Jump to content
POLITISTI.ro

Politistii au voie sa-si faca PFA?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Politistii pot sa-si faca o molifta si bonus un parastas! Dar sefii, e.......!

Modificat de sorinel
  • 7 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Atenţie, mai nou P.F.A. nu mai pot înfiinţa şcoli de şoferi. 

Ordinul privind reglementarea activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere a fost publicat, recent, in Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, scolile de soferi nu vor mai putea fi infiintate de persoane fizice autorizate (instructorii auto independenti), intreprinderi familiare sau intreprinderi individuale. Altfel spus, incepand din 12 februarie, scolile de soferi vor putea fi organizate ca societati comerciale sau in cadrul regiilor autonome.

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Va salut stimati colegi,

In ultima vreme ma cam roade nedumerirea asta, suntem compatibili cu calitatea de PFA sau nu? Aveti cunostinte care activeaza sub aceasta forma?

Sunt interesat de accesarea unor fonduri europene prin masura 141 pentru intemeierea unei mici ferme care sa fie administrata de parintii mei. Momentan sunt elev la Campina si vreau sa stiu in ce masura simbioza dintre actualul/viitorul meu statut si calitatea de PFA in domeniul agriculturii este legala. Presupunand ca as desfasura activitatea de PFA doar pe durata scolarizarii, dupa care sa o radiez, la momentul incadrarii o sa fiu verificat (de catre cine?) si risc sa am probleme?

Conform statutului politistului inteleg clar ca acest lucru imi este interzis.

Lg 360/2002

Art. 10.

(4) Daca in perioada desfasurarii activitatii de politist sau a studiilor in institutiile de invatamant ale Ministerului de Interne intervine vreuna dintre situatiile prevazute la art. 45 alin. (1), se ia masura destituirii celui in cauza sau a exmatricularii, dupa caz. In situatiile in care elevul, studentul sau politistul se afla in curs de cercetare penala ori de judecata, masura exmatricularii, respectiv cea a destituirii, se ia dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare a instantei de judecata.

Art. 45.

(1) Politistului ii este interzis:

g) Sa efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activitati de comert ori sa participe la administrarea sau conducerea unor societati comerciale, cu exceptia calitatii de actionar;

h) Sa exercite activitati cu scop lucrativ de natura sa lezeze onoarea si demnitatea politistului sau a institutiei din care face parte;

i) Sa detina orice alta functie publica sau privata pentru care este retribuit, cu exceptia functiilor didactice din cadrul institutiilor de invatamant, a activitatilor de cercetare stiintifica si creatie literar-artistica.

Dar potrivit legii cadru, dupa interpretarea mea tind sa cred ca totusi imi este permis.

Lg 284/2010

Art. 1.

(1) Prezenta lege are ca obiect de reglementare stabilirea unui sistem unitar de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului.
(2) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, drepturile salariale ale personalului prevazut la alin. (1) sunt si raman in mod exclusiv cele prevazute in prezenta lege.

Art. 40. - La data intrarii in vigoare a prezentei legi, Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

3. La articolul 96, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 96. - (1) Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului."

Art. 39. - La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:

y) orice alte dispozitii contrare prezentei legi.

Va multumesc!

Publicat (modificat)

La Cluj un coleg a facut adresa catre ANI daca poate desfasura activitatea de Mediator si a primit raspuns pozitiv. Undeva pe siteul Pro Lex a postat adresa si raspunsul primit.

Singurul organ abilitat care poate sa iti spuna daca esti in conflict de intetes sau ca ai voie sa inteprinzi vreo activitate in afara orelor de serviciu este ANI.

P.s. Cunosc arbitri de fotbal care sunt politisti si au PFA pentru aceasta activitate.

Modificat de sorin1sipos
  • Apreciez 1
Publicat

Va salut stimati colegi,

In ultima vreme ma cam roade nedumerirea asta, suntem compatibili cu calitatea de PFA sau nu? Aveti cunostinte care activeaza sub aceasta forma?

Sunt interesat de accesarea unor fonduri europene prin masura 141 pentru intemeierea unei mici ferme care sa fie administrata de parintii mei. Momentan sunt elev la Campina si vreau sa stiu in ce masura simbioza dintre actualul/viitorul meu statut si calitatea de PFA in domeniul agriculturii este legala. Presupunand ca as desfasura activitatea de PFA doar pe durata scolarizarii, dupa care sa o radiez, la momentul incadrarii o sa fiu verificat (de catre cine?) si risc sa am probleme?

Conform statutului politistului inteleg clar ca acest lucru imi este interzis.

Nu poti sa iti faci un PFA pe numele tau si nici sa accesezi fonduri europene!

Am mai multi colegi ale caror sotii au PFA si au accesat fonduri europene, in special in domeniul apiculturii.

• 3 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Bună Ziua,

Aș vrea să trimit o cerere către ANI, ca să aflu dacă pot să înființez o Î.I. pe numele meu având ca obiect de activitate creșterea animalelor. Are cineva un model pentru o astfel de cerere? Sau de unde aș putea să fac rost de o cerere din asta? Și ce păreri aveți? S-ar putea obține un aviz pozitiv de la ANI în acest caz? Cunoașteți colegi care fac așa ceva? Nu vreau să fac pe numele altora, dacă mă lasă legislația fac pe numele meu, dacă nu, atunci nici nu mă apuc...

Nu poti sa iti faci un PFA pe numele tau si nici sa accesezi fonduri europene!

Am mai multi colegi ale caror sotii au PFA si au accesat fonduri europene, in special in domeniul apiculturii.

Și dacă primești un răpuns pozitiv de la ANI? sau e exclus?

• Moderator
Publicat

De la ANI vei primi un răspuns standard în care la final spun că e doar un simplu punct de vedere. 

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Stie cineva noutati in privinta denumirii topicului ? Am auzit ca in urma cu cateva saptamani ar fi dat spre prelucrare o adresa (nu stiu sigur de la cine) prin care se aduc noi modificari si ca ar fi in regula pfa-ul cu meseria noastra .......... sper sa nu ma insel !

Publicat

Legea iti permite sa desfasori alte activitati remunerate in sectorul privat, numai ca exista o procedura interna prin care trebuie sa ceri aprobarea sefului pentru a desfasura o astfel de activitate. In momentul in care ceri aprobarea acesta va cere opinia celor de la juridic, care vor invoca prevederea din Legea 360 care iti interzice acest lucru.

Publicat

Pevederile sunt destul de clare asa cum sunt detaliate de drey. Numai ca aprobarea sa desfasori aceste activit. nu ti-o da ANI ci trebuie sa faci un raport asa cum prevederile Ordinului MAI nr. 300/2004. ANi iti va da un raspuns care va concluziona ceva de genul"Cum orice exceptie este de stricta interpretare, cu titlu general, apreciem, ca, atata timp cat activitatea din sectorul privat nu se suprapune atributiilor functiei publice detinute, nu este generata o situatie de incompatibilitate."

• 8 luni mai târziu...
Publicat

Sper sa ma ajute si pe mine cineva cu nelamuririle pe care le am. Am fost politista , intre timp am accesat fonduri europene in agricultura , mai am un an si termin proiectul, il inchid. Vreau sa stiu daca ma pot incadra din sursa externa anul acesta, cand se vor scoate cele 2500 de posturi, eu fiind obligata sa mai tin un an intreprinderea individuala pe care o am . Poate cineva este mai informat si mi spune daca activitatea de comert in agricultura se bate cap in cap cu politia. Multumesc anticipat.

Publicat

ARTICOLUL 41 din Constitutia Romaniei
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.

Eu nu dau nici o explicatie , nu cer nici o aprobare sefului pentru ce fac in timpul meu liber. Nu am nici o datorie sa stau sub papucul sefului din cauza faptului ca daca as fi concediat nu mi-as gasi loc de munca din cauza lipsei de experienta in domeniul care mi-l aleg in mod liber.

Publicat
în urmă cu 21 ore, nunu a scris:

Vreau sa stiu daca ma pot incadra din sursa externa anul acesta

Nu te poti incadra in politie pentru ca detii o intreprindere individuala activa cu care ai accesat fonduri europene.

Publicat (modificat)

Ai grija Marin81, am un coleg cercetat de catre inspectia interna....pentru ca art. 41 spune....una este incompatibilitatea si alta interdictia. Vezi sa nu iti prinzi urechile!

Modificat de Elvis
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Elvis. Desigur ca exista o opozitie din parte sefimii din mai in ceea ce priveste incercarea angajatului de a se proteja impotriva somajului. Nimeni nu te angajeaza fara experienta. Deci cursurile alea de 2 lei care ti le platesc cand te dau afara nu te ajuta cu absolut nimic. In ceea ce priveste lege 360 /2002 aceasta dupa intrarea in vigoare a Constitutiei Romaniei din oct 2003 devine neconstitutionala in privinta interzicerii pentru politisiti a exercitarii altor activitati lucrative. Prin legea 284/2010 functionarilor publici simpli li s-a dat voie sa face ce doresc in timpul liber, medicii au voie sa faca inclusiv activitati care le fac in calitate de bugetari, abia in cazul asta EXISTA o problema. Politistii sunt mai prosti, in cazul lor nu se da voie pt ca avem niste sefi cu capetel patrate care fara un motiv anume, altul decat de a ne tine sub papuc servitorii lor, trimit parlamentarilor (care cred ca sefii nostri sunt cei mai buni la sfaturi ) propuneri de interdictii si incompatibilitati in legi. Adica ce? Adica tot niste ingradiri. Intrand in conflict cu art.16 alin 1 si 41 alin.1, art.45 din Constitutia Romaniei. Constitutia Romaniei este tot o lege. Legea fundamentala. Care, din fericire pentru noi, deocamdata depinde de vointa democratica  poporului, adica de referendum national nu doar de parerea unora din Parlament care isi dau semnatura in necunostinta de cauza sau mai rau cu rea intentie. Constitutia in  acest caz are prevederi cat se poate de clare si corecte. Toti suntem cetateni romani. In ceea ce priveste activitatile economice aceste pot fi facute cu respectarea obligatiilor ce tin de fiscalitate. Altfel din nou apar ingradiri discriminatorii.  Legi cu prevederi neconstituttionale. Eu nu fac decat sa vin in sprijinul colegilor care sunt haituiti de sefi pe motiv ca n-au voie sa-si formeze alte deprinderi de munca decat cele de politist. La noi in Romania inca n-am trecut de feudalism. Se poarta inca doar ca e cu alta palarie.

Modificat de Marius
Nu mai cita postarea anterioară pentru că e inutil si interzis de regulament.
  • Apreciez 3
  • 5 luni mai târziu...
Publicat

Si.a facut cineva pfa in agricultura cu accesare fonduri ?

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...
Publicat
On 2/5/2016 at 6:40 PM, Sache said:

Nu te poti incadra in politie pentru ca detii o intreprindere individuala activa cu care ai accesat fonduri europene.

sache,ai vreun text de lege care sa sustina afirmatia ta?sunt interesat de speta asta.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.