, ramane la fel, mi-e teama ca va mai trece mult timp pana sa se schimbe ceva si la noi.  Puteti sa-mi dati minusuri, cat cuprinde, dar deep down stiti si voi ca asta este adevarul.

Asa este, bozo. Inca o dovada in plus de cat de mult ii intereseaza pe mai marii nostri sa faca o treaba de calitate.

Modificat de Albu
  • Apreciez 4
  • Displace 1
  • Membru activ
Publicat (modificat)

Rustic e negativistul de pe margine care stie doar sa spuna "v-am spus eu voua". Chiar nu avem nevoie sa ne spui ca stiai tu de acum 2 luni pt ca nu ne pasa. Bravo! Meriti o medalie ca ai anticipat tu un refuz. Ce mandru esti!

Cred ca daca era dupa tine scrisoarea trebuia trimisa la Prea Fericitul Daniel.

Modificat de Ben
  • Apreciez 4
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Din pacate cineva trebuie sa moara din nou ca sa se schimbe cineva, altfel la noi nu se poate.

• Apreciez 3
Publicat

Te înşeli bozo. Se vor mai întâmpla multe evenimente (cum spui tu "cineva trebuie să moară din nou") şi nu se va schimba nimic pentru că nu-i interesează, de la înălţimea birourilor din IGPR sau MAI se văd altfel problemele celor de jos. Sunt convins că nu reprezentăm decât niște cifre pentru ei.

• Apreciez 4
Publicat (modificat)

Daca nu punem presiune pe cei din minister nu se va intampla nimic.

S-a tras un semnal de alarma, acum nu mai pot spune ca nu au fost ,,sesizati"!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

se poate verifica ce arma de serviciu si ce alte arme detine autorul magnificului raspuns?

Publicat

cu toate ca folosite impotriva noastra,  "armele" de mai sus, sunt redutabile, daca puteti verifica, o sa descoperiti ca toti acesti "politisti", care hotarasc pentru cei din strada, au in dotare arme de serviciu destul de competitive-makarov, glock si chiar unele mai rare.

Publicat (modificat)

Raspunsul MAI?! Asta nu este raspuns, ci doar o dovada ca cei de acolo nu dau doi bani pe siguranta cetatenilor si, implicit, pe siguranta politistilor care actioneaza in strada! Nu ma intereseaza prea mult daca cei din misiuniile internationale au altfel de arme si nu ma intereseaza deloc daca jindarii au arme performante sau nu. Ma intereseaza doar ca eu am in dotare un pistol Carpati, produs inainte de a ma naste eu, un pistol care, de regula, se blocheaza cand trag cu el. La fel ma intereaseaza ca si ceilalti colegi care actioneaza in strada sa aibe armament performant.

Daca cei din MAI gandesc asa, atunci ce pretentii sa ai de la persoane din afara sistemului?

Ce trebuie sa se intample ca sa avem parte si noi de un armament adevarat? Ce trebuie sa se intample ca sa avem si noi o dotare corespunzatoare?

Sunt bani destui, dar nu sunt cheltuiti cum trebuie sau nu sunt cheltuiti pentru noi!

Domnu' Oprea, interesu' national unde este? Ne-am cam saturat sa fim tratati asa, ne-am cam saturat sa nu fim luati in seama, ne-am cam saturat sa primim doar multumiri si felicitari cu ocazia bilanturilor MAI si in rest fiecare se descurca cum poate!

rustic, din pacate, nu esti singurul care gandeste asa! Mai stiu eu vreo cativa care m-au intrebat de ce trebuie sa ne schimbe pistoalele, doar nu sunt importante! Si atunci te intrebi de ce si pentru cine sa te luti ca sa se schimbe ceva in sistemul asta. Pe unii nu ii intereseaza decat sa treaca orele de program pentru a merge acasa, fara sa se implice si sa iasa la pensie linistiti. Daca am fi uniti, am fi o forta, iar cererile noastre ar fi ascultate si ar fi luate in seama. Apropo, rustic ai un minus de la mine, perfect justificat! Pe principiul tau: sa ne multumim cu ce avem si sa nu cerem nimic, ca oricum nu ni se va da! "Bravo!"

...o sa descoperiti ca toti acesti "politisti", care hotarasc pentru cei din strada, au in dotare arme de serviciu destul de competitive-makarov, glock si chiar unele mai rare.

La ipj-ul nostru, sefii de servicii si sefii de birouri, dar si alti ofiteri superiori, au in dotare glock si makarov, iar restul... ati ghicit, au Carpati!

Apropo, "foarte utile" noile Logan-uri inscriptionate si fara sisteme acustice de avertizare, dar cu motor de 1,2 litri, pe benzina!

Sssstttt, liniste! Cei din MAI gandesc! MAI aproape de tine!

Modificat de Sache
  • Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

Daca nu ai nicio initiativa esti blamat ca nu ai initiativa. Daca ai initiativa, dar nu se concretizeaza in  rezultatul scontat vin pesimistii si spun:"v-am spu eu ca nu se poate?". Parerea mea este ca nu intotdeauna trebuie sa fi castigator, ci de multe ori este important sa fi jucator.  Daca faci 10 demersuri si numai unul se realizează tot e ceva. Daca nu faci nimic...

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Da! Daca initiatorii acestui demers sunt de acord, de ce nu?

Sa vada toti cat de mult le pasa celor din MAI de politisti, dar si de cetatenii pe care ar trebui sa ii protejeze.

Modificat de danpin
  • Apreciez 2
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Daca vom sta si ne vom plange unii altora pe umeri nu vom ajunge la nici un rezultatat.Hai sa ne unim si sa le aratam celor de sus ca suntem o forta demna de luat in considerare.Degeaba asteptam de la ziare si televiziuni, vom iesi noi la pensie si cei care vin in urma noastra o sa faca serviciul cu aceleasi arme care ar fi trebuit sa-si aibe locul de mult in muzee.Ma intreb oare nu vor asta pentru ca nu-si mai pot lua comisionul gras dat fiind situatia actuala?

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Musai ar trebui schimbat pistolul CARPAȚI! E depasit moral, dar și fizic.E destul de greu pentru dimensiunile pe care le are. Dupa parerea mea, Glock 19 e un pistol OK pentru OP.

• 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

am fost la o tragere, luna trecuta, iar conducatorul tragerii ne-a spus ca au fost schimbate regulile de tragere in poligon, citez " pentru a ne afilia le regulile europene", s-a schimbat denumirea tocului de la pistol si alte vrajeli stiute numai de el. eu l-am intrebat cand ne vom afilia si cu armamentul, la europeni, la care raspunsul a si venit" pistolul carpati este unul dintre cele mai bune pistoale din lume". asa ca mai avem de asteptat, muuuuulti ani.  :emo-yessir: 

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Avand in vedere ultimele evenimente cred ca este necesar sa trimitem din nou solicitarea noastra tuturor factorilor de decizie, dar si celor din mass-media centrala, cu solicitarea de a ne sprijini in realizarea acestui demers. Avem nevoie de o mediatizare cat mai mare a acestei scrisori. Deasemenea cred ca trebuie postata in sectiunea Articole a site-ului.

• Apreciez 3
Publicat

scz pentru interventie dar asa este, pistolul caprpati in sine ar fi o arma buna pt categoria lui, stiu ca modelul e bine cotat la americani dar cu munitie de smith&weston nu cu ce facem noi, plus de asta la noi rar se utilizeaza armamentul, ar trebui sa trecem penste frica de rapoarte si sa folosim armamentul de fiecare data cand se justifica, plus de asta ar trebui schimbat mai mult uzul de arma abea apoi zic eu armele in sine, si eu am o ruginatura, a plouat pe ea, a nins pe ea, dar de tras in serviciu nu am avut ocazia... si janghinile astea le tinem de decor, daca am avea glock l-am folosi mai des decat ce avem acum? masinile sunt durerea mare, nu au casete taxi caci motoare de taxi au... multi se gandesc doar la aparente, sau la confort dar la munca efectiva nu... trageti cu ce aveti dar trageti nu le tineti degeaba si urlati dupa glock-uri... cu glock fara glock trage daca poti cand alergi un bmw, audi, sau alt logan chiar si nu poti sa te apropi de el sa poti trage sau il pierzi in 5 secunde ... asta tema de gandire  

• Apreciez 1
  • Displace 11
Publicat (modificat)

In Politia Romana cea mai mare problema este schimbarea metalitatii.

Nu prea iti vad plusul 4est, dar dupa cum tastezi esti habarnist rau de tot. Ca nu poti face diferenta intre o relicva comunista de trista amintire si un pistol performant nu este o surpriza.Nici nu ai cum. Cred ca politistii americani, tara in care un pistol poate sa isi cumpere oricine, de prosti au trecut la Glock.

Chiar si cei din SWAT....iti vine sa crezi?

Modificat de Elvis
  • Apreciez 3
  • Membru
Publicat

@4est: Nu contesta nimeni faptul ca sunt probleme si cu masinile - si avand in vedere noile achizitii, facute tot fara cap, nu se va schimba nimic in viitorul apropiat - dar daca tu n-ai avut ocazia sa tragi cu pistolul in timpul serviciului nu inseamna ca altii nu o fac, relativ des.

In alta ordine de idei, pe langa performantele, precizia tragerii si capacitatea de oprire, mai e vorba si de confortul psihic al lucratorului care e obligat sa faca uz de arma(in momentul ala chiar nu ai timp sa spui si o rugaciune ca sa nu se blocheze :)) ), de moralul lui, stiind ca are o arma pe care se poate baza, de imaginea Politiei Romane, etc.

Nu contesta nimeni faptul ca autospecialele reprezinta un aspect esential, si ca ar aduce un mare plus atat ca imagine cat si ca moral al politistului dar si armamentul are rolul sau in ecuatia asta. Munca de politie e variata, in functie de structura si specializare exista politisti care nu o sa scoata niciodata arma din toc - decat in poligin si care nu inteleg de ce sunt obligati sa o care dupa ei - cat si politisti care fac uz de arma chiar si de cateva ori intr-un an. E suficient sa ai un incident cand vine unul beat cu o furca spre tine si, din pacate, o sa mai plagem un coleg. 

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat

De acord cu Sache. Asta ar fi momentul sa impingem in fata, inca o data, scrisoarea noastra, acuma cat ochii presei si cei ai soicetatii civile sunt atintiti spre noi si as mai adauga urmatorul aspect : in sfarsit suntem vazuti si in o altfel de ipostaza decat cea de "politisti rai, vanatori de amenzi, burtosi, prosti, samd". Daca avem o sansa, ar fi acuma.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.