Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Incredibil,pe 26.03.2015 a fost publicat in M.O. HGR 171/2015 prin care personalul politiei locale va beneficia de norma 6 (zile calendaristice) si 12B pentru cei ce lucreaza in ture,se vor acorda prin HCL.La momentul actual norma 6 e 27/zi,in hotararea mai sus mentionata nu se specifica ca se acorda la nivelul din 2009,ca in cazul nostru.Traiasca partidul,sindicatele si Dl.Oprea.

• Membru
Publicat

D'ale carnavalului...

Sa privim partea buna. Se aude ca or sa ne dea si noua, ori la sfarsitul lunii aprilie ori in luna MAI.

Asteptam si speram !

Publicat

A mai auzit cineva,totusi s-ar da 400 lei la norma de hrana saptamana viitoare.Am un prieten la SRI,pe ei i-a anuntat oficial.

Publicat

Ronaldo, astazi am vazut fluturasul, nici vorba de 400 lei la norma de hrana, se va da doar salariul pe 08.04. :-(

Publicat

Odata cu salariul,nu,dupa salariu sau paste,macar sa ii dea.

Odata cu salariul,nu,dupa salariu sau paste,macar sa ii dea.

Publicat

Am zis saptamana viitoare,dupa miercuri vine joi si vineri care tot zile lucratoare sunt.Am mai spus ca asa am auzit,ii pot da si spre sfarsitul lunii.

• Displace 1
Publicat

Eu nu am auzit nimic. In plus, de obicei, zvonurile pozitive nu prea se concretizeaza in mai putin de un an de la lansarea lor. Sper sa ma insel si sa ai dreptate tu.

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

Zvonuri sau nu, azi am vazut fluturasul unui baiat de la pompieri. Pe luna aprilie, a luat 810 lei norma de hrana. Asta inseamna 27lei/zi. De ce la ei norma de hrana este actialuzata, iar la noi, nu?

• Membru activ
Publicat

Da, si eu am inteles de la un coleg ca se va mari norma de hrana, dar nu stia de cand si cat de sigura e treaba. Se pare ca ceva, ceva adevar exista.

Publicat

Si la noi in oras, unii pompieri au primit 804 lei, iar unii au primit 740 lei, fara sa li se dea nicio explicatie!

Publicat

Cred ca exista o modificare legata de norma de hrana. Nevasta-mea a primit 790 de lei - cea mai mare suma primita pana acum ca norma de hrana. Eu am primit 768 de lei, desi am avut lucrata doar o saptamana din luna aprilie.

Publicat

Si la Pompieri tot 24 de lei e Norma de hrana doar ca la aceasta rubrica e bagata si norma 12b care e de 6 lei pe tura deck 24×31=744 plus 11 ture de 6 lei legal 810 lei

• Membru
Publicat

Si la noi se zvonea ca odata cu marirea normei de hrana o sa primim 750RON ca bani de practica.Se poate primi suma asta pentru practica facuta in februarie?

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Majorarea normei de hrana aprobata de Guvern 

Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania „Alexandru Ioan Cuza”, incearca sa va informeze cat mai corect si mai rapid cu putinta cu privire la orice informatie de interes pentru membrii sai.

In baza acestui principiu va aducem la cunostinta faptul ca in sedinta Guvernului Romaniei din data de 30.06.2015, a fost aprobat proiectul privind majorarea normei de hrana care se acorda inclusiv politistilor.

Aceasta modificare va fi aplicata incepand cu data de 01.07.2015, data de la care norma de hrana va fi acordata in forma aprobata de Guvern.

sursa:snapromania.ro

Publicat (modificat)

Valoarea este de 3 lei pe zi. De la 24 la 27 de lei.

Modificat de Elvis
  • Membru
Publicat

Pai asta ar fi actualizare. Nu marire. Din ce stiu eu, din iulie 2014, norma de hrana e 27 lei. Insa noi suntem platiti cu 24 lei. La pompieri de cateva luni bune, norma de hrana este de 27 lei / zi.

• Moderator
Publicat

Valorile normelor de hrană și de echipament cuvenite personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, actualizate la nivelul acestui an

Guvernul a stabilit cadrul legal care va permite actualizarea cu rata inflației a valorilor normelor de hrană și de echipament pentru personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, la nivelul anului 2015. Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2015. În acest scop, Executivul a aprobat o Ordonanță de urgență pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

În prezent, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament sunt menținute la nivelul celor din luna iunie 2010, nefiind acordate la valorile actualizate cu evoluția indicelui prețurilor de consum din perioada iunie 2010-iunie 2015.

Noile reglementări stabilite astăzi de Guvern vor fi puse în aplicare de către instituțiile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament și materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională.

Informații suplimentare:

În anul 2010, începând cu 3 iulie, potrivit prevederilor Legii nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament au fost diminuate cu 25%. În anii 2011 și 2012 au fost întreprinse demersuri legislative pentru revenirea la valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament dinaintea intrării în vigoare a Legii 118/2010, fără însă a se atinge nivelul avut în luna iunie 2010. Ulterior, în 2013 și 2014, prin acte normative referitoare la stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament au ajuns la nivelul celor din luna iunie 2010, anterior diminuării cu 25%.

Potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament și materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, valorile normelor de hrană și de echipament se actualizează periodic, în funcție de indicii prețurilor de consum publicați de Institutul Național de Statistică.

Sursă: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/valorile-normelor-de-hrana-i-de-echipament-cuvenite-personalului-din-sectorul-de-aparare-nationala-ordine-publica-i-siguranta-nationala-actualizate-la-nivelul-acestui-an

• Apreciez 1
Publicat

poate ca sindicatele ar trebui sa puna o mai mare presiune pe guvernanti sa se modifice si legea salarizarii noastre, iar coeficientul de ierarhizare sa nu se mai inmulteasca cu 600 lei cat era valoarea salariului minim pe economie in 2010, ci sa se inmulteasca cu cat este valoarea salariului minim pe economie. de la 01.07.2015 valoarea salariului minim pe economie creste la 1050 lei, dar salariile noastre nu vor creste. chiar nimeni din sindicate nu a sesizat acest lucru? :emo-yessir:

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Era fain sa se dea din urma cei 3 lei / zi.....(2010-2015!)

Deh! Pasărea mălai visează.....

Nu sunt 3 lei din 2010. Norma a crescut treptat si mi se pare ca abia prin 2014 a ajuns la 3 lei.

Modificat de viobra

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.