Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Ok , am si eu o problema avand in vedere locul in care locuiesc ... Bun , incepem cu inceputul ... 

Eu fiind umpic mai noncomfomist , ma imbrac in chestii negre si chestii de genu' ...

Intrebarea mea este urmatoarea ... Eu avand 15 ani , a intra in posesia unu baston telescopic / spray lacrimogen pentru auto aparare este ilegala ?

*Mentionam ca bastonul telescopic/sprayul este tinut undeva unde nu e chiar la vazul oricui [buzunar , in hanorac , etc ...]*

Am gasit pe un site baston telescopic de vanzare si scria ca este legal ... 

Acum sa nu intru in probleme cu politia sau chestii de genu' va cer parerea ^^

• Membru
Publicat

Pentru ce iti trebuie, nonconformistule imbracat in negru care esti tu nonconformist?

• Apreciez 2
Publicat

Autoaparare ... Atata tot XD , sunt pasnic , nu prea ma iau in gura si chestii de genu' ... Dar spre exemplu , asta-vara am fost batut intr-un parc doar pentru ca am trecut prin fata persoanelor respective ... Nu m-am putut apara sau ceva de genu' :/

• Membru
Publicat

Ia lectii de autoaparare, de atletism si memoreaza pe speed dial numarul 112. Lasa schemele de baiat de cartier.

Publicat

Lectii de autoaparare am luat

De fugit , stiu sa fug 

Speed dial am 

Nu e vorba de scheme de baiat de cartier , dar daca esti in alta zona nu prea ai cum , persoanele respective stiind zona ... 

• Moderator
Publicat

Când vine vorba de autoapărare, numai magistraţii sunt cei ce stabilesc acest lucru, nu poliţiştii. Iar pentru a ajunge în situaţia ca magistratul să analizeze, să judece şi să hotărască dacă a fost vorba de autoapărare sau nu, trebuie iniţial să treci printr-o anchetă, adică să se întocmească un dosar penal, să se strângă probe şi să se lămurească toate aspectele în care s-a petrecut incidentul.

• Membru
Publicat

La un search pe forum gaseai asta:

Art. 2. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:

1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;

Portul unui baston telescopic este ilegal. Prin urmare daca te simti in pericol iti poti cumpara un spray iritant-lacrimogen. De asemenea ar fi bine sa-ti imbunatatesti si conditia fizica.

Publicat

La un search pe forum gaseai asta:

Art. 2. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:

1. portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, precum si folosirea in asemenea locuri sau imprejurari a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru socuri electrice;

Portul unui baston telescopic este ilegal. Prin urmare daca te simti in pericol iti poti cumpara un spray iritant-lacrimogen. De asemenea ar fi bine sa-ti imbunatatesti si conditia fizica.

Conditia fizica a mea e destul de ok avand in vedere ca am facut vreo 2 ani basket XD

Si de aici vine intrebarea mea , daca am bastonul inregistrat la politie ca fiind arma alba ?

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Nu există această posibilitate "să-ți înregistrez bastonul la poliție". Ai prea multă imaginație!

• Apreciez 1
Publicat

Am citit undeva ca trebuie facut un formular sau ceva de genu' pentru port arma alba sau ceva de genu ... Eu zic ce citesc , nu imi imaginez . 

Cat despre spray-ul lacrimogen , ala nu e ilegal ?

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Am citit undeva 

In care lege?

Eu zic ce citesc , nu imi imaginez . 

Conteaza ce citesti...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.