Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
MarioB

Am gresit ca am trecut prin spatele pietonului pe trecerea de pietoni?!?!?

Question

MarioB

Buna ziua, acum 3 luni am fostr tras pe dreapta de catre un agent de politie rutiera si mi-a spus ca nu am acordat prioritate pietonului.I-am expicat ca am trecut prin spatele pietonului dar nu ma crezut.Am depus contestatie si la proces judecatorul a refuzat contestatia(nu stiu de ce).

Intrebarea mea.........Chiar am gresit?Exista vreo lege in care imi impune o anumita distanta de trecere prin spatele pietonului?

Pentru filmare folosesc o camera cu unghi de cuprindere .170 grade

Va multumesc anticipat!

GP020125.MP4_snapshot_07.41_[2016.10.31_09.55.04].jpgGP020125.MP4_snapshot_07.41_[2016.10.31_09.49.36].jpgGP020125.MP4_snapshot_07.41_[2016.10.31_09.48.56].jpg

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
genessys30

Ți-a respins plângerea ca fiind neîntemeiată. De ce nu i-ai arătat polițistului înregistrarea dacă spui că ai filmat?

Bănuiesc că înțelegi că nu putem face comentarii cu privire la cele constatate și sancționate de colegul care ți-a reținut permisul. Nefiind acolo pentru a vedea, n-avem ce să-ți spunem. 

Legea sancționează doar neacordarea de prioritate, adică forțarea vehiculelor sau pietonilor de a se opri sau a-și schimba traiectoria pentru a evita o coliziune, și nu trecerea prin spatele acestora. Numai tu și colegul nostru știți ce s-a întâmplat acolo iar atât timp cât Judecătoria s-a pronunțat, noi nu avem cu ce ajuta.

 

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
genessys30

Îmi pare rău să aud că un judecător își permite să facă mișto de cineva în condițiile în care acesta trebuie să fie integru, imparțial și să-i judece cauza.

Repet! Nu cunosc ce s-a întâmplat acolo, ce anume a văzut colegul determinându-l să-ți facă proces-verbal și să-ți rețină permisul de conducere și n-aș putea să mă pronunț dându-ți ție, sau lui, dreptate. Eu am o vorbă și anume că răspunderea este personală. Fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce face.

Nu știu ce anume să-ți spun să faci în cazul acesta, dacă susții, prin probe video, că ai dreptate pentru că Judecătoria este, din câte știu eu, singura entitate care poate anula acel proces-verbal și-ți poate reda dreptul de a conduce.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MarioB

genessys30 iti multumesc!!! Am drept de apel la contestatia pe care am depus-o si am sa fac abuz de ea!!! Judecator era foarte suparat ca are foarte multe dosare si a depasit timpul pe care il acordase in ziua repectiva ptr procese.Am categoria B de 20 de ani si nu am decat 2 amenzi (centura si parcare),doar un incident din vina mea (bara sparta).Am Categoria A de 10 ani si am fost daramat de 2 ori si nu a fost vina mea.poate suna de domeniul fantasticului.....dar sunt un sofer model.ma doare ca sunt sanctionat pe nedrept.Am sa va tin la curent cu rezultatul dosarului.Sper sa fie pozitiv!!!!

 

 • Upvote 1
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MarioB

Am primit răspunsul Judecătoriei sect 1.Eu cred ca judecătorul a văzut ca pietonul venea spre mașina pe care o conduceam.

Am atasat poza cu răspunsul.

IMG_0174.JPG

Edited by MarioB
Completare

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • -1
MarioB

Multumesc genessys30, folosesc o camera gopro hero 4 black si nu pot sa vad ce am filmat..am ajuns la birou am scos inregistrarea pe laptop si m-am intors inapoi.Domul agent a spus ca nu are ce sa faca si sa depun contestatie."Greseala" mea a fost ca am trecut pe banda 2 in spatele skodei care nu a acordat prioritate pietonului si agentul a crezut ca am trecut prin fata pietonului neacordandui prioritete.Judecatorul ma intrebat daca am depus 2 randuri de poze la dosar sa primeasca si politia rutiera un exemplar din poze ca sa vedem ce raspunde.Judecatorul nu a asteptat raspunsul politiei rutiere si mai mult a facut misto de mine ca am trecut prin pieton.Eu sunt angajat conducator auto si daca raman fara permis automat raman si fara loc de munca.

 • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Imihai
   By Imihai
   Buna ziua,am o nelămurire si sper sa găsesc un raspuns aici:am intentat o plângere împotriva unui proces verbal de secțiune pt neacordare de prioritate,pe data de 13.05.2015 mi-a fost respinsa plângerea pe motiv ca este nefondata,cu drept de apel 30 zile,eu in momentul de fata nu mai locuiesc in România si nu stiu cum ar trebui sa procedez.
   inteleg ca ar trebui sa predau permisul in termen 15 zile de la sentința definitiva,dar cand devine definitiva?,dupa aceste 30 zile?
   trebuie neaparat sa revin in țara pentru toată situatia asta?nu exista nici o alta varianta pentru a preda permisul?posta,curier etc.
   Multumesc anticipat
  • andrei90
   By andrei90
   Buna ziua, 

   Am un prieten care are permis auto pentru categoriile B, C, CE, plus atestat transport marfa. In luna Octombrie, conducand masina persoanala (categoria B, nu cred ca are importanta marca), a fost oprit de catre Politia Rutiera si i s-a facut un control cu aparatul etilotest. A iesit un rezultat de 0,56 in aerul expirat si 0,84 in urma probelor de sange. Luna aceasta ar urma ca dosarul sa ajunga la Judecatorie.
   Dupa experienta dumneavoastra, cate luni i-ar fi suspendat permisul si cam cu ce amenda penala s-ar alege?

   Principala nelamurire ar fi, insa, alta.

   Este obligatoriu ca dupa perioada suspendarii permisului, persoana in cauza sa sustina acel test de 15 intrebari pentru redobandirea permisului auto? Daca da, este vorba de un singur test cu intrebari specifice categoriei B sau se va da cate un test pentru fiecare categorie in parte?

   Va multumesc!
  • bucurmish
   By bucurmish
   Buna ziua,
   Este posibil ca permisul de conducere sa fie retinut / suspendat fara aplicarea unei amende contraventionale, adica doar cu avertisment?
   Multumesc anticipat pt raspuns
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.