Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

Documentele necesare eliberarii unei autorizatii provizorii de circulatie, pentru un autovehicul care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania

 • cererea solicitantului;
 • dovada asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate al acesteia;
 • dovada de plată a taxei de autorizare provizorie a circulaţiei;
 • copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului;
 • actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie sau, în cazul persoanei juridice, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie;
 • dovada de plată a contravalorii plăcuţelor cu număr provizoriu;
 • dovada de plată a contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie;
 • copia declaraţiei vamale pentru vehiculele de provenienţă străină pentru care se solicită înmatricularea în România, cu excepţia primei autorizări.

Link to comment
 • 2 months later...
 • Moderator

Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu condiţia achitării tuturor taxelor şi tarifelor legale necesare înmatriculării, înainte de eliberarea următoarei autorizaţii (taxa de poluare pentru autovehicule, contravaloare certificat de înmatriculare, taxa de înmatriculare).

Link to comment
 • 2 weeks later...

Eu am luat azi al doilea set de numere. Totusi, nu inteleg... de ce ar trebui sa platesc taxa de poluare? Poate nici macar nu o inmatriculez...

Sa inteleg ca la al treilea set va trebui sa achit si taxa de poluare?

Link to comment
 • Moderator

Am verificat acum pe site-ul DRPCIV si nu mai exista acea conditie privind achitarea taxelor.

Textul integral:

Până la înmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competente - autorizează provizoriu circulaţia autovehiculelor şi a remorcilor neînmatriculate, pentru o perioadă ce nu va depăşi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expiră asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.

Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie - i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile.

Autorizaţia de circulaţie provizorie dă dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul României.

Autorizaţia de circulaţie provizorie şi plăcile aferente se eliberează pe loc la ghişeu.

Link to comment
 • 1 year later...

buna ziua.am si eu o intrebare,am luat primul rand de numere rosii din craiova jud de resedinta.m-am mutat recent in oradea si pe data de 16 imi expira numerele,intrebarea este daca pot sa iau al doilea set de numere din oradea,sau daca imi fac viza de flotant pot sa le iau?va multumesc anticipat

Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am vorbit cu un domn sa achizitionez o masina de la el, adus din Franta, iar el a scos primul rand de nr rosii. Stiu ca trebuie sa imi dea si certificatul fiscal cand o achizitionez, dar el a zis ca nu are cum sa il scoata pt ca nu a luat-o in evidenta la fisc. Dar masina a trecut automat la impozit atunci cand a scos nr rosii, nu? Cum se procedeaza? Multumesc !

Link to comment

ca tu sa poti solicita eliberarea celui de-al doilea set de placute de inmatriculare provizorii ai nevoie de certificat fiscal de la cel care a solicitat eliberarea primului set de numere provizorii.

 • Downvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

* Pentru ridicarea unui set de numere provizorii sunt necesare actele de provenienta a masinii , dovada faptului ca sunteti proprietarul masinii ( actul de vanzare-cumparare / factura ) , asigurare valabila pe perioada valabilitatii autorizatiei de circulatie .   

 La obtinerea autorizatiei provizorii NU SUNT NECESARE certificatul fiscal sau itp-ul .     ( eu am scos in Bucuresti nr. provizorii la o masina luata din Cluj ,cu numerele provizorii de CJ , pt care nu am primit fiscal )  

 

Certificatul fiscal va este necesar la inmatricularea definitiva a autoturismului 

 

*Daca ai numere provizorii si esti oprit in trafic de organele de politie , trebuie sa prezinti urmatoarele acte :  Asigurare ( Daca este solicitata ) , permis , buletin , si autorizatia provizorie de circulatie .    

 

PT NUMERE ROSII NU AI NEVOIE DE (RO)VIGNETA  SI NICI DE ITP VALABIL .      Acesta este intocmai scopul numerelor provizorii , sa iti ofere posibilitatea de a circula cu autoturismul pentru obtinerea tuturor actelor necesare in vederea inmatricularii definitive . 

Link to comment

Nu ai nevoie de itp si rovigneta pentru numerele provizorii.  Trebuie sa ai grija totusi ca autorizatia de circulatie sa fie in termenul de valabilitate.

Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua .

Am cumparat o masina adusa din Germania , inmatriculata in Arges - nr provizorii . Proprietarul mi-a spus ca este primul set de numere rosii , ca sa obtin alt set de numere rosii ma prezint la Politia jud Constanta cu : cerere ( pe care sunt sigur ca o gasesc la un xerox din apropriere + contractul de vanzare cumparare intre mine si persoana din Arges + brief ( mic si mare ) + factura si asigurarea pentru data la care depun pentru numere + taxele necesare ptr eliberarea placutelor de inmatr. ? Sau trebuie sa prezint si traducere legalizata  dupa brief-uri + factura + contractul de vanzare cumparare intre persoana din Arges si cea din Germania toate asezate frumos intr-un dosar?

Sunt programat la RAR pe data de 23 august,merge foarte greu in Constanta am fost programat la 2 saptamani dupa aplicatia facuta online.

Daca inmatriculez masina in Romania mai pot recupera taxa auto / timbrul de mediu pe care o sa il platesc ca sa o inmatriculez definitiv ? Ma gandesc ca a fost cumparata din Germania dar inmatriculata provizoriu pe Romania.

Luasem in calcul varianta partajului , pretul masinii a fost - 2000euro , iar timbrul de mediu este 1000euro.

Nu cred ca fac ceva ilegal aplicand varianta partajului , pana la urma am primit niste bani si de la tata :D  si nu am de gand sa vand masina . Nu fac din lucrul asta o afacere.

As aprecia un sfat , sau mai multe care sa ma ajute pe termen lung :)

Va multumesc anticipat.

Link to comment
 • 1 month later...
 • 4 weeks later...

buna ziua am vazut ca in unele judete pentru a obtine nr. provizorii nu trebuie certificat fiscal de la vanzator dar la buzau nu se poate obtine in rest aceleasi acte ca peste tot in tara.Oare de ce nu suntem toti din Romania? Un raspuns va rog si va multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Un răspuns avizat îţi poate da numai instituţia respectivă, DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule), care a fost trecută în subordinea Instituţiei Prefectului încă din 2002 şi nu mai aparţie de Poliţia Română. Aşa că trebuie să te bucuri de "beneficiile" şi efectele DESCENTRALIZĂRII, datorită căreia deciziile sunt luate (citez din spusele politicienilor): "mai aproape de cetăţean".

 • Upvote 2
Link to comment
 • 4 months later...

am intampinat o mica mare problema.!am cumparat o remorca adusa din germania.din sibiu actele corespund cu remorca brief mare brief mic.. insa carnatii din sibiu de la biroul de inmatriculari au emis o autorizatie de circulatie provizorie completata gresit ...marca este bine completata.proprietarul la fel..insa numarul de identificare este cu totul altul decat ceea ce e pansonat pe remorca ,de exp pe remorca e pansonat 4610 iar ei in aut au scris 6790...inclusiv asigurarea este 4610,la fel si brieful mare si mic,si contractul de vanz cump...cum e posibil in secolul 21..cum pot intra in legalitate cu autorizatia acum!sa ii injur pe cei de la inmatriculari!

 • Downvote 3
Link to comment

Buna ziua!

Eu am un ford ka inmatriculat pe germania,ieri pe data de 05.03.am fost oprit in trafic de un echipaj al politiei rutier,dansi mi-au facut o verificare a autovehiculului si au depistat ca era radiata din circulatie de pe statul german din anul 2012 si ca numerele pe care la am eu pe masina in momentul de fata mai sunt achizitionate si altei masini,mi-a fost intocmit dosar penal sh suspendarea pesrmisulu pana la solutionarea cazului,mi-au eliberat doar o dovada cu drept de conducere pe 15 zile sh cu drept de prelungire.Masina nu este adusa de mine in tara nu sunt proprietar in acte am cumparato de la o persoana necunoscuta din bucuresti!!Puteti sa imi spuneti si mie ce mi s-ar putea intampla in cazul acesta?Eu pe data de 18 martie mai am si un examen auto pentru categoria C si nu pot da examen fara permis a-si putea sa imi recuperez permisul ca sa pot sustine examenul?Va multumesc

Edited by Manea1992
Link to comment
 • Moderator

Riști o pedeapsă cu închisoare de la unu la 3 ani și anularea permisului de conducere.

Nu există nicio posibilitate să-ți recuperezi permisul de conducere.

Link to comment
 • 1 month later...

buna ziua

in 2010 am cumparat o masina din Germania, m-am interest ce euro este si mi-a spus o "cunostinta" ca iese euro 3, am facut rar in Romania si a doua zi cand am luat actele surpriza euro 2, taxa peste 2000 de euro, bineinteles ca am luat variant mai ieftina, Bulgaria, acum eu pot sa mai imi iau numere rosii si sa o inmatriculez in scumpa noastra tara? si daca da, trebuiesc urmati aceeasi pasi ca si atunci?

Link to comment
 • 3 years later...

Buna seara! Am si eu o nelamurire. Asi putea scoate nr rosii din alt judet daca am viza de flotant pe acel judet?

Edited by AndreiRaduNegru
Link to comment
 • 5 months later...

Am o intrbare am platit taxa pt nr provizori rosi la posta si doamna de la posta sa incurcat cu tabelul unde punea suma pt taxa si in loc de 18 (13+5)lei mi-a trecut pe chitanta (factura) 28(23+5) pe chtanta specifica pt nr rosi provizori si datele bancare sunt bune. Osa am problema la depunera actelor daca suma nu este corecta va mtumesc.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.