Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Gmail este unul dintre serviciile de e-mail foarte cunoscute, iar după părerea mea cel mai bun.

Gmail poate verifica şi primi mesajele din alte conturi de mail. Singura condiţie este ca acele conturi să ofere suport POP3. Pentru cei nefamiliarizaţi cu detaliile tehnice, POP3 este un protocol care permite descărcarea mesajelor cu ajutorul clienţilor de e-mail precum Outlook, Thunderbird etc.

Întrucât contul de mail @politisti.ro are spaţiul de stocare limitat, vă recomand să folosiţi Gmail pentru verificarea, citirea şi stocarea mesajelor din contul @politisti.ro

Procedura de adăugare a unui cont care să fie verificat în Gmail este foarte simplă. Nu trebuie decât să cunoşti datele serverului POP3 pentru contul pe care îl adaugi. Pentru unele servicii de mail, Gmail ştie serverele POP3, iar în astfel de cazuri, tot ce ai de făcut este să treci adresa de mail completă şi parola de acces.

Trebuie parcurse următoarele etape:

Intri în contul tău de Gmail.

Mergi la mail_gear.pngSetări - Settings

14410825.png

Deschizi tab-ul Conturi şi Importare - Accounts and Import

Dai click pe butonul Adăugaţi un cont de E-mail care utilizează POP3 - Add POP3 email account

17295717.png

În fereastra care se va deschide scrii adresa de mail completa (user@politisti.ro) şi dai click pe butonul Pasul următor - Next Step

40553332.png

Următorul pas este să completezi parola contului de mail politisti.ro, apoi apeşi butonul Adăugaţi un cont - Add account.

Serverul POP3 şi portul sunt completate automat de Gmail. (trebuie să fie mail.politisti.ro şi Port 110)

Tot în această etapă vă recomand să bifaţi caseta din dreptul Etichetaţi mesajele primite: pentru ca mesajele care le primiţi din contul @politisti.ro să le puteţi diferenţia uşor de cele care sosesc pe contul Gmail.

ATENŢIE: Celălalte opţiuni nu trebuie bifate!

38249434.png

Ultimul pas este pentru cei care vor să şi trimită mesaje din Gmail, ca şi cum ar trimite de pe contul adăugat.

10843088.png

Dacă nu te interesează acest aspect, pur şi simplu bifezi Nu - No şi apeşi butonul Pasul următor - Next Step.

Dacă doreşti acest lucru bifezi opţiunea Da, doresc să pot trimite mesaje ca ... - Yes, I want to be able to send mail as ....

36267495.png

În acest caz, Gmail o să trimită un mail de validare pentru a dovedii că sunteţi posesorul contului respectiv.

Trebuie să vă logaţi în contul vostru @politisti.ro de aici E-mail, şi să daţi click pe link-ul primit în mesajul de la Gmail.

80896884.png

Dacă întâmpinaţi probleme sau aveţi nelămuriri, postaţi în acest topic.

Baftă!

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Și eu folosesc contul Gmail pentru a utiliza e-mail-ul de pe @politisti.ro.

E mult mai comod și mai ușor, nu trebuie să intru în mai multe locuri pentru a-mi verifica mail-urile.

În plus folosesc și o aplicație/addon (WebMail Notifier) pentru Mozilla Firefox, care mă anunță în timp real când primesc un mail nou, direct în browser-ul de internet.

Așa că vă recomand acest tip de utilizare. :good:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.