Jump to content
POLITISTI.ro

Examinare dupa suspendarea permisului


andrei90

Recommended Posts

Buna ziua, 

Am un prieten care are permis auto pentru categoriile B, C, CE, plus atestat transport marfa. In luna Octombrie, conducand masina persoanala (categoria B, nu cred ca are importanta marca), a fost oprit de catre Politia Rutiera si i s-a facut un control cu aparatul etilotest. A iesit un rezultat de 0,56 in aerul expirat si 0,84 in urma probelor de sange. Luna aceasta ar urma ca dosarul sa ajunga la Judecatorie.

Dupa experienta dumneavoastra, cate luni i-ar fi suspendat permisul si cam cu ce amenda penala s-ar alege?

Principala nelamurire ar fi, insa, alta.

Este obligatoriu ca dupa perioada suspendarii permisului, persoana in cauza sa sustina acel test de 15 intrebari pentru redobandirea permisului auto? Daca da, este vorba de un singur test cu intrebari specifice categoriei B sau se va da cate un test pentru fiecare categorie in parte?

Va multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Conform art. 336 din Codul penal riscă o pedeapsă cu închisoare de la unu la 5 ani. În plus, conform art. 114 alin.1 lit. b din OUG nr. 195/2002, se dispune anularea permisului de conducere.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.