Jump to content
POLITISTI.ro

Predare permis suspendat dupa respingerea plângerii.

Imihai

Recommended Posts

Buna ziua,am o nelămurire si sper sa găsesc un raspuns aici:am intentat o plângere împotriva unui proces verbal de secțiune pt neacordare de prioritate,pe data de 13.05.2015 mi-a fost respinsa plângerea pe motiv ca este nefondata,cu drept de apel 30 zile,eu in momentul de fata nu mai locuiesc in România si nu stiu cum ar trebui sa procedez.

inteleg ca ar trebui sa predau permisul in termen 15 zile de la sentința definitiva,dar cand devine definitiva?,dupa aceste 30 zile?

trebuie neaparat sa revin in țara pentru toată situatia asta?nu exista nici o alta varianta pentru a preda permisul?posta,curier etc.

Multumesc anticipat

• 1 year later...

Salut  am si eu nevoie de putin ajutor :) .  In urma cu doi am am fost surprins de aparatul radar  si mi sa retinut permisu de conducere pentru 90 de zile  . Pentru ca aveam nevoie de permis sa imi scot masina din tara am facut contestatie  si mi-am recuperat permisu  . Intre timp eu mi-am schimbat permisu romanesc in permis austriac. Dupa 2 ani am primit instiintare ca pe data de 20.06.2017 trebuie sa predau permisul . Acuma vine intrebarea  ....Cum pot sa procedez,  eu lucrez in austria, in tara nu pot sa merg si  sincer de permis am nevoie   dar vreau sa stiu cum pot proceda pot sa il predau aici sau trebuie neaparat sa il trimit in tara  ??? Reamintesc ca acuma am permis austriac 

Buna ziua,

Am citit si recitit pe toate forumurile aceasta problema, a termenului de predare permis dupa pierdere recurs. Si nu am reusit deloc sa ma lamuresc.

1. Prima varianta ar fi ca in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii trebuie sa predai permisul. Dupa expirarea termenului de 15 zile perioada de suspendare incepe automat fiind majorata cu 30 de zile pentru nepredarea permisului. Astfel, dupa o perioada de 75 zile de la pronuntarea hotararii (15 termen +30 suspendare +30 majorare) ai scapat de suspendare. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la Politie si sa ceri actualizarea permisului in baza de date unde apare suspendat.

2. O a doua parere este in contradictie cu prima. Initial hotararea este definitiva dar nu este irevocabila. Daca te duci tu sa o legalizezi ca irevocabila, ai 15 zile din acel moment sa predai permisul. Nu il predai, obtii o majorare de 30 de zile si odata si odata cand vei fi oprit de politie ti se va retine permisul si va incepe suspendarea. Daca Politia legalizeaza ca irevocabila, esti anuntat sa depui in 5 zile permisul. Daca nu il depui, suspendarea incepe oricum din a 6-a zi si daca circuli, o faci pe riscul tau.

As dori ca cineva foarte avizat, indicat ar fi un politist, sa lamureasca aceasta problema. In cazul primei variante, risti sa circuli si sa primesti un dosar penal fara ca tu sa fi stiut ca esti automat in perioada de suspendare. In al doilea caz cel putin stii clar la ce data incepe suspendarea, pentru ca te anunta Politia. Deci care este pana la urma adevarul???

• Moderator
în urmă cu 4 ore, sofisticatus a scris:

2. O a doua parere este in contradictie cu prima. Initial hotararea este definitiva dar nu este irevocabila. Daca te duci tu sa o legalizezi ca irevocabila, ai 15 zile din acel moment sa predai permisul. Nu il predai, obtii o majorare de 30 de zile si odata si odata cand vei fi oprit de politie ti se va retine permisul si va incepe suspendarea. Daca Politia legalizeaza ca irevocabila, esti anuntat sa depui in 5 zile permisul. Daca nu il depui, suspendarea incepe oricum din a 6-a zi si daca circuli, o faci pe riscul tau.

Varianta asta e corectă.

• 4 weeks later...

salut,

in urma cu un an am fost oprit de un politist pe motiv de neacordare prioritate pietoni, iar in urma lui am ramas fara permis si m-am capaturi si cu o amenda. Am contestat PV la prima instanta pe motiv ca pietonii nu incepusera traversarea pe sensul meu de mers si am cerut proba video (supravegherea publica, nu facuta de politist), dar intersectia nu era monitorizata astfel incat am pierdut pe fond. Am considerat ca nu mai are rost sa fac apel astfel incat hotararea a devenit definitiva si irevocabila dupa 30 zile de la comunicarea acesteia, avand acest termen pentru a face apel.

Intrebarea mea este care este procedura in acest caz, trebuie sa merg la politie sa predau permisul si daca da, in ce termen de la ramanerea ei definitive sau astept o hartie de la politie care mi se pune in vedere...

multumesc!

Din acel moment, când curg cele 30 de zile la pronunțarea instanței, dacă nu faci apel între timp, mai ai la dispoziție 15 zile pentru a-l preda. 

Nefăcând asta, se mărește perioada de suspendare cu 30 de zile. 

• 5 months later...

buna seara ,

in data de 02/12/2015 permisul mia fost suspendat pe o perioada de 30 de zile,am facut contestatie si miam ridicat permisul ,intre timp eu mam mutat definitiv in uk,unde miam schimbat permisul de ro in unul de uk,astazi dupa 2 ani am primit o scrisoare acasa in ro,ca sa merg sa predau permisul,

suspendarea este doar pe domeniul romaniei sau si in restul europei?

daca nu predau permisul ,dupa expirarea suspendari pot sa circul in romania?

aici in uk as cam avea nevoie de permis

cum ar trebui sa procedez ,?

Edited by adrian1990