Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendare permis auto 90 zile


AlexCucuCg

Recommended Posts

Buna seara.In data de 13.10.2013 mi-a fost suspendat permisu auto pentru 90zile,am fost prins cu o alcolemie de 0.14 in aerul expirat.Eu am sub un an de cand am permisul si vreau sa stiu daca pot sa dau sala,iar daca nu o dau stau 120 de zile in loc de 90??am primit si o instintare acasa si scrie 90zile +Test,din asta sa inteleg ca pot da testul??

 

Multumesc,o seara placuta.

Link to comment
 • Moderator

În situaţia ta este obligatorie testarea privind cunoaşterea regulilor de circulaţie, conform prevederilor art.106 alin.1 din OUG 195:

În cazul în care nu promovezi testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie ori nu te prezinţi la Serviciul Poliţiei Rutiere pentru susţinerea verificării perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile, ajungând la 120 zile.

Detaliat găseşti aici:

Spor la învăţat şi să nu te mai urci niciodată la volan după ce ai consumat băuturi alcoolice.

Link to comment

Multumesc mult,vineri ma si duc sa dau sala,imi mai puteti spune va rog frumos ce acte imi trebuie,si trebuie sa platesc din nou 6 lei pentru ca dau sala?iar daca nu o iau mai pot sa o dau odata sau tot trebuie sa o dau pana o iau??

Link to comment
 • Moderator

Trebuie să ai asupra ta cartea de identitate (buletinul) şi dovada înlocuitoare primită de la poliţist. Poţi să susţii testarea până promovezi, depinde de organizarea serviciului rutier de la tine, de obicei săptămânal. Despre taxe nu ştiu să-ţi spun nimic, din ce ştiu eu nu există nicio taxă, dar nu sunt sigur. Să ai baftă!

Link to comment

Nu e vorba de sala ca si cand obtii permis de conducere, ci de examenul de 15 intrebari pe cate il dai la Serviciul Rutier pe chestionar si nu la Permise pe calculator. Nu este nici o taxa. Taxa de 6 lei se achita la examenul pt obtinerea pc.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua. Mi-a fost suspendat pentru 90 zile permisul auto pentru viteza. Fapta s-a produs in ziua de 21 Octombrie 2016. Ultima zi suspendare anterioara a fost  23 Octombrie 2014. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca sunt eligibil pentru reducerea suspendarii? Am auzit diferite varinate datatoare de speranta: 

 - ca suspendarea actuala incepe in 22 Octombrie 2016 (a doua zi dupa eliberarea dovezii)

 - ca ultimii doi ani de la ultima suspendare se calculeaza pentru perioada : 22 Oct 2014 - 21 Oct 2016. Care ar fi perioada corecta de calcul de la ultima suspendare?

Multumesc anticipat!

Link to comment

Dacă în ultimii doi ani de zile nu ai avut nicio abatere care să prevadă suspendarea dreptului de a conduce, mergi la Serviciul Rutier de pe raza căreia domiciliezi și programează-te pentru o testare prin care, dacă o promovezi, acele 13 din 15, îți va fi redusă perioada de suspendare de la 90 la 30 de zile.

Ultimii doi ani se calculează până la data la care ți s-a reținut permisul. Data faptei.

Link to comment

Buna ziua, 

"Art. 221-Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce - reduce la 30 de zile" - nu specifica nimic pentru persoanele cu permis U.E.,

Beneficiaza si cetateni romani sau U.E. cu permis U.E.,  de posibilitatea reducerii -perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.?

Unde gasesc reglementati in lege pentru aceste clarificari?

multumesc

Link to comment
 • 8 months later...

Buna ziua, 

Imi cer in primul rand scuze daca nu am nimeri topicul bun. 

Acum cca o saptamana am fost implcicat intr un accident usor cu un biciclist, eu viram la stanga si nu l-am vazut, biciclistul a avut 2 vanatai (contuzii). La camera de garda a primit diagnostic de accident usor.  AM recunoscut si imi recunosc 100% vina, nu am fost atent si am gresit, Ma bucur ca biciclistul nu este vatamat.

Mi-a fost retinut permisul pe 90 de zile, momentan circul cu dovada, pana la solutionarea dosarului de vatamare. 

Intrebarea mea este urmatoarea: dupa finalizarea dosarului, pot depune o cerere prin care sa incerc sa se reduca perioada? Va precizez urmatoarele: am permisul din luna decembrie 2016.

Din cate am inteles de la un coleg de al dvs, pe care l-am intrebat pe strada, daca dovedesc ca depind de permis, ar putea sa existe o sansa. 

Lucrez in vanzari si depind 100% de permis, problema este ca sunt si voluntar SMURD si dupa servici ma prezint la subunitatea de la Grozavesti, grupul de interventie 4. 

Momentan fac orele in subunitate pana sunt trimis la subunitatea de la OTOPENI pentru specializarea: Paramedic/Descarcerare.

Drept urmare daca nu am permis nu pot ajunge la subunitatea de la otopeni, cursul dureaza o luna de zile. 

Daca ma prezint in fata domnului Comandant al Politiei Rutiere, cu o scrisoare de la Comandantul SUbunitatii mele (asta numai daca nu or sa fie repecursiuni asupra Comandantului meu), se poate scade perioada? 

Va multumesc si ture usoare va doresc, 

Vladimir Simion

Edited by vladimirboeriu
Link to comment
 • 1 month later...

Salut ! Pe 10.09.2017 mi a fost supendat permisul pe o perioada de 90 de zile pentru alcolemie de 0.22 . Permisul la am luat pe 1.08.2017 fiind începător. Pot face ceva pentru a-l lua mai devreme de termen ?

 • Downvote 1
Link to comment
 • Marius changed the title to Suspendare permis auto 90 zile
 • 1 year later...

Bună, ia fost suspendat permisu pe 90 de zile +amendă 650lei (1300lei) +plăcuțele cu nr luate +talonul+9 puncte, toate pt alcoolemiei de 0,10, au tras pe dreapta mai mulți participanți la trafic printre care și el . În situația asta este corect cum au procedat, cum sa se rezolve, menționez ca plăcuțele și talonul au fost recuperate. 

Link to comment
 • 11 months later...

Buna ziua. Am permisul suspendat 90 zile pt doua abateri pe acelasi proces verbal: depasire linie contiua si depasirte vitezea 103 km in localitate.Am dat retestare am depus toate documentele dar nu-mi da permisul dupa 30 zile, doar dupa 60 (ca am 2 abateri pe proces verbal).

Intrebare -Ma duc sau nu sa-l i-au dupa 30 zile. Merci

 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.