Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere retinut in Germania

Postare recomandată

Publicat (modificat)

salut baieti , ma poate ajuta cineva  cu cateva raspunsuri sau indrumari cu referire la permiul auto categoria B . am avut o alcolemie in sange de 1,97 plus accident fara victime ..am primit 8 luni suspendare plus o amenda de 1200 euro ..fapta comisa in octombrie 2016 pe teritoriul germaniei ..pe 01.02.2017 am primit amenda  si suspendarea  acum recent am primit si instintare precum ca permisul meu e trimis  in romania ...dupa cum bine  stiti in germania ce trece de 1,60 in sange se face un test MPU ...asta  depinde  de  mine  daca  reusesc  sa  obtin un test pozitiv pt a  putea condunce in continuare pe teritoriul germaniei ..cceea  ce  nu stiu exact ...suspenndarea incepe din momentul de  cand m-i s-a  luat permisul sau de  cand am primit plicul cu instintarea de suspendare si amenda ...mentionez faptul ca permisul a fost retinut pe loc de catre politiea  cand s-a intamplat accest nefericit eveniment ppe 08.10.2016 ..oare  in romania  la  ce  sa  ma astept  ??  la  o anulare  de  permis ,  dosar penal , aceasi suspendare  care  am primit-o de la nemti   sau vreo redobandire ceva ??  ..de la primul avocat am inteles ca susupendarea incepe de cand mi-a luat permisul ..si de  la  un alt avocat specializat pentru MPU a zis ca suspendare incepe de cand am primit instintarea cu 2 saptamani de la primirea instintarii incepe si suspendarea ..plicul l-am primit la data  de 01.02 2017  si cum ar veni dupa 2 saptamani adica de pe data de 15.02.2017 sa inceapa si suspendarea ..complicata situatie .....in germania  clarific situatia  cu mpu si amenda si etc  ..dar in romania  nu stiu la cce sa ma astept ...

Modificat de scurtu
corectare
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Buna seara ! Am o problema si sper sa gasesc ceva raspunsuri aici ... Sunt plecat de pe data de 2 Ianuarie in Germania ( ajuns aici pe data de 3 , transportul fiind facut cu avionul ) si astazi am primit un plic de la politie cum ca pe data de 2 Ianuarie as fi condus un Audi prind nu stiu ce localitate cu 106 km/h . Mentionez ca masina ar fi a patronului , si este inregistrata pe firma . Revoltat , am luat citatia si am fost la sediul politiei unde m-au pus sa predau permisul de conducere si sa platesc si o amenda de 238 de euro . Le-am spus ca nu am permisul la mine si nici bani , si ca treaba nu sta asa ... Din ce am dedus eu , seful meu a condus masina , o fi primit instiintare in care sa declare cine era la volan in data aceea , si ca sa nu isi piarda permisul a mers pe burta si a trimis instiintarea inapoi cu datele mele ...ca deh , ce imi trebuie mie permis pe aici cand sunt dulgher... Eu inca am biletul de avion de cand am ajuns aici din care reiese ca nu puteam fi eu la volan , probabil si o inregistrare vamala cu data cand am intrat pe teritoriul Germaniei daca vor o pot obtine , si doresc sa aflu ce pot face in aceasta situatie ! Unde se incadreaza fapta lui , adica a mintit ca sa se scoata din belea ... Cu toate ca e greu sa te misti intr o tara in care nu cunosti legea si limba , imi doresc din tot sufletul sa fac dreptate si sa merg in tribunal cu el ... Va rog frumos , daca aveti vreo idee , ajutati-ma ! 

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Salut,in august 2019 mi-a fost reținut permisul de conducere în Germania pentru o alcoolemie 0,48 și accident fara victime(mi-am lovit oglinda de la mașină de un stilp de plastic care delimitează cele două sensuri de mers). Am fost dus la secția de poliție pentru recoltarea de singe iar după o oră mi-au dat drumul, spunindu-mi că trebuie să mă prezint la secția de poliție din Berlin pentru a ridica permisul iar daca nu mă pot duce alternativ ar fi să aștept sa-mi ajungă permisul in Ro. Au trecut 10 luni de la comiterea faptei iar în Ro. nu mi-a ajuns deocamdată nimic. Mă poate ajuta cineva cu un sfat ce as putea face. Am nevoie de permis pentru a mă angaja, fara sa mai punem la socoteală faptul că ma-m saturat să plătesc amenzi. Am fost la poliția rutieră locală și mi-a spus că nu am suspendat dreptul de a conduce în Ro. cît și în Europa.

• Marius a modificat titlul în Permis de conducere retinut in Germania
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Bună , mi s-a luat permisul pe Germania o lună de zile plus amenda care a fost plătită pe loc si in Germania mi s-au lăsat 4 luni sa imi aleg dar am venit in Romania si am fost la poliție aici si mi s-a spus că de aici nu pot face nimic, alta posibilitate nu este înafară de a merge în Germania sa il predau ? 

Ok

Publicat

Buna ! 

Am o intrebare, în Germania mi-a fost luat permisu pe o luna si am platit si amenda la fata locului si bineinteles mi s-a dat sa imi aleg o luna si nu mi-am ales am venit in Romania unde am fost aici la poliție și mi s-a spus că nu pot face nimic si doar cu ceva online , va rog ajutati-ma un sfat ceva ce pot sa fac ? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.