Jump to content
POLITISTI.ro

Un politist ce insotea o coloana oficiala a decedat in urma unui accident - Bucuresti


Cristi

Postare recomandată

  • Moderator

Un poliţist care însoţea o coloană oficială a căzut într-o groapă, în Bucureşti. El este în stare gravă.

Accidentul a avut loc într-o zonă în care se fac lucrări la carosabil.

Din primele informaţii, agentul ar fi căzut de pe motocicleta pe care o conducea într-una din gropi.

Starea lui e critică.

Bărbatul este în stop cardio-respirator. La ora transmiterii acestei ştiri, medicii sosiţi la faţa locului fac manevre de resuscitare.

Sursa : digi24.

Incredibil asa ceva! Ce cunoasteti despre asta? 

 

Link către comentariu

Sper ca in urma anchetei sa aflam si noi unde se grabea d-nul general cu patru stele , ce urgenta avea el , cumva sa ia masa in oras ?

Dumnezeu sa il odihneasca in pace ! :(

Modificat de Madalin
Link către comentariu

In cazul in care domnul ministru se grabea la restaurant, asteptam demisia acestuia si a sefilor de politie. Cata aroganta si nesimtire trebuie sa aiba "alesii neamului" si cum stau in genunchi sefii politiei in fata unor politicieni aflati intr-o functie temporara...Condoleante si putere familiei!

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Dumnezeu să-l odihnescă. Am înțeles că avea doar 28 de ani.

Presimt că în urma anchetei se va stabili ca de obicei că „mortul este vinovat”, că nu a adaptat viteza la condițiile meteo și la starea carosabilului, a traficului, e.t.c. Păcat de el, condoleanțe familiei.

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Nu stiu cat de buna este o analiza a cazului.
Da, pe 2 roti e un pic mai periculos decat pe 4 invelit in tabla. In alta ordine de idei, cei de pe 2 roti, au pasinuea in sange. Eu in 3 linii mi-as reda viata:
M-am nascut
Motociclesc
O sa mor..
As folosi ORICE ocazie s-o scot "la aer", indiferent pe cine sau unde conduc.

Sa stiti ca daca ar fi sa gasesc un vinovat in toata schema asta, as gasi faptul ca nu exista un program de pregatire de rutina.
Fac pariu ca diferenta dintre cel mai bun motociclist din Politia Romana si cel mai prost, e uriasa. Aici trebuie actionat
In alte tari sunt programe standard de verificare si de indemanare. Cei care nu iau un calificativ satisfacator, continua pregatirea.

Acum ceva timp, cred ca 3-4 ani intrebam aici pe forum unde fac moto-politistii antrenament. Tocmai imi cumparasem o "scroafa" grea.
Raspunsul m-a edificat si mi-am cumparat vreo 20 de mingi de tenis pe care le-am pus duminica intr-o parcare si cu care m-am "prins" care e treaba cu "astea grele"
Intr-una dintre zile a venit si un motopolitist, Razvan, atat stiu despre el, cu care "m-am jucat" vreo ora jumate.

Nu stiu ce este mai important acum. Razbunarea si folosirea evenimentului pentru a elimina cativa sefi care oricum n-or s-o duca rau in viitorul loc de munca? Sau folosrea lui pentru a imbunatati ceva din pregatirea moto-politistilor?

Modificat de Cezar
Link către comentariu

 

Nu stiu ce este mai important acum. Razbunarea si folosirea evenimentului pentru a elimina cativa sefi care oricum n-or s-o duca rau in viitorul loc de munca? Sau folosrea lui pentru a imbunatati ceva din pregatirea moto-politistilor?

 

Din pacate, nu cred ca se va intampla nici una nici alta. 

Odihneasca-se in pace. 

Modificat de Constantin24
  • Apreciez 1
Link către comentariu
  • Marius a modificat titlul în Un politist ce insotea o coloana oficiala a decedat in urma unui accident - Bucuresti

De ce tac si cei din MAI?
Domnule Oprea, nu aveti nimic de spus? Interesul national pe care il tot invocati nu il includea si pe colegul nostru? Sau pe ceilalti colegi care stateau in ploaie, in intersectii, pentru a va asigura trecerea? Bogdan a murit pentru ca dvs. sa ajungeti mai repede acasa. A fost obligat sa mearga cu motocicleta cu viteza mare in conditii meteo in care nu se circula cu motocicleta. Pentru asta aveati nevoie de unda verde in toate intersectiile? Se raceau placintele?
Sunt curios, domnule Oprea, o sa mergeti la inmormantarea colegului nostru? Si ce o sa spuneti? Ca a murit la datorie, ca o sa fiti alaturi de familia sa, ca o sa faceti si o sa dregeti? O sa aveti curajul sa ii priviti in ochi pe parintii colegului nostru? Si inca ceva: Bogdan a fost coleg cu noi, nu cu dvs. sau cu alt politician aflat vremelnic intr-o functie, ori cu vreun sef fara coloana vertebrala! Noi suntem Politia Romana!
Pe idiotul ala de Gatan l-as pune in intersectie sa dirijeze in fiecare zi, sa vada si el cum este, dar si sa mearga cu motocicleta si, din cand in cand, i-as striga prin statie: "Mai repede, mai repede, gasite-ar...". A murit un coleg si din cauza lui, iar pentru asta ar trebui sa isi dea demisia!

Asa cum a spus si Cristi, a sosit momentul sa nu mai stam si sa asteptam sa se schimbe ceva sau sa asteptam sa ne mai moara cate un coleg, iar apoi sa nu se intample nimic. Dragi colegi, ganditi-va ca in locul lui Bogdan sau al Dulaului putea fi oricare dintre noi. Adevarul trebuie spus si trebuie asumat. Sefii care tin de scaune cu dintii ar trebui sa se gandeasca ca asa nu se mai poate!
Ar trebui sa iesim in strada, sa protestam, pentru ca altfel nu se schimba nimic! Nepasarea naste monstri!

  • Apreciez 3
Link către comentariu
  • Moderator

Polițistul care a murit după ce a căzut într-o groapă era în coloana lui Gabriel Oprea

Poliția a confirmat astăzi că polițistul de la Brigada Rutieră care a murit după ce a căzut într-o groapă era în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

 

Inițial, polițiștii au spus că agentul participa la o operațiune de fluidizare a traficului.

Procurorii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul polițistului rutier care a murit după ce intrat cu motocicleta într-o groapă din centrul Capitalei.

Colegii şi şefii celui decedat dau acum explicaţii la Parchetul Capitalei. 

Anchetatorii au cerut și documente de la Ministerul de Interne pentru a vedea de ce Gabriel Oprea beneficia de coloana oficială. Reprezentanții Poliției Capitalei spun că acea coloană oficială era în conformitate cu legea.

 

Comunicatul Poliției Capitalei:

„Polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranță a unei coloane oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia în condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, după ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ceilalți decidenți din conducerea MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și informarea permanentă în legătură cu evoluția situației. S-a ținut legătura cu echipajele SMURD șsi cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat.

La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Menționăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competența procurorilor.

Întregul colectiv al Poliției Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment”

Sursa : digi24.ro

Deeeeeeeci!.... in prima seara colegul nostru se afla "intr-o misiune de fluidizare a traficului rutier". Acum se admite ca facea parte din coloana oficiala a unui individ. Daaaaar...coloana oficiala era "legala" iar individul venea de la o institutie de aparare si nu mai stiu ce. Astia ne cred prosti? Politia Capitalei, v-a murit un om din subordine, chiar atat va tineti cu dintii de scaunele alea ca sa acoperiti un....??! Care e institutia aia de la care venea individul din coloana oficiala? Cum a putut sa treaca pe langa colegul nostru care zacea mort cu nepasare si lasitate, fara ca macar sa opreasca sa vada ce s-a intamplat? Rusine!!! Ma doare sufletul, suntem masa de sacrificiu! Redau mai jos comentariul unui martor ocular la incident din care reiese clar cam ce s-a intamplat! 

 

Salut Vlad.

Am fost primul linga corpul saracului politist..eram la semafor incercand sa virez stanga dinspre eroilor pe calea plevnei spre militar..

Am vazut politistul in intersectie oprind masinile si apoi am vazut in noapte luminile de la girofarurile masinilor care se apropiau..a trecut prima motocicleta apoi passatul..am auzit zgomotul fiarelor rasturante si un fior rece mi a trecut prin corp..am realizat accidentul si am lasat masina unde era si am fugit catre locul accidentului..erau 2 gropi..prima mai putin adanca,a doua mai mare in care zacea motocicleta..el nu era nicaieri..l am zarit mai incolo sub fiarele rasturnate cu fata in jos..am inceput sa ridic fiarele de pe corpul lui sperand ca e doar un traumatism minor si este doar inconstient..in acest timp nu am observat hemoragia intensa la nivelul craniului si practic calcam in sangele lui(iertati mi pragmatismul).
Intre timp masina de politie s a oprit si un agent a coborat..scenele ce au uramat sint parca rupte de realitate..omul plangea in hohote si striga:nu se poate..nu se poate..nu i adevarat..

Masina Audi in care am aflat ca era oprea nu a oprit ci a trecut in viteza slalomand printre si peste fiarele ce delimitau gaurile(nu i pot spune santier ca nu era semnalizat deloc corespunzator)..doar niste fiare ca la stadion si 2 indicatoare de ocolire..cu putinq banda galbena..

La scoala de soferi te invata sa pui triunghiul la cel putin 100 m in spatele masinii pentru ca cei ce vin din spate sa aiba timp sa reduca viteza si sa te ocoleasca in siguranta…aici nu erau 10 pasi de la fiare pina la gaura..daca se respecta macar norma asta,poate ca omul se alegea cu o fractura sau o trauma mai slaba..in schimb a murit..putea fi o masina,un autobuz,orice…

Omul a murit,era mort deja judecand dupa cantitatea imensa de sange pierduta in cateva secunde..

Oprea traieste cu constiinta impacata si gandul ca nu i s au racit cartofii prajiti in seara aceea nefasta de marti..

Din tufisuri a aparut brusc un dorel cu vesta pe el..probabil paznicul lucrarii..ridica din umeri a doua clase peste tren..si un om a murit pentru cartofii lui oprea.

Nu ma intereseaza ca nu se incadra in categoria oficialitatilor care au sau nu dreptul la escorta..e irelevant..toti grobienii au pe masini lumini sau girofare..dar nu ma pot intreba daca la departamentul politiei rutiere care se ocupa de insotirea coloanelor oficiale nu exista oameni care sa planifice aceste deplasari..sau totul se rezuma la cronologia prajirii cartofilor..

Sper ca cei vinovati sa plateasca cu ani grei de puscarie..oprea va iesi iar cu glasul lui de general de opinca,de desene animate si ii va oferi sotiei politistului un loc de munca la m.a.i

Mi ar placea ca el sa se implice in ancheta si sa i biciuiasca pe procurori de la inaltimea functiei lui savurand cartofii prajiti..sau era seara de CL??”

Sursa : petreanu.ro

 

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Dumnezeu sa-l odihneasca !!

Dupa mine ca sofer  va spun din ce am vazut ca Penal trebuie sa raspunda cine efectua lucrarea . CE ERA ACOLO NUMAI SEMALIZARE NU ERA !!!   Garduri si panglica galbena.    Noaptea si pe ploaie nu se vede nimic  

La aceea groapa trebuia sa fie lumina intermitenta si semnalizare reflectorizanta.

 

Nu-i lasati sa scape nepedepsiti.!!!!

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Poate cineva confirma / infirma apetitul ptr.coloana oficiala a ex-bodyguard-ului lui Miron Cosma?

" Sursele Profit.ro precizează că accidentul în urma căruia polițistul Cosmin Bogdan Gigina și-a pierdut viața nu este primul incident în care este implicat un motociclist din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul Dorel Moraru a căzut cu motocicleta, acum câteva săptămâni, tot în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea.  Incidentul a fost filmat de o echipă a TVR, însă imaginile nu au fost difuzate.

Agentul Dorel Moraru, ce are 32 de ani, a suferit o fractură la picior și are umărul dislocat, iar motocicleta a fost grav avariată, precizează sursele Profit.ro. Polițistul conducea o motocicletă din coloana oficială a lui Gabriel Oprea și a căzut pe Calea Victoriei din Capitală. Accidentul ar fi avut loc într-o seară, acum câteva săptămâni.Accidentul a fost filmat de o echipă a televiziunii publice, însă TVR nu a difuzat nicio știre cu privire la acest eveniment.Existența incidentului nu a fost comunicată public de către structurile de informare publică ale Ministerului de Interne.Birourile de presă ale Poliției și Internelor nu au făcut nicio precizare oficială, ca urmare a solicitărilor făcute de Profit.ro, până la ora difuzării acestei știri." Sursa : www.profit.ro/stiri/social/exclusiv-inca-un-politist-motociclist-accidentat-in-timp-ce-il-escorta-pe-gabriel-oprea-14470216

Link către comentariu

În Monitorul Oficial de ieri a fost publicată o Ordonanță de Urgență interesantă - OUG 43/2015. Printre altele, aceasta modifică Legea 191/1998 privind Serviciul de Protecție și Pază. Ca o coincidență bizară, printre schimbări este precizat și faptul că inclusiv președinții de partide parlamentare pot beneficia de protecția SPP, dacă există o hotărâre CSAT în acest sens.Din câte știam, SPP coordonează deplasarea coloanelor oficiale. Și ultima ședință CSAT a avut loc pe 17 septembrie. Deci nu îmi dau seama cam care ar fi fost varianta de acoperire a deplasării cu coloana oficială, având în vedere faptul că în normele de aplicare ale codului rutier par să urmeze categoriile de beneficiari din legea SPP.Ordonanta era pregatita cam de doua saptamani dar am convingerea ca articolul care-i da dreptul izmenarului este bagat post-factum.....accidentul si moartea colegului au facilitat aparitia acestei ordonantze de ****t .....

 

FB_IMG_1445514287310.jpg

Modificat de axle15
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.