Jump to content
POLITISTI.ro

georgearon
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Buna ziua,

Am deschis un topic nou referitor la certificatul fiscal (parerile pe itnernet gasit sunt foarte impartite si nu stiu procedura exacta). Am achizitionat un autovehicul in luna octombrie 2013 - a fost radiata fiscal de la cumparator, iar in 8 zile am fost la mine la primarie sa fie luata in evidenta. Din mai multe motive insa nu am fost apoi la politie sa schimb si numerele, iar intrebarea mea este: Fostul proprietar mai este nevoit sa imi scoata un nou certificat fiscal pentru a putea schimba schimba numerele?

Mentionez faptul ca masina este cumparata din Romania, are toate actele in regula singura problema ar mai fi acest certificat fiscal.

Multumesc.

• Downvote 3
  • Moderator
  • Solution

Poliţia NU înmatriculează autovehicule. O altă instituţie, ce nu are nicio legătură cu Poliţia Română, are astfel de atribuţii şi se află direct în subordinea Instituţiei Prefectului. De asemenea Poliţia Română NU are nicio legătură cu primăriile sau serviciile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, decât după ce nerespectarea lor atrage o răspundere penală.

Sunt deja foarte multe topicuri intitulate "sugestiv"  - "înmatriculare auto" şi în fiecare zi mai apare câte unul, deşi poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu înmatriculările, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. Cu toate acestea colegii mei au răspuns atât cât se pricep în condiţiile în care, repet, aceste aspecte NU priveasc atribuţiile lor de serviciu.

• Upvote 1
  • 2 months later...

Buna seara  am si eu o intrebare daca am facut o prostie sau nu:( am cumparat o masina de la un al 3-lea intermediar povestea"

Proprietar Ion Vrancea inmatriculat auto ro 2010 tinut pana in 2011 vandut catre Marin cu fiscal si fisa la ploiesti, 

Marin Vandut in 2014 lu Daniel tot in ploiesti cu fisa si certificat fiscal asemenea Daniel vandut mie auto cu financiar si fisa de inmatriculare+ dovada anaf

Acum problema este ca toti m-au speriat care au vazut actele ca pe fisele de inmatriculare la toti sunt stampile pus inafara de Proprietarul din carte la care am fiscalul din 2011 am fisa de inmatriculare semnata dar nu are stampila de la primaria de acolo si cred ca nu se poate inmatricula fara aceea stampila este adevarat? mi-am luat teapa sa folosesc asa un termen? masina nu a fost chiar ieftina? astept raspuns va rog ca de 3 zile de cand am luat-o nu pot inchide un ochi...

• 2 months later...

Buna ziua stimati domni.Va cer ajutor in urmatoarea problema si anume:in urma cu cateva zile am cumparat o msina inmatriculata in Romania.Eu sunt al treilea proprietar.Intre primul proprietar si al doilea ,sunt acte in regula.In cartea masinii sunt trecuti amandoi desigur.Masina este inmatriculata pe cel de-al doilea proprietar.Am de la el toate actele masinii original si copie inclusiv certificat fiscal de la vanzator. Acum va intreb pe dumneavoastra :este posibil sa inmatriculez masina pe numele meu la anul care vine?eu plec din tara si nu ma grabesc .Desigur o voi declara la finante si impozite in termen de 30 de zile dupa care o voi baga la garaj(masina nu va circula)O voi putea transcrie pe numele meu peste 6 luni fara a intampina probleme? Va multumesc anticipat

Masina poti sa o inmatriculezi pe numele tau cand doresti. Legea prevede faptul ca esti obligat sa realizezi trancrierea transmiterii dreptului de proprietate in termen de 30 de zile de la data la care ai intrat in posesia autoturismului.

buna seara ...am cumparat o masina din anglia si nu mi.a venit inca certificatul masini pe numele meu..am doar o bucata din certificatul vechi ..completata cu numele meu si unde scrie datele masinii.....pot sa circul cu ea in romania doar cu hartia asta pana ce imi vine certificatul original?? va multumesc

Pai si certificatul ajunge in Marea Britanie si tu esti in Romania. Dupa ce intri efectiv in posesia certificatului poti sa circuli linistit.

dar pana ce intru intru in posesia certificatului nu pot sa merg cu ea?....pentru.ca eu saptamana asta vreau sa o aduc in tara si nu stiu daca pot trece granita la noi doar cu aia....multumesc

• 1 year later...

In februarie anul trecut am cumparat o masina de la cineva din orasul Slatina, eu fiind din Bucuresti, iar propietarul din talon fiind din Ilfov.

In martie am facut asigurare in vederea inmatricularii, certificat de autenticitate, achitat diverse taxe, mers da drpciv, acolo mi sa spus ca imi trebuie adeverinta de la anaf, cum ca taxa este platita si nerecuperata. Toate bune si frumoase, am fost la anaf, am facut cererea repectiva, in termenul celor 15 zile pana la eliberarea adeverintei, am avut ceva probleme cu masina plus ceva probleme personale, iar masina a stat trasa pe dreapta pana acum doua saptamani cand iam facut asigurare din nou, sa o pot trece pe numele meu.

Problema mea este ca atunci cand am fost prima data la drpciv, am fost cu actele la o cucoana de vizavi, sa imi aranjeze actele si dosarul si etc, aceasta cucoana a trecut ea cu pixul pe talon la rubrica "intrainat catre" numele persoanei din slatina, persoana care nu este proprietar in acte dar care are contract de vanzare cumparare cu propietarul, iar eu la randul meu am facut contract cu aceasta peroana din Slatina. Teoretic, masina a avut 3 propietari,si are doua contracte, cel din acte, cel din rubrica intrainat din talon, si eu.As dorii sa stiu daca treaba asta o sami provoace ceva dificultati la drpciv, eu urmand sa ajung la ei in doua trei zile, imediat ce scot certificatul de autenticitate.

As dori de asemenea sa stiu daca trebuie sa reachit taxele de inmatriculare si de talon, avand in vedere ca leam platit odata in martie anul trecut.

Va rog frumos sa ma ajutati, nu vreau sa mai cheltui bani aiurea,am cheltuit destul cu masina asta,care sa dovedit a fi o teapa curata,

Edited by Badicut
  • 1 month later...

Buna ziua,am si eu o intrebare!Am cumparat o masina care a fost dusa din Germania pe trailer cu toate documentele in regula.Am fost cu ea la RAR unde totul a fost in regula,am platit toate taxele inclusiv timbrul de mediu.Am fost de am depus dosarul la politie dar nu imi elibereaza numerele deoarece apare in sistem ca ar fii declarate furate in Germania.Intermediarul auto mi-a spus ca este o problema care se rezolva dar dureaza,ca trebuie facut ceva dosar la ei.Acest dosar este facut dar de aproape 3 luni tot astept.

A mai intalnit cineva aceasta problema?Ma puteti ajuta cu un raspuns,va rog frumos!

• Moderator

Nu cred că ai fost la Poliţie să înmatriculezi maşina. Poliţia nu mai are atribuţii privind evidenţa, înmatricularea şi radierea vehiculelor de ani buni. Altă instituţie se ocupă cu aceste lucruri.

Buna seara.va rog frumos sa-mi explicati si mie cum sa-mi ridic certificatul de înmatriculare.din inconstienta, mi-am pus leduri xenon neomologate.cum ma vazut d-nul agent, ma tras pe dreapta si mi-a ridicat certificatul de înmatriculare.însotita de amenda.Acum as vrea sa ridic certificatul.am schimbat la loc becurile originale.am platit amenda, dar nu mai am chitanta, am pierduto.dovada înca o am, dar mi sa expirat.proprietarul nici nu raspunde la telefon, nu al întereseaza.nu vrea sa-mi dea procura.ce este de facut în situatia aceasta?va rog astept raspuns

• Downvote 2
  • 2 months later...

Salut! Vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Romania insa actualul proprietar nu a facut actele cu vechiul proprietar. Intrebare este: Imi trebuie certificat fiscal si de la primul proprietar?

• Downvote 2
  • 6 months later...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii:

In cazul in care achizitionez un autoturism de la o persoana fizica care nu a realizat inmatricularea acestui auto in perioada legala de 30 zile de la cumpararea auto de la fostul proprietar (persoana juridica), ce documente trebuie sa includa dosarul meu de inmatriculare. In documentele autoturismului apare ca proprietar persoana juridica de la care a fost achizitionat initial.

Astfel pt a avea dosarul complet va rog sa-mi comunicati ce trebuie sa fac.

Multumesc

• 6 months later...

Buna seara!am si eu o masina ,i am luat toate randurile de numere rosii,deci nu mai pot circula cu ea,dar am facut RAR,ce trebuie sa fac mai departe?ma puteti ajuta?Multumesc!

• Moderator
în urmă cu 1 oră, Georgevintila a scris:

ce trebuie sa fac mai departe?

Încearcă să o înmatriculezi în circulaţie sau o poţi duce la un centru de colectare a fierului vechi.

E bine să ştii că NU poliţia înmatriculează autovehicule. O altă instituţie, ce nu are nicio legătură cu Poliţia Română, are astfel de atribuţii şi se află direct în subordinea Instituţiei Prefectului.

• 1 month later...

Buna ziua.

Am si eu o intrebare. 

Vreau sa cumpar o masina dar vanzatorul o are de aproximativ 4 ani si nu a inmatriculat-o, doar a facut la vremea respectiva un contract de vanzare cumparare si a inscris-o la taxe si impozite la primarie. Acum daca eu o cumpar de la el si fac contract de vanzare cumparare cu el, o pot inmatricula, sau o sa am probleme?

Astept raspuns. Multumesc anticipat!