Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
andrei90

Examinare dupa suspendarea permisului

Question

andrei90

Buna ziua, 

Am un prieten care are permis auto pentru categoriile B, C, CE, plus atestat transport marfa. In luna Octombrie, conducand masina persoanala (categoria B, nu cred ca are importanta marca), a fost oprit de catre Politia Rutiera si i s-a facut un control cu aparatul etilotest. A iesit un rezultat de 0,56 in aerul expirat si 0,84 in urma probelor de sange. Luna aceasta ar urma ca dosarul sa ajunga la Judecatorie.

Dupa experienta dumneavoastra, cate luni i-ar fi suspendat permisul si cam cu ce amenda penala s-ar alege?

Principala nelamurire ar fi, insa, alta.

Este obligatoriu ca dupa perioada suspendarii permisului, persoana in cauza sa sustina acel test de 15 intrebari pentru redobandirea permisului auto? Daca da, este vorba de un singur test cu intrebari specifice categoriei B sau se va da cate un test pentru fiecare categorie in parte?

Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Conform art. 336 din Codul penal riscă o pedeapsă cu închisoare de la unu la 5 ani. În plus, conform art. 114 alin.1 lit. b din OUG nr. 195/2002, se dispune anularea permisului de conducere.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Imihai
   By Imihai
   Buna ziua,am o nelămurire si sper sa găsesc un raspuns aici:am intentat o plângere împotriva unui proces verbal de secțiune pt neacordare de prioritate,pe data de 13.05.2015 mi-a fost respinsa plângerea pe motiv ca este nefondata,cu drept de apel 30 zile,eu in momentul de fata nu mai locuiesc in România si nu stiu cum ar trebui sa procedez.
   inteleg ca ar trebui sa predau permisul in termen 15 zile de la sentința definitiva,dar cand devine definitiva?,dupa aceste 30 zile?
   trebuie neaparat sa revin in țara pentru toată situatia asta?nu exista nici o alta varianta pentru a preda permisul?posta,curier etc.
   Multumesc anticipat
  • MarioB
   By MarioB
   Buna ziua, acum 3 luni am fostr tras pe dreapta de catre un agent de politie rutiera si mi-a spus ca nu am acordat prioritate pietonului.I-am expicat ca am trecut prin spatele pietonului dar nu ma crezut.Am depus contestatie si la proces judecatorul a refuzat contestatia(nu stiu de ce).
   Intrebarea mea.........Chiar am gresit?Exista vreo lege in care imi impune o anumita distanta de trecere prin spatele pietonului?
   Pentru filmare folosesc o camera cu unghi de cuprindere .170 grade
   Va multumesc anticipat!

  • bucurmish
   By bucurmish
   Buna ziua,
   Este posibil ca permisul de conducere sa fie retinut / suspendat fara aplicarea unei amende contraventionale, adica doar cu avertisment?
   Multumesc anticipat pt raspuns
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.