Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Marius

Documentele necesare eliberarii unei autorizatii provizorii de circulatie, pentru un autovehicul care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania

 • cererea solicitantului;
 • dovada asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate al acesteia;
 • dovada de plată a taxei de autorizare provizorie a circulaţiei;
 • copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului;
 • actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie sau, în cazul persoanei juridice, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie;
 • dovada de plată a contravalorii plăcuţelor cu număr provizoriu;
 • dovada de plată a contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie;
 • copia declaraţiei vamale pentru vehiculele de provenienţă străină pentru care se solicită înmatricularea în România, cu excepţia primei autorizări.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nypd69

Buna ziua,

Cate "numere" provizorii ai dreptul sa iei, ptr ca in jud. Covasna dau doar unul.

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu condiţia achitării tuturor taxelor şi tarifelor legale necesare înmatriculării, înainte de eliberarea următoarei autorizaţii (taxa de poluare pentru autovehicule, contravaloare certificat de înmatriculare, taxa de înmatriculare).

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianM

Eu am luat azi al doilea set de numere. Totusi, nu inteleg... de ce ar trebui sa platesc taxa de poluare? Poate nici macar nu o inmatriculez...

Sa inteleg ca la al treilea set va trebui sa achit si taxa de poluare?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Am verificat acum pe site-ul DRPCIV si nu mai exista acea conditie privind achitarea taxelor.

Textul integral:

Până la înmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competente - autorizează provizoriu circulaţia autovehiculelor şi a remorcilor neînmatriculate, pentru o perioadă ce nu va depăşi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expiră asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.

Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie - i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile.

Autorizaţia de circulaţie provizorie dă dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul României.

Autorizaţia de circulaţie provizorie şi plăcile aferente se eliberează pe loc la ghişeu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
daniel1983

buna ziua.am si eu o intrebare,am luat primul rand de numere rosii din craiova jud de resedinta.m-am mutat recent in oradea si pe data de 16 imi expira numerele,intrebarea este daca pot sa iau al doilea set de numere din oradea,sau daca imi fac viza de flotant pot sa le iau?va multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites
andreiu

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am vorbit cu un domn sa achizitionez o masina de la el, adus din Franta, iar el a scos primul rand de nr rosii. Stiu ca trebuie sa imi dea si certificatul fiscal cand o achizitionez, dar el a zis ca nu are cum sa il scoata pt ca nu a luat-o in evidenta la fisc. Dar masina a trecut automat la impozit atunci cand a scos nr rosii, nu? Cum se procedeaza? Multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites
25tess

ca tu sa poti solicita eliberarea celui de-al doilea set de placute de inmatriculare provizorii ai nevoie de certificat fiscal de la cel care a solicitat eliberarea primului set de numere provizorii.

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
gpgorj

spuneti-mi va rog, la numerele provizorii trebuie si itp si rovigneta ? daca ma opreste politia, trebuie sa le prezint ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
coosstti

Normal ca trebuie.

 • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mariusicaaa

* Pentru ridicarea unui set de numere provizorii sunt necesare actele de provenienta a masinii , dovada faptului ca sunteti proprietarul masinii ( actul de vanzare-cumparare / factura ) , asigurare valabila pe perioada valabilitatii autorizatiei de circulatie .   

 La obtinerea autorizatiei provizorii NU SUNT NECESARE certificatul fiscal sau itp-ul .     ( eu am scos in Bucuresti nr. provizorii la o masina luata din Cluj ,cu numerele provizorii de CJ , pt care nu am primit fiscal )  

 

Certificatul fiscal va este necesar la inmatricularea definitiva a autoturismului 

 

*Daca ai numere provizorii si esti oprit in trafic de organele de politie , trebuie sa prezinti urmatoarele acte :  Asigurare ( Daca este solicitata ) , permis , buletin , si autorizatia provizorie de circulatie .    

 

PT NUMERE ROSII NU AI NEVOIE DE (RO)VIGNETA  SI NICI DE ITP VALABIL .      Acesta este intocmai scopul numerelor provizorii , sa iti ofere posibilitatea de a circula cu autoturismul pentru obtinerea tuturor actelor necesare in vederea inmatricularii definitive . 

Share this post


Link to post
Share on other sites
25tess

Nu ai nevoie de itp si rovigneta pentru numerele provizorii.  Trebuie sa ai grija totusi ca autorizatia de circulatie sa fie in termenul de valabilitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FlorinCt

Buna ziua .

Am cumparat o masina adusa din Germania , inmatriculata in Arges - nr provizorii . Proprietarul mi-a spus ca este primul set de numere rosii , ca sa obtin alt set de numere rosii ma prezint la Politia jud Constanta cu : cerere ( pe care sunt sigur ca o gasesc la un xerox din apropriere + contractul de vanzare cumparare intre mine si persoana din Arges + brief ( mic si mare ) + factura si asigurarea pentru data la care depun pentru numere + taxele necesare ptr eliberarea placutelor de inmatr. ? Sau trebuie sa prezint si traducere legalizata  dupa brief-uri + factura + contractul de vanzare cumparare intre persoana din Arges si cea din Germania toate asezate frumos intr-un dosar?

Sunt programat la RAR pe data de 23 august,merge foarte greu in Constanta am fost programat la 2 saptamani dupa aplicatia facuta online.

Daca inmatriculez masina in Romania mai pot recupera taxa auto / timbrul de mediu pe care o sa il platesc ca sa o inmatriculez definitiv ? Ma gandesc ca a fost cumparata din Germania dar inmatriculata provizoriu pe Romania.

Luasem in calcul varianta partajului , pretul masinii a fost - 2000euro , iar timbrul de mediu este 1000euro.

Nu cred ca fac ceva ilegal aplicand varianta partajului , pana la urma am primit niste bani si de la tata :D  si nu am de gand sa vand masina . Nu fac din lucrul asta o afacere.

As aprecia un sfat , sau mai multe care sa ma ajute pe termen lung :)

Va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Din păcate varianta cu partajul a căzut, guvernul a modificat repejor legea zilele trecute.

Share this post


Link to post
Share on other sites
verdi

pentru  un autovehicul inscris in germania, care nu a fost radiat, pot sa obtin numere rosii provizorii? nu mai verificare tehnica si nici asigurare. multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
25tess

Da poti obtine numere de inmatriculare provizorii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
constantinichim

buna ziua am vazut ca in unele judete pentru a obtine nr. provizorii nu trebuie certificat fiscal de la vanzator dar la buzau nu se poate obtine in rest aceleasi acte ca peste tot in tara.Oare de ce nu suntem toti din Romania? Un raspuns va rog si va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Un răspuns avizat îţi poate da numai instituţia respectivă, DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule), care a fost trecută în subordinea Instituţiei Prefectului încă din 2002 şi nu mai aparţie de Poliţia Română. Aşa că trebuie să te bucuri de "beneficiile" şi efectele DESCENTRALIZĂRII, datorită căreia deciziile sunt luate (citez din spusele politicienilor): "mai aproape de cetăţean".

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
adri3n

am intampinat o mica mare problema.!am cumparat o remorca adusa din germania.din sibiu actele corespund cu remorca brief mare brief mic.. insa carnatii din sibiu de la biroul de inmatriculari au emis o autorizatie de circulatie provizorie completata gresit ...marca este bine completata.proprietarul la fel..insa numarul de identificare este cu totul altul decat ceea ce e pansonat pe remorca ,de exp pe remorca e pansonat 4610 iar ei in aut au scris 6790...inclusiv asigurarea este 4610,la fel si brieful mare si mic,si contractul de vanz cump...cum e posibil in secolul 21..cum pot intra in legalitate cu autorizatia acum!sa ii injur pe cei de la inmatriculari!

 • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Manea1992

Buna ziua!

Eu am un ford ka inmatriculat pe germania,ieri pe data de 05.03.am fost oprit in trafic de un echipaj al politiei rutier,dansi mi-au facut o verificare a autovehiculului si au depistat ca era radiata din circulatie de pe statul german din anul 2012 si ca numerele pe care la am eu pe masina in momentul de fata mai sunt achizitionate si altei masini,mi-a fost intocmit dosar penal sh suspendarea pesrmisulu pana la solutionarea cazului,mi-au eliberat doar o dovada cu drept de conducere pe 15 zile sh cu drept de prelungire.Masina nu este adusa de mine in tara nu sunt proprietar in acte am cumparato de la o persoana necunoscuta din bucuresti!!Puteti sa imi spuneti si mie ce mi s-ar putea intampla in cazul acesta?Eu pe data de 18 martie mai am si un examen auto pentru categoria C si nu pot da examen fara permis a-si putea sa imi recuperez permisul ca sa pot sustine examenul?Va multumesc

Edited by Manea1992

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Riști o pedeapsă cu închisoare de la unu la 3 ani și anularea permisului de conducere.

Nu există nicio posibilitate să-ți recuperezi permisul de conducere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
florin80

buna ziua

in 2010 am cumparat o masina din Germania, m-am interest ce euro este si mi-a spus o "cunostinta" ca iese euro 3, am facut rar in Romania si a doua zi cand am luat actele surpriza euro 2, taxa peste 2000 de euro, bineinteles ca am luat variant mai ieftina, Bulgaria, acum eu pot sa mai imi iau numere rosii si sa o inmatriculez in scumpa noastra tara? si daca da, trebuiesc urmati aceeasi pasi ca si atunci?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AndreiRaduNegru

Buna seara! Am si eu o nelamurire. Asi putea scoate nr rosii din alt judet daca am viza de flotant pe acel judet?

Edited by AndreiRaduNegru

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dani33

Am o intrbare am platit taxa pt nr provizori rosi la posta si doamna de la posta sa incurcat cu tabelul unde punea suma pt taxa si in loc de 18 (13+5)lei mi-a trecut pe chitanta (factura) 28(23+5) pe chtanta specifica pt nr rosi provizori si datele bancare sunt bune. Osa am problema la depunera actelor daca suma nu este corecta va mtumesc.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Florin20
   By Florin20
   Salutare, sunt in clasa a 10 a profil matematica-informatica si de ceva timp am tot cautat informatii despre politia militara dar nu am gasit ceva concret in ce priveste studiile ce trebuie urmate, nu am gasit informatii despre vreo academie care ar pregatii specialisti in acest domeniu, daca imi puteti spune mai multe despre politia militara as fi recunoscator.Multumesc!
  • Marius
   By Marius
   Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
   Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
   Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
   Pentru persoane fizice:
   cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice:
   actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
   Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
   În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
  • GicuAcnid
   By GicuAcnid
   Bună ziua!
   Îmi puteți spune, vă rog, ce se poate întâmpla în următoarea situație:
   Cineva parchează într-o parcare privată, comercială, semnalizată cu atenționare de parcare limitată pt o anumită perioadă. Proprietarul mașinii lasă automobilul peste timpul-limită, roata mașinii este deblocată prin forțare și autovehiculul pleacă fără să achite taxa de deblocare. Proprietarul este apelat și amenințat că va primi plângere penală pentru distrugere (a caracatiței). Există această posibilitate ca șoferul mașinii să fie anchetat penal? Există temei legal pentru această măsură?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.