Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salut! M-am hotarat sa-mi incerc norocul si eu la Academie(daca obtin si diploma de bacalaureat care a devenit tot mai grea). Nu ma visez in politie,dar am zis ca pot incerca o cariera in Ministerul Justitiei. Voi opta pentru un loc de la PENITENCIARE,am  observat ca nu este bataie mare pe aceasta specializare. Pregatirea teoretica: la istorie cam scartaie rotitele , romana acceptabil , engleza intensiv (pt bac). Din punct de vedere sportiv cred ca stau bine la acest capitol pana in luna februarie am fost in lotul unei echipe de fotbal care activeaza in liga a 3a , inaltime 1.84 , greutate 68 kg. Ce spuneti? Mai sunt pe aici pretedenti pe aceeasi specializare?

Publicat

am si eu o intrebare.este cineva dintre voi care are un model de caratcerizare si unul de autobiografie?cei de la mine de la inspectorat nu mi-au dat asa ceva,cica sunt publicate pe site academiei.Si nici acum nu am vazut asta.

Publicat

Baieti, stie cineva, se acorda derogare pentru inaltime anul acesta?  Am 1,72 si din cate am inteles, limita ar fi 1,75... Va multumesc. 

• Membru
Publicat

Criterii specifice:
a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere
b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00;
c) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
d) să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

• Apreciez 1
Publicat

La finalul anilor de studii care este diferenta intre un absolvent de DREPT la academie si un absolvent de Ordine si siguranta publica al academiei?Pe ce functii vor fi incadrati?

Publicat

Baieti, stie cineva, se acorda derogare pentru inaltime anul acesta?  Am 1,72 si din cate am inteles, limita ar fi 1,75... Va multumesc. 

Greu sa obtii derogare,parerea mea.Mai ales avand in vedere faptul ca tu zici ca ai 1,72,dar cand te masoara la Centru Medical M.A.I iti mai scad vreo 2-3 cm.

am si eu o intrebare.este cineva dintre voi care are un model de caratcerizare si unul de autobiografie?cei de la mine de la inspectorat nu mi-au dat asa ceva,cica sunt publicate pe site academiei.Si nici acum nu am vazut asta.

Cei de la IPj Neamt au pus la dispozitie si un exemplu de autobiografie candidatilor.Este in dosarul pe care l-am cumparat.Greu de crezut ca in celelalte judete nu e la fel.Nu ar fi corect.

• Membru
Publicat

Despre ce derogare vorbiţi măi copii? Voi aţi citit măcat limitele de înălţime?! 1.70 m limita minimă pentru bărbaţi, iar 1.65 pentru femei. Scurt şi cuprinzător.

Publicat

Ieri la mine in judet au picat 2 baieti pentru inaltime,ca aveau 1,69,iar o fata a picat pentru ochelari(limita e -3/+5 la dioptrii,tipa avea -4 miopie).Si se ia in calcul si Indicele Masei Corporale.Aveti grija sa nu depasiti imc=26,altfel va fi o mare problema.Limita inferioara nu o stiu.Conditiile sunt mult mai aspre anul acesta la Academia de Politie.Mult succs va doresc si spor la treaba!

• Membru
Publicat (modificat)

IMC este foarte nesigur . Acelasi IMC , sa presupunem 29 , il au 2 persoane de 1.75 si 90 Kg. Dar ce e de precizat este ca una din ele e sedentara si obeza , iar cea de-a doua persoana a facut sport:rugby/culturism . :) IMC -ul este o notiune invechita deoarece nu ia in socoteala procentul de grasime si de masa corporala. Eu anul trecut am avut 1.74 cu 84 Kg ,ceea ce ar insemna 27-28 si nu am avut nicio problema!

Doar domnii de la IPJ de la medical s-au uitat putin urat si mi-au zis : "Muschi , muschi , dar cred ca abia te misti la viteza!""... Ei bine , total neadevarat , alergam si alerg 50 m in 6.5-6.6. :)

Modificat de MariusAcademy
  • Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat

pai Marius,asta e sistemul in Romania din ziua de azi.Se iau masuri,dar fara cap.Si eu cunosc un baiat care da la politie si are 1,85 si 95 de kilograme.E numai masa musculara omul.Am alergat cu el si la 1 km unde baremul era de 3 minute si 45 de secunde,el scoate 3 minute si 10 secunde.La viteza scoate 6,2-6,4 constant(deci alearga asa si la a 5a repetare de 50 de metri viteza-ca noi facem pe repetari pentru antrenament) iar tractiuni face 20-23.A facut inot si atletism omul la viata lui.Dar de la inot corpul devine mai greu si creste masa musculara.Oricum a zis daca pica la academie pentru greutate sau tampenii d egenul se duce undeva in armata la trupele speciale ceva,ca acolo nu se ia in calcul o idiotenie de IMC

• Displace 1
Publicat

Acelasi lucru este si in armata in legatura cu indicele. Si da acest indice este fara rost. Acum bine daca se duce cineva care 1.70m si 100 kg normal sa il pice dar daca merge cineva asemanator baiatului prezentat de @ganryu nu ar trebui sa existe probleme. Ar trebui schimbata aceasta formula care se foloseste in prezent care dupa parerea mea este incorecta pentru anumite persoane si nu reflecta cu realitatea.

Publicat

Am o veste interesanta..probele sportive vor fi aceleasi ca cele de anul trecut,cu siguranta.Asteptati sa se afiseze si pe site-ul Academiei si veti intelege.

Publicat

Probabil vor fi aceleasi ca anul trecut doar la academie nu ? La scolile de agenti odata ce au publicat noile probe greu sa se schimbe ceva.

• Membru
Publicat

Ma indoiesc ca vor fi cele de anul trecut din moment ce politiaromana deja a afisat probele din Ministerul Apararii nationale , cat si din Ministerul Afacerilor Interne , asta fiind si titlul pentru probele sportive . :)

• Displace 1
Publicat (modificat)

Da se pare ca si pe siteul scolii de politie de la Campina au revenit probele de anul trecut

Modificat de lukaszmad
  • Membru
Publicat

Cum e posibil asa ceva din moment ce s-au anuntat noile probe ? Cum sa se dea probele de anul trecut ?

Publicat

E ceva tipic. Nu cred ca mai are rost sa spunem ceva,asa e la noi,pacat de tara minunata pe care o avem,din nefericire e condusa de cine nu trebuie. Succes!

• Membru
Publicat

Tu esti alexandrinean de-al meu !! Capul sus!!!

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Academia de politie nu a anuntat nimic, nu este nimic afisat pe site-ul lor.

Eu zic sa mai asteptati pana sa afirmati cu exactitate update-ul site-ului Academiei de Politie.

M-ati luat in ras cand am afirmat cele de mai sus.

Succes !

Modificat de Michael
Publicat

Din cate am inteles au ramas si pt Academia de Politie la fel ca si anul trecut aceleasi probe sportive.Eu am intrebat la mine in judet(Caras-Severin) si cei da la cadre asa mi-au zis iar un prieten din timis a intrebat si el si exact acelasi raspuns...Asteptam sa vedem ceva oficial.

Publicat

Eu va dau un sfat! Asteptai pana in ziua in care se dau probele sportive,mergeti acolo la academie,le sustineti si atunci veti stii care sunt probele! Pana atunci probabil nici cei care fac aceste probe si bareme nu vor stii exact care sunt probele. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.