Jump to content
POLITISTI.ro

Regulamentul privind sporurile salariale pentru personalul M.A.I.


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

M.A.I. a publicat spre dezbatere publică, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concreta şi condiţiile de acordare a sporurilor pentru conditii periculoase sau vatamatoare de munca, pentru conditii grele de munca si pentru activitati care solicita o incordare psihica foarte ridicata, pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare „aparare, ordine publica si siguranta nationala” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Puteţi consulta proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului aici:

 

http://www.scribd.com/doc/189828201/Proiect-HG-Regulamentul-privind-sporurile-salariale-pentru-personalul-M-A-I

 

Nu am avut răbdarea să studiez amănunţit proiectul celor din minister, dar din ce am văzut la o parcurcere sumară, grija mare a celor din minister este pentru cei ce desfăşoară activităţi neoperative. Poliţiştii nu se prea regăsesc pe acolo.

Link to comment

CATALINE ai mare dreptate.La prima rasfoire a acestui document am impresia ca este facut pentru zidari ,vopsitori si altii de genul asta numai de politisti nu se leaga.

 

Link to comment

   E o mare timpenie. Cei incadrati in grupa speciala ( fosta grupa I) sau in conditii deosebite ( fosta grupa II) ,( au zapacit si grupele de munca sa nu mai inteleagi nimic)  sunt afectati in mod direct -cei  care lucreaza in operativ, respectiv: 1. Nu mai primesti sporurile la salariu . Nu mai beneficiezi de sporurile de vechime  ( 6 luni sau 3 luni la an iar cei care lucreaza in alte conditii an la an- fosta grupa 0 ). 3. Nu mai beneficiezi de reducerile  la iesirea la pensie,

Link to comment
  • 5 weeks later...

se spune ca nu sunt pentru politisti ci pentru personalul contractual

   Dacă studiezi mai atent proiectul de hotărâre vei constatata că se referă doar la anumite categorii de polițiști care vor beneficia de sporurile cele mai mari și în niciun caz nu sunt pentru cei din operativ care duc greul.

   A se vedea anexa I,cap.2,pct.5 care prevede:Spor de 10% din solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază.

Instructorii de dresaj și predresaj precum și personalul care are în îngrijire câini, din școlile/centrele pentru instruirea conductorilor, producerea, creșterea și dresajul câinilor de serviciu.
    Acest punct este făcut doar pentru cei de la Centrul chinologic din Sibiu pentru că eu nu știu să mai fie vreun asemenea centru sau școală în Ministerul Afacerilor Interne,iar restul personalului din structurile M.A.I(poliție,poliție de frontieră,jandarmerie,situații de urgență) care au în dotare câini de serviciu sau cai sunt exceptați de la acordarea acestui spor deși execută pre-dresajul,dresajul,antrenamentul și îngrijirea animalelor de serviciu, sunt expuși acelorași condiții periculoase sau vătămătoare și în plus execută serviciul în mod frecvent cu animalul în teren.
    Ca să nu pară cu dedicație pentru cei de la Sibiu au băgat în text  chestia cu „școlile/centrele” de parcă ar fi mai multe.
    Conductorii câini serviciu vor rămâne doar la acel spor de 5%,fiind întrecuți până și de bucătari,sudori,vopsitori.
Link to comment

                     As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva intr-o speta, dumneavoastra daca se poate, iar in acest caz v-as fi recunoscatoare! Sunt agent de politie, promotie 2012, Scoala de Agenti de Politie " Vasile Lascar" , Campina . Mi-am desfasurat activitatea un an in cadrul B.O.P., dupa care m-am mutat la Compartimentul Secretariat. Intrebarile sunt urmatoare: Sporul de pericol ( in cazul meu 15% deoarece exercit o functie neoperativa), cel de confidentialitate 8 % , sunt automat inserate in salariul functiei de baza? deoarece pe fluturas nu apare nimic, doar sporul de conditii grele si toxicitate. Avand deocamdata functia de ag. IV, salariul functiei mele de baza este de 925 lei, din aceasta cauza mi se pare bizar faptul ca in acesti bani ar intra si cele doua sporuri mentionate anterior.

                      Multumesc frumos, o seara buna!

Edited by Melanie
Link to comment

Imi poate spune cineva care e actul normativ prin care cei la Politia de Frontiera beneficiaza de un anumit "spor de frontiera" ? Sau macar care e documentul care prevede sporurile de care beneficiaza politistii de frontiera

  • Upvote 1
Link to comment
  • 1 month later...

Am gasit. In anexele de la Legea 284/2010 e prevazut ca :

   

3. Sporul de izolare si pentru conditii deosebite de munca reprezentate de izolare datorata activitatii desfasurate in localitati amplasate la altitudine, care au cai de acces dificile sau unde atragerea personalului se face cu dificultate, in punctele de frontiera amplasate in afara localitatilor ori de activitatea desfasurata in conditii de radiatii si altele asemenea, stabilite de ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor - de pana la 20%.

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.