Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru activ
Publicat

3. Calibru mult prea mica pentru o arma de serviciu (unii considera ca si 9x19 e mic...) .

4. Vechimea si intretinerea necorespunzatoare le-au transtormat in pericole pentru cei care le folosesc.

5. Focul rapid si de riposta se executa greu si cu precizie slaba.

6. Mai usor de intretinut (?) La o simpla vedere, Capatiul necesita tone de ulei, pe cand Glock-ul merge spalat si cu apa si sapun :)

7. Precizie mai proasta. 

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Cu precizia e discutabil, eu unul la tragere normala trag mai bine cu carpatiul. Oricum, importanta e tragerea de riposta, care de obicei se face la distanta mica.

8. Si cel mai important- deja au murit politisti pentru ca nu au avut un pistol mai bun.

9. Criminalitatea a evoluat din 1974 (de cand s-a conceput pistolul) pana in prezent, granitele s-au deschis, si e nevoie sa evolueze si dotarea.

10. Pericolul atentatelor teroriste in noul context politic, militar si economic. Politistii in special de la OP sunt primii care ajung la fata locului, dupa cum s-a vazut si in Franta.

11. Majoritatea pistoalelor moderne au comenzi ambidextre, la carpati, daca esti stangaci esti obligat sa il folosesti cu mana dreapta.

Modificat de bozo
  • Apreciez 2
Publicat

Cred ca ar trebui sa avem si sprijinul presei. In contextul actual al evolutiei terorismului in Europa, participarea la o emisiune in care sa se prezinte riscurile si nevoia oamenilor legii de a fi inzestrati cu arme eficiente ar crea in plus o presiune pe guvernanti si ar atrage si sprijinul cetatenilor la aceasta initiativa excelenta! 

Publicat

Este o initiativa nemaipomenita,daca s-ar concretiza si sunt de parere ca odata cu schimbarea armamentului mai trebuie schimbat si cadrul legislativ ,privind uzul de arma,.asta daca se vrea....cum spunea un coleg mai sus .

• Apreciez 1
Publicat

Facand uz de arma si cu "carpati" dar si cu "glock" pot sa spun urmatoarele : 

- Timpul efectiv de a scoate pistolul din toc, dezasigurarea, incarcarea - aprox. de 2 ori mai rapida la Glock

- Efectuarea focului efectiv - sunetul produs este mult mai pronuntat si mai puternic la glock

- faptul ca intr-un incarcator iti incape toata munitia si plus cata mai intra este un mare plus psihic - mai ales cand tragi mai mult de 6 , sa zicem.

- efectiv ca te vede persoana agresiva cu un glock in mana, ceea ce e clar alta mancare de peste , decat cu o prastie e un mare plus in favoarea ta.

Singurul plus pe care il acord carati-ului este faptu ca atunci cand ramai fara cartuse e ca ai o bota zdravana in mana.

• Apreciez 2
Publicat

Facand uz de arma si cu "carpati" dar si cu "glock" pot sa spun urmatoarele : 

- Timpul efectiv de a scoate pistolul din toc, dezasigurarea, incarcarea - aprox. de 2 ori mai rapida la Glock

- Efectuarea focului efectiv - sunetul produs este mult mai pronuntat si mai puternic la glock

- faptul ca intr-un incarcator iti incape toata munitia si plus cata mai intra este un mare plus psihic - mai ales cand tragi mai mult de 6 , sa zicem.

- efectiv ca te vede persoana agresiva cu un glock in mana, ceea ce e clar alta mancare de peste , decat cu o prastie e un mare plus in favoarea ta.

Singurul plus pe care il acord carati-ului este faptu ca atunci cand ramai fara cartuse e ca ai o bota zdravana in mana.

Tu nu intelegi ca unuia de la directia logistica,recte Serhente Garcia i se pare ca pistolul Glock nu e pistol?Atunci ce mai vreti?

• Apreciez 3
Publicat

stimabile, consider "un pistol", beretta, de exemplu, hk, sig sauer, walther, chiar si mai ieftinele cz si makaroave, fiare facute de firme cu traditie in industria armamentului, acorda-mi te rog circumstante atenuante in ceeace priveste parerea mea despre glock, da-mi voie sa nu-l consider un pistol, chiar daca nu am dreptate, accepta si o alta parere fata de a ta.

• Apreciez 3
  • Displace 3
Publicat

Haide Cătălin dai bătaie la scris SCRISOAREA DESCHISA şi să o înaintăm, @ Albu deja ți-a făcut introducerea și crede-ma e foarte buna, @ Arcan lasă-l pe @ Serhente Garcia în pace poate lui nu ii place pistolul Glock și îşi dorește altceva, problema este sa o demaram cat mai repede si dacă se poate sa fie semnata de câți mai multi polițiști. O zi buna va urez,

• Apreciez 4
Publicat

Costurile generate de achiziția unor pistoale noi și mai performante ar putea fi reduse prin punerea în vânzare către persoane juridice sau fizice a pistoalelor Carpați care vor fi scoase din dotare, acestea fiing bune ca arme de autoapărare pentru diferite persoane sau firme de pază pentru  care o  armă ca spre exemplu Glock-ul este prea scumpă.

• Apreciez 4
Publicat (modificat)

stimabile, consider "un pistol", beretta, de exemplu, hk, sig sauer, walther, chiar si mai ieftinele cz si makaroave, fiare facute de firme cu traditie in industria armamentului, acorda-mi te rog circumstante atenuante in ceeace priveste parerea mea despre glock, da-mi voie sa nu-l consider un pistol, chiar daca nu am dreptate, accepta si o alta parere fata de a ta.

No problem,fiecare cu parerea lui.Dar totusi,sa spui ca singurele probleme la carpati sunt plaseaua dreapta care se sparge si ca trage foc automat(din cauza posesorului) e cam mult.....Sa nu vezi oceanul de probleme si neajunsuri la acest pistolet...

Uite,Bozo v-a dat cea mai ieftina solutie posibila in lumea asta! Nu trebuie nici un efort financiar.Eventual cateva coli de hartie si putin tus de imprimanta ca sa dati derogarea necesara.

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
Publicat

Si poate ne lasa macar sa folosim armele personale la servici. Asta nu costa nimic.

Baza legală există, dar toate legile din România sunt interpretabile și fiecare le interpretează cum vrea el.

LEGEA 360/2002 privind Statutul politistului, actualizata 2014
CAPITOLUL III: Drepturile, indatoririle si restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati ale politistului

SECTIUNEA 1: Drepturile politistului

Articolul 28

(1) Politistul are dreptul la:

...

l)portul permanent al armamentului din dotare sau achizitionat personal, in conditiile legii;

(2) Armamentul dobandit personal se detine dupa pensionare pe baza permisului obtinut, in conditiile legii.

Publicat

Asa e,dar nu scrie explicit ,,pentru indeplinirea serviciului...,,...si de aici idiotenia care este.

• Membru
Publicat (modificat)

S-a dezbatut subiectul aici

Modificat de bozo
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat

No problem,fiecare cu parerea lui.Dar totusi,sa spui ca singurele probleme la carpati sunt plaseaua dreapta care se sparge si ca trage foc automat(din cauza posesorului) e cam mult.....Sa nu vezi oceanul de probleme si neajunsuri la acest pistolet...

Uite,Bozo v-a dat cea mai ieftina solutie posibila in lumea asta! Nu trebuie nici un efort financiar.Eventual cateva coli de hartie si putin tus de imprimanta ca sa dati derogarea necesara.

Le dam noi si colile...

• Apreciez 2
Publicat

In momentul in care scrisoarea deschisa va fi gata poate fi preluata pentru mediatizare, la nivel local, dar si national, de catre trustul de presa al unui prieten foarte bun. Trustul include radio, tv, ziar si site.

Nu ar fi pentru prima data cand ne ajuta!

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Eu zic sa ramana si asta cu armele personale, pentru ca e la subiect si dovedeste ca noi vrem sa fecem treaba, iar altii se opun.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Ştie cineva să-mi spună exact dacă mai există vreo poliţie dintr-o ţară europeană care să folosească acest calibru de 7,65 mm?

Dacă spunem că toate structurile de poliţie din Europa utilizează un calibru de 9 mm, este adevărat?

• Apreciez 1
Publicat

Noi suntem unici. De altfel nu cred ca acest calibru să fi fost folosit vreodată de forțele de poliți din țările europene.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.