Jump to content

Autorizatia provizorie de circulatie pt auto neinmatriculat

autorizatie provizorie circulatie auto neinmatriculat numere rosii numere provizorii documente necesare inmatriculare politie

4 replies to this topic

#1 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 16 January 2011 - 08:55 AM

Documentele necesare eliberarii unei autorizatii provizorii de circulatie, pentru un autovehicul care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania
  • cererea solicitantului;
  • dovada asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate al acesteia;
  • dovada de plată a taxei de autorizare provizorie a circulaţiei;
  • copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului;
  • actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie sau, în cazul persoanei juridice, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie;
  • dovada de plată a contravalorii plăcuţelor cu număr provizoriu;
  • dovada de plată a contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie;
  • copia declaraţiei vamale pentru vehiculele de provenienţă străină pentru care se solicită înmatricularea în România, cu excepţia primei autorizări.

#2 nypd69

Incepator

• Juniors
  • 7 posts

Posted 07 April 2011 - 10:37 AM

Buna ziua,
Cate "numere" provizorii ai dreptul sa iei, ptr ca in jud. Covasna dau doar unul.
Multumesc

#3 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 07 April 2011 - 11:27 AM

Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu condiţia achitării tuturor taxelor şi tarifelor legale necesare înmatriculării, înainte de eliberarea următoarei autorizaţii (taxa de poluare pentru autovehicule, contravaloare certificat de înmatriculare, taxa de înmatriculare).

#4 MarianM

Junior

• Members
  • Pip
  • 42 posts
  • LocationBuzau

Posted 21 April 2011 - 04:07 PM

Eu am luat azi al doilea set de numere. Totusi, nu inteleg... de ce ar trebui sa platesc taxa de poluare? Poate nici macar nu o inmatriculez...
Sa inteleg ca la al treilea set va trebui sa achit si taxa de poluare?

#5 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 21 April 2011 - 04:20 PM

Am verificat acum pe site-ul DRPCIV si nu mai exista acea conditie privind achitarea taxelor.
Textul integral:

Până la înmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competente - autorizează provizoriu circulaţia autovehiculelor şi a remorcilor neînmatriculate, pentru o perioadă ce nu va depăşi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expiră asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.

Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie - i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile.

Autorizaţia de circulaţie provizorie dă dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul României.

Autorizaţia de circulaţie provizorie şi plăcile aferente se eliberează pe loc la ghişeu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users