Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare auto cu probleme

jetu

Recommended Posts

Mi-am cumparat de la Cluj acum 3 saptamani o masina adusa din germania cu numere provizorii de germania care au expirat acuma cateva zile. Am cumparat masina de la un baiat care nu era proprietarul masinii, mi-a dat toate actele (Brief-ul mare/mic, asigurarea, talon de circulatie provizorie), si am facut actul de vanzare-cumparare (Kaufvertrag) de pe numele germanului pe numele meu, ca sa evit treaba cu fiscalul. Am fost sa-mi inmatriculez masina in Suceava si nu pot, imi trebuie un act de vanzare cumparare intre persoana care a cumparat masina din germania si mine + fiscalul, nu pot sa dau de persoana respectiva, baiatul de la care am cumparat masina tot ma amana de pe o zi pe alta, ba e plecat din germania, ba nu a avut timp, ba era inchis la primarie si fel de fel de povesti de genul. El sustine ca pot sa matriculez masina in cluj cu actele care le am. Este adevarat!? Ce pot sa fac in aceasta situatie!?

• Moderator

E normal şi firesc să nu poţi înmatricula maşina cu documente false. Întocmeşte documete legale cu persoana de la care ai cumpărat maşina, dacă vrei să o înmatriculezi.

Atunci cand am cumparat masina mi-a facut contractul de vanzare cumparare (Kaufvertrag) de pe numele neamtului pe numele meu si a spus ca asta inseamna ca eu am cumparat masina din germania si nu o sa am probleme la inmatriculat.

I-am zis sa-mi trimita copia de la buletin de la cel care a dus masina + fisa fiscala, si tot ma amana de pe o zi pe alta. Cum pot proceda daca nu pot sa rezolv aceasta probleme pe o calea amiabila?

• 2 years later...

in data de 1.07 am cumparat un opel astra break 2008 ( cu nr rosii de germania valabile pana pe 19.07) ,din piata auto din Cluj de la V.A ,actele fiind pe numele sotiei V.C ,mi-a dat actele masinii si am semnat un act de vanzare cumparare care era editat in germana cu proprietar sau firma germana, mi s-a parut un pic suspect dar m-a asigurat ca asa e procedura ,mi-a dat o copie dupa CI a sotiei care corespundea cu datele din actele masinii si m-a asigurat ca-mi va trimite o procura daca va fi nevoie , nestiind cum merg treburile am platit suma ceruta si am plecat cu masina acasa! Dupa 2 zile când am ajuns la ghiseul de inmatriculari ptr a obtine nr provizorii,surpriza masina avusese 3 rânduri de numere provizorii in cluj pe numele N.G (care locuieste in aceeasi localitate cu V.A,)am intrebat ce e de facut ,mi s-a spus ca singura posibilitate e sa o inmatriculez direct.
desi nu eram pregatita financiar am facut rost de bani taxa+asigurare+rar,etc. cand am avut totul complet m-am prezentat din nou la biroul inmatriculari unde am gasit un alt functionar foarte recalcitrant. Actele erau ok ,dar când a vizualizat istoricul masinii in romania (nr provizorii din Cluj ) mi-a oprit tot dosarul ptr ancheta amenintandu-ma ca e de la 1-5 ani ptr fals in acte. Ce fals ? Ca am acceptat si am semnat actul german … ? asta cred ca e singura mea greseala dar asa e când nu sti nimic in materie de masini !!! As vrea sa stiu ce e de facut nu am luat masina sa o tin piesa de muzeu in fata blocului? Cum a fost posibil ca masina sa aiba nr rosii germane daca avusese nr rosii in Romania,masina nu a putut fi scoasa din tara cu nr provizorii !

• Marius unlocked this topic
  • Moderator

Nu înţeleg, ce legătură crezi că are Poliţia Română cu problema expusă de tine? Cu ce crezi tu că te pot ajuta poliţiştii?

În România autovehiculele şi remorcile se înmatriculează permanent sau temporar la autoritatea competentă în a cărei rază teritorială proprietarii îşi au domiciliul, reşedinţa ori sediul. Autoritatea competentă pentru coordonarea înmatriculării şi radierii autovehiculelor şi remorcilor, autorizarea provizorie sau pentru probe este Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor,  instituţie aflată sub coordonarea prefecturilor şi care nu are nicio legătură cu Poliţia Română.

• 3 months later...

buna ziua am si eu o problema cu inmatricularea unei masini pe care am achizitionat-o recent mai exact acum o luna de zile.eu locuesc in gl iar masina am cumparato de la un cetatean din ag , el a venit cu masina la mine la gl iam platit benzina si daca  a venit cu masina la mine atatea km am crezut ca masina este buna si ca are si actele in regula. masina merge bine dar cu actele am dat-o in bara ca nu o pot inmatricula am luat-o la impozit pe numele meu dar la politie mi-sa spus ca nu o pot inscrie ca nu am toate actele mai exact lista tuturor fostilor proprietari . in acte masina ii trecuta pe un alt nume nu de la cel de la care am cumparato. ce pot face in aceasta situatie ca nu mai pot lua legatura cu cetateanul care mia vandut masina numai raspunde la telefon a disparut. ce pot face? 

masina ii a mea dar nu pot sa o inmatriculez ca nu am arborele genealogic al fostilor propritarii :) numai in romania se poate intampla asa ceva tara minunilor fugiti cat mai aveti timp si zile

• 2 months later...

Salut, recent am achizitionat un matiz 0.8 prin licitatie publica la ANAF, masina nu are acte ( CIV, talon ) am doar un act de adjudecare, la rar mi s-a spus ca acel act nu are valoare.

• Downvote 1
  • Moderator

Prima etapă ar fi să înţelegi că Poliţia Română nu mai are nicio legătură cu înmatriculările vehiculelor încă din 2002. 

• 6 months later...

Buna ziua, sunt nou pe acest forum si daca intrebarea a mai fost postata deja imi cer scuze. Incep prin a spune ca am cumparat o masina recent, proprietarul mi-a dat toate actele masinii, talon, carte, fiscal, am facut contract de vanzare cumparare cu acesta, el la randul lui mi-a mai dat un contract de vanzare cumparare facut intre el si precedentul proprietar. Cand am ajuns la firma care se ocupa de actele auto am fost informat ca imi lipseste unul din contracte, si anume intre ultimul proprietar din cartea masinii si celalalt. Am discutat cu ultimii proprietari acestia nu detin acest contract, iar cel de pe carte nu dau de el. Ce pot face in situatia aceasta ? Se poate considera frauda ? Tin sa mentionez ca proprietarul de la care am cumparat masina a circulat cu ea 2 ani de zile, a fost bagata doar la finante.