Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Se pregăteşte ceva. Spun asta deoarece azi la noi a venit o dispoziţie prin care trebuie să spunem ce articole de uniformă ne trebuiesc astfel încât să avem chiar şi ţinuta de ceremonie completă. 

Poate or fi din cauza alegerilor care se apropie.

In acelasi timp, am vazut o dispozitie pe intrapol privind o "inventariere" a uniformei de reprezentare (doar la astea se refereau ce-i drept) deoarece cu ocazia festivitatilor zilei Politiei "s-au constatat nereguli in portul tinutei" in sensul ca lipseau articole.

Acum, tot ce se poate.

• Moderator
Publicat

De dispoziţia asta vorbeam şi eu. A constatat un mare grangur de la logistică că la festivităţile de la IGP nu aveau unii domnule ţinuta ţiplă. 

De parcă pe la festivităţile ălea ajung muncitorii de rând, nu tot barosanii?! Dar ce contează, pălmaşii să aibă cât mai multe rânduri de ţinută, compusă din articole la preţuri astronomice ... că doar firmele ălea cu care a semnat contracte, trebuie să prospere.

Cică urmează să ne facă şi revistă de front ... apucături ale unora ce regretă vremurile de căprăreală.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

A constatat un mare grangur ...

Doar un jandarm putea constata asa ceva...

• Apreciez 3
Publicat

Gata, luni ne au chemat la revista de front! 

Publicat

Potrivit informatiilor primite de la reprezentantii MAI, s-au facut formalitatile pentru a se plati norma de echipament, in rate lunare, incepand cu luna mai. ".

Prolex.

• Membru
Publicat

Fie vorba intre noi, este o chestiune de autorespect sa te imbraci curat, calcat si "uniform"!

CORECT !

Eu am o singura dilema in ceea ce priveste portul uniformei.

Eghiletii (acele sfori albe :) )de la uniforma de reprezentare cand se poarta? Eu i-am purtat doar la absolvire si acordarea primului grad.

Se poarta doar la avansarea in grad?

Publicat

Prin adresa Directiei de Logistica nr.1.006.55 din 28.03.2014 se instituie obligativitatea tuturor politistilor din unitatile teritoriale de a avea sigurate toate articolele de echipament specifice sezonului rece si sezonului cald din cadrul uniformei de reprezentare.

Publicat

CITADELA, cei din subunitatile "undercover" nici macar nu participa la astfel de ceremonii. Le inainteaza DMRU-ul adresa cu avansatii. Si atat. :) Cine stie cine erau musterii.

Publicat (modificat)

Nu stiu care mai sunt ultimele dispozitii in materie de echipament, pentru ca la cati ministri s-au succedat prin acest minister si la cate idei au avut fiecare... in fine.

Ce stiam eu cand inca actualele dispozitii se numeau ordine...

Uniforma de reprezentare se dadea la prima inzestrare, dupa ce ieseai din scoala, formata din echipament complet si accesorii. Atat. Aceasta se schimba in cazul in care echipamentul sufera modificari majore. De asemenea, uniforma de reprezentare costa mai mult decat echipamentul de serviciu standard iar suma de echipament era mult mai mare.

Rog colegii care au prins echipamentul inainte de 1995, ca sa nu cad in abatere, sa-mi confirme sau infirme faptul ca prima noastra de instalare era mult mai mare decat banii de haine standard din acest motiv. Norma actuala de echipament reprezinta suma necesara articolelor de echipament de serviciu, cele cu care operam in mod curent.

Nu inteleg de ce acum se doreste acest lucru, avand in vedere ca uniforma s-a modificat acum ceva timp (eu inca am articole de uniforma, inclusiv cea de "ceremonie", versiunea veche - culoarea gri)

Modificat de Daemon13
  • Membru
Publicat (modificat)

Nu inteleg de ce acum se doreste acest lucru, avand in vedere ca uniforma s-a modificat acum ceva timp

Simplu...ca sa ne dea cat mai putin bani !De parca este prima data cand ne obliga sa ne luam echipament!De parca este prima data cand ne supun unei reviste de front in ceea ce priveste uniforma din dotare!Si sa nu uit ...cu cat ne obliga sa ne luam noi mai mult echipament nu numai ca ne vor da mai putini bani ci si firmele capuse care se ocupa cu confectionarea lor vor castiga mai bine!Lesne de inteles!

Modificat de cipri83
Publicat

"Ordinul ministrului este redactat dar nu a fost inca semnat de catre acesta. Avand in vedere ca deja se lucreaza la salariul pe luna martie, nu credem ca suma aferenta normei de echipament va fi prinsa la salariul incasat in aprilie. La momentul actual , oficial, MAI nu a precizat cand va intra in vigoare ordinul respectiv. Cert este ca salariul pe aprilie il incasam in mai. De aici si noua reinterpretare a sindicatelor."

Acesta este raspunsul primit de la presedintele teritorial SNPPC Constanta.

• Membru
Publicat

Si uite asa ne vor duce cu presul pana la parlamentare... Apoi pana la prezidentiale...

Publicat

"Ordinul ministrului este redactat dar nu a fost inca semnat de catre acesta."

Dl. ministru nu a avut timp? Sau nu are inca acceptul d-lui Ponta pentru a-l semna?

Bataie de joc, mereu suntem lasati la urma, chiar daca, de cele mai multe ori, suntem in prima linie!

Publicat (modificat)

Am stat de vorba recent cu un militar din M.Ap.N și mi-a spus că nici la ei nu se dau banii de echipament lunar la salariu.

Lor li se dau sume diferite de bani la diferite perioade de timp în funcție de cum sunt bani în visteria țării.

Modificat de iav
Publicat

CORECT !

Eu am o singura dilema in ceea ce priveste portul uniformei.

Eghiletii (acele sfori albe :) )de la uniforma de reprezentare cand se poarta? Eu i-am purtat doar la absolvire si acordarea primului grad.

Se poarta doar la avansarea in grad?

Pe 25 martie si 1 decembrie.......

Publicat

Ce dragut din partea lor; poate asigura si necesarul de articole de echipament pe la magazii! Am nevoie de pantaloni pt tinuta de serviciu de vara si astazi la magazie raspunsul a fost "nu avem si nici nu primim curand" ! O fi vreun apropo sa fluidizez traficul in pantaloni scurti!!!  :naughty:

• Moderator
Publicat

@minitzu: era vorba in general de cei de la DCCO si DOS, nu la politistii sub acoperire... I-am denumit in mod ironic "undercover"

Publicat

Stiu. Si eu tot de ei vorbeam. Nu e vorba de sintagma propiuzisa. Sa nu o privesti nici ca pe un "atac". Spuneam doar ca pe ei nu ii cheama niciodata la astfel de activitati. Vine doar hartia si gata.

Publicat

Daca sunt in concediul pt cresterea copilului mai primesc banii pt haine?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.