Jump to content
POLITISTI.ro

Am gresit ca am trecut prin spatele pietonului pe trecerea de pietoni?!?!?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, acum 3 luni am fostr tras pe dreapta de catre un agent de politie rutiera si mi-a spus ca nu am acordat prioritate pietonului.I-am expicat ca am trecut prin spatele pietonului dar nu ma crezut.Am depus contestatie si la proces judecatorul a refuzat contestatia(nu stiu de ce).

Intrebarea mea.........Chiar am gresit?Exista vreo lege in care imi impune o anumita distanta de trecere prin spatele pietonului?

Pentru filmare folosesc o camera cu unghi de cuprindere .170 grade

Va multumesc anticipat!

GP020125.MP4_snapshot_07.41_[2016.10.31_09.55.04].jpgGP020125.MP4_snapshot_07.41_[2016.10.31_09.49.36].jpgGP020125.MP4_snapshot_07.41_[2016.10.31_09.48.56].jpg

• Displace 1
Publicat

Ți-a respins plângerea ca fiind neîntemeiată. De ce nu i-ai arătat polițistului înregistrarea dacă spui că ai filmat?

Bănuiesc că înțelegi că nu putem face comentarii cu privire la cele constatate și sancționate de colegul care ți-a reținut permisul. Nefiind acolo pentru a vedea, n-avem ce să-ți spunem. 

Legea sancționează doar neacordarea de prioritate, adică forțarea vehiculelor sau pietonilor de a se opri sau a-și schimba traiectoria pentru a evita o coliziune, și nu trecerea prin spatele acestora. Numai tu și colegul nostru știți ce s-a întâmplat acolo iar atât timp cât Judecătoria s-a pronunțat, noi nu avem cu ce ajuta.

• Apreciez 2
Publicat

Multumesc genessys30, folosesc o camera gopro hero 4 black si nu pot sa vad ce am filmat..am ajuns la birou am scos inregistrarea pe laptop si m-am intors inapoi.Domul agent a spus ca nu are ce sa faca si sa depun contestatie."Greseala" mea a fost ca am trecut pe banda 2 in spatele skodei care nu a acordat prioritate pietonului si agentul a crezut ca am trecut prin fata pietonului neacordandui prioritete.Judecatorul ma intrebat daca am depus 2 randuri de poze la dosar sa primeasca si politia rutiera un exemplar din poze ca sa vedem ce raspunde.Judecatorul nu a asteptat raspunsul politiei rutiere si mai mult a facut misto de mine ca am trecut prin pieton.Eu sunt angajat conducator auto si daca raman fara permis automat raman si fara loc de munca.

• Displace 2
Publicat

Îmi pare rău să aud că un judecător își permite să facă mișto de cineva în condițiile în care acesta trebuie să fie integru, imparțial și să-i judece cauza.

Repet! Nu cunosc ce s-a întâmplat acolo, ce anume a văzut colegul determinându-l să-ți facă proces-verbal și să-ți rețină permisul de conducere și n-aș putea să mă pronunț dându-ți ție, sau lui, dreptate. Eu am o vorbă și anume că răspunderea este personală. Fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce face.

Nu știu ce anume să-ți spun să faci în cazul acesta, dacă susții, prin probe video, că ai dreptate pentru că Judecătoria este, din câte știu eu, singura entitate care poate anula acel proces-verbal și-ți poate reda dreptul de a conduce.  

Publicat

genessys30 iti multumesc!!! Am drept de apel la contestatia pe care am depus-o si am sa fac abuz de ea!!! Judecator era foarte suparat ca are foarte multe dosare si a depasit timpul pe care il acordase in ziua repectiva ptr procese.Am categoria B de 20 de ani si nu am decat 2 amenzi (centura si parcare),doar un incident din vina mea (bara sparta).Am Categoria A de 10 ani si am fost daramat de 2 ori si nu a fost vina mea.poate suna de domeniul fantasticului.....dar sunt un sofer model.ma doare ca sunt sanctionat pe nedrept.Am sa va tin la curent cu rezultatul dosarului.Sper sa fie pozitiv!!!!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Am primit răspunsul Judecătoriei sect 1.Eu cred ca judecătorul a văzut ca pietonul venea spre mașina pe care o conduceam.

Am atasat poza cu răspunsul.

IMG_0174.JPG

Modificat de MarioB
Completare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.