- 0
Permis anulat sau suspendat? (Consum de alcool)
-
Similar Content
-
- 6 answers
- 12,403 views
-
- 1 answer
- 1,314 views
-
- 5 answers
- 2,335 views
-
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
Question
octavlupul
Salut. Acum cateva seri mi s-a intamplat sa dau o tura cu masina cu prietenii pe strazile din jurul blocului. Meh, ghinionul, nesansa, luati-o cum vreti s-a intamplat sa fie un echipaj de politie prin preajma care sa ne opreasca. Aveam acte tot, doar ca eram sub influenta bauturilor alcoolice. Echipajul care m-a oprit nu era unul rutier , asa ca a fost necesar sa merg la sectie si pentru a astepta sa vina un echipaj rutier sa se vada rezultatul consumului. Aparatul a aratat 0.22 , iar din cate stiam si eu , toata prostia facuta ma costa doar o amenda. Aici vine nelamurirea mea . Domnii de la rutiera mi-au zis ca o sa am permisul ANULAT ( repet, ANULAT, nu SUSPENDAT) deoarece nu am implinit 1 an de la dobandirea permisului si ca o sa ma coste treaba asta mai mult decat o amenda, acel lucru ar fi "sa dau pentru permis din nou" . Am citit in mai multe locuri, tot felul de chestii si tot ce am putut deduce legat de permise anulate, e ca intradevar, permisele se pot anula in circumstantele in care ma aflu si eu , respectiv consumul de alcool , dar totusi dupa o hotarare judecatoreasca sau o chestie dinasta pompoasa, iar nicidecum faptul ca am sub 1 an vechime.
Totodata ei mi-au zis acolo de un examen, am crezut ca se refera la cel pentru redobandire mai rapida a permisului, nicidecum de un examen complet. Nu ma intelegeti gresit, nu planuisem sa aduc 3 tovarasi cu mine plus vreo 4 organe de politie care s-au autosesizat, respectiv 2 de rutiera si 2 din echipajul care m-a oprit la sectie doar pentru o plimbare nevinovata la ora 1 dupa un meci de fotbal cateva beri si o punga de seminte, ma gandeam mai mult la ghinionul meu decat la prevederile legale care imi erau zise .
Intrebarea mea este urmatoarea: Eu in cazul de fata, am permisul ANULAT sau SUSPENDAT ? SI ce demers trebuie sa urmez pentru recuperarea acestuia? Cum am mentionat anterior, am primit proces verbal doar pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, etilotestul a aratat valoarea 0.22 , vechimea permisului este de sub 1 an, urma sa fac in octombrie primul an. Am mai primit o amenda pentru condus cu 10km/h peste limita legala in localitate acum 2 luni desi nu cred ca are vreo relevanta in cazul de fata. Pace!
13 answers to this question
Recommended Posts