nitnelav Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Salutare la toata lumea! Initiez acest topic pentru ca vad ca pe acest site se discuta probleme serioase si importante pentru politisti,valabile in toata tara, iar raspunsurile date ca si dezbaterile pe subiecte sunt la obiect si lamuritoare. Acest lucru se datoreaza atat administratorului forumului,moderatorilor ,cat si membrilor care iubesc meseria de politist cu adevarat. Lucrez in cadrul S.A.S.Constanta si sunt membru al S.N.P.P.C. si al C.N.P. Cand acest sindicat era singurul din tara care ne reprezenta cu adevarat si rezultatele au fost bune, dar de cand sindicatele au aparut ca s.r.l.-urile si acesta a intrat in anonimat,in sensul ca se limiteaza doar la comunicate si adrese.Traind intr-o lume in care tehnica moderna contribuie la impunerea si propagarea unei idei sau situatii si tinand cont de logistica si experienta detinuta de minister, lupta sindicatelor pentru drepturile politistilor a intrat in derizoriu pentru ca au cazut in aceasta capcana veche de mii de ani "divide et impera". Dar tot tactica ne invata ca pentru a "lupta" eficient trebuie sa folosim "armele adversarilor". In concluzie sugerez infiintarea unui Sindicat al Politistilor din Romania online,dar care sa fie inregistrat conform legilor in vigoare si cu reprezentanti in toate judetele tarii ai caror membrii sa fim atat utilizatorii acestui site,cat si cei si din randul politistilor adevarati care doresc ca munca de politie sa fie respectata si apreciata.Stiu ca pare o utopie,dar orice idee noua pare asa pana se realizeaza! De aceea rog administratorii forumului sa sustina acest topic pentru a uni sindicatele intr-o singura forta! 4 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rahor2012 Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 (edited) nu sunt si nu am fost niciodata membru intr-un sindicat intrucat am considerat si consider in continuare ca: 1. sindicatele sunt structurate pe grupuri de influenta si s-au indepartat de "nevoile" de la baza piramidei. admit ca exista unele exceptii - sindicatele mici/locale, dar acestea sunt exceptii 2. nu exista o experienta sindicala a liderilor, nu exista creativitate pentru "lupta de clasa" (suna comunist, dar ganditi-va putin cum sunteti impartiti si ce drepturi si obligatii aveti in functie de clasa in care sunteti; mai ganditi-va si ce au facut si cum se comporta cei care au trecut in alta clasa) 3. majoritatea membrilor de sindicat sunt inerti, nu ca si vocatie, dar ca rezultat al stilului managerial al organizatiei (atat institutiile, cat si sindicatele) asadar, stimate coleg, desi resping principial ideea unui nou sindicat, admit ca ar putea aduce si ceva bun doar daca prin esenta lui (statut, etc) ar stabili definitiv si irevocabil (deci fara derogari ca sunt satul): 1. principiul transparentei totale pentru membri referitor la activitatile sindicatului: de la cumparatul unui pix, extrasele bancare aferente conturilor, pana la plata salariilor, totul publicat. 2. principiul transparentei si integritatii totale referitor la persoanele cu functii de conducere: declaratii de avere si interese actualizate, declaratii de integritate si mecanisme anti-nepotism si anti-conflicte de interese bine puse la punct 3. principiul conducerii colective pe baza de majoritate: deciziile se iau cu majoritate de voturi, pe online e chiar usor. deci fara birouri executive etc, etc. organele de conducere sa aiba doar rol de reprezentare 4. principiul expertizei sectoriale: deciziile in domenii specializate se iau pe baza unor studii fundamentat stiintific daca se poate (nu e asa de greu, cercetatorii romani au salarii de mizerie si vor accepta bucurosi sa faca studii pe problemele de interes pentru sindicat, uneori chiar pe gratis). asta doar pentru a combate habarnamismul si datul cu parerea care e sport national prin institutii 5. principiul inexistentei derogarilor: nu se acorda derogari de la regulile sindicatului sub sanctiunea dizolvarii acestuia mai ales principiul 3 salveza democratia in sindicat; membrii sunt inerti, dar sa voteze online si anonim vor putea daca mergi pe aceste principii sunt dispus sa dau o sansa noului sindicat pentru 1 an si sa platesc cotizatia corespunzatoare asadar pune-te pe treaba si compune un draft de statut. ar fi bine sa ai studii juridice. Edited October 12, 2013 by rahor2012 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitnelav Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 Am initiat acest topic deoarece cred ca mobilizarea ar fi mai eficienta prin uzitarea internetului(ex:Rosia Montana,schimbarea lui Raed Arafat),iar parerile pro si contra ar fi mult mai multe.De aceea ii rog pe cei ce-l vizualizeaza sa-si spuna parerea,buna-rea, pentru ca majoritatea decide intotdeauna si daca ne uitam la numarul de utilizatori ai acestui forum vedem ca suntem foarte multi care dorim profesionalism si transparenta. Eu nu sustin ca SUNT in stare sa constitui un sindicat pentru politistii care sunt devotati acestei meserii si o indragesc, eu sustin ca SUNTEM in stare impreuna! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted October 13, 2013 Moderator Share Posted October 13, 2013 Dar mai există o problemă. Dacă noi nu vrem să folosim acest site în scop sindical? Ce te împiedică să faci la rândul tău un site pentru sindicatul tău la care să adere şi membrii noştri dacă consideră că le poate reprezenta interesele? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member cipri83 Posted October 13, 2013 Member Share Posted October 13, 2013 Eu nu sustin ca SUNT in stare sa constitui un sindicat pentru politistii care sunt devotati acestei meserii si o indragesc, eu sustin ca SUNTEM in stare impreuna! Mda... si marmota invelea ciocolata!Ce te face sa crezi ca o sa fi mai buni ca ceilaltii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teolucian63 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Valentin, pana una alta, tu ai deschis un topic in sectiunea dedicata S.N.P.P.C.-ului, iar cum spunea si Cristi, poate nu se doreste ca acest site sa fie rampa de lansare al unui sindicat, bun, rau, util, inutil, deoarece acest site si-a castigat renumele prin echidistanta, nu a tinut nici cu unul, nici cu altul! Poate intentia ta e buna, dar te folosesti de imaginea acestui site si nu e in regula. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitnelav Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 "Daca nu lupti pentru ceea ce vrei, meriti ceea ce ai!" - J.Maxwell Tocmai de aceea am deschis aceasta discutie in sectiunea dedicata S.N.P.P.C.-ului, pentru ca sunt membru al acestui sindicat si poate s-or trezi in ceasul al 14-lea. Am devenit cu totii inerti, in sensul ca nu ne mai auzim decat pe internet, pe acest forum, iar din punct de vedere oficial nu se intampla nimic. Poate nu este nevoie de un sindicat nou. Atunci acest sindicat (cu cei mai multi membrii) ar trebui sa preia ideea, sa se reorganizeze si sa faca ceva, sa trezeasca in noi spiritul de politist adevarat.Un politist adevarat care sa aiba puterea si curajul sa-si faca meseria ori de cate ori este nevoie stiind ca, atunci cand este atacat injust, este aparat de alti 10-20 de mii de politisti adevarati! Am ajuns atat de slabi (profesional vorbind), incat ne suspectam intre noi chiar si pe acest forum.Am vazut atatea cazuri despre colegi care au suportat persecutiile sefilor si noi tot nu ne trezim(cel mai recent cu colegul de la Cluj care l-a amendat pe adjunctul sefului inspectoratului ). Poate suspiciunea se creeaza pentru ca nu m-am prezentat intocmai.Sunt agent sef Boghici Valentin din cadrul S.A.S.Constanta,activez in minister din 1991(pun la socoteala si Liceul de Politie de la Ploiesti ) si printr-o situatie similara am trecut si eu ca fostul coleg de la Cluj. Norocul meu a fost, si nu sunt ironic cand spun noroc, ca in solutionarea cazului am fost ajutat chiar de seful meu. Concluzia este ca aceasta experienta mi-a lasat un gust amar tocmai pentru ca marele sindicat nu s-a implicat. De aceea am tras acest semnal de alarma, pentru ca astfel de cazuri se vor intampla la nesfarsit atata timp cat nu exista protocoale si proceduri prin care relatia sindicat - minister sa fie clara si corecta. Sindicatele nu trebuie sa semene cu niste cersatoare. Ele trebuie sa oglindeasca in mod profesionist vointa si nevoile politistilor. Au ajuns sa se limiteze doar la sustinerea drepturilor salariale, pe cand aceasta problema nici nu ar mai trebui pusa pe tapet dupa atatia ani. Trebuiesc angajamente ferme, punctuale si cu termen de ambele parti. Iar cine nu le respecta sa fie dat la o parte si inlocuit imediat. Am fost inteles gresit. Nu vreau sa fiu lider de sindicat, dar vreau sa sustin pe cei care pot sa duca la indeplinire astfel de idei. Nu trebuie sa ne consumam energia si timpul degeaba pentru ca avem ocazia sa le canalizam in ceva concret. Si nu ar fi rau daca chiar administratorul si moderatorii acestui site ar fi la conducerea unei astfel de organizatii la care as adera bucuros. Asa cum am mai spus, totul in ziua de azi se rezuma la logistica. Cu cat ai mai multe canale de comunicare, cu atat esti mai informat si mai abil in a contracara actiunile incorecte sau care lezeaza onoarea politistilor. Cu respect pentru toti, Valentin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Administrator Posted October 14, 2013 Administrator Share Posted October 14, 2013 Valentin, încă de când a luat naştere acest forum am stabilit că nu va fi implicat în niciun fel în activitatea sindicală. Dorinţa mea este ca acest website să rămână echidistant în privinţa preferinţelor sindicale. Uşa noastră este deschisă pentru toate sindicatele, atât timp cât ne respectă munca şi membri forumului. Tocmai din acest motiv le-am oferit complet gratuit posibilitatea de a-şi desemna un reperezentat prin care Singurele organizaţii care au dorit să facă acest lucru au fost SNPPC şi CNP, din acest motiv au şi fost create secţiunile ce le poartă denumirea. Dar la această facilitate, cele două organizaţii au renunţat după o vreme, tocmai pentru că discuţia pe baza argumentelor şi întrebările ori problemele ridicate de membrii acestui forum nu erau tocmai plăcute pentru cei ce le conduceau la aceea vreme. În concluzie, deşi acest forum nu doreşte şi nu se va asocia cu niciun sindicat, are uşa deschisă pentru orice organizaţie ce doreşte să beneficieze de facilităţile de comunicare şi care doreşte să dovedească că este transparent, iar opiniliile sau părerile membrilor săi cotizanţi contează. Orice sindicat doreşte, indiferent că este nou sau vechi, să comunice cu poliţiştii, să-şi popularizeze ceea ce face pentru cotizanţi, ce realizări are, cheltuieli şi orice alte date pe care le consideră că trebuie să le ştie membrii săi sau cei ce intenţionează să devină cotizanţi, o poate face aici, bucurându-se de toate privilegiile de care au beneficiat şi CNP sau SNPPC. Iar dacă prin activitatea lor pe acest website, forumul va deveni un vector de imagine tocmai prin transparenţă şi grija faţă de membri lor cotizanţi, foarte bine, important este ca membrii poliţişti ai acestui forum să fie trataţi cu respect şi să poată comunica cu liderii lor sindicali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapard Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Din cate am vazut eu, singurul sindicat care face treaba pentru membrii sai e SNAP. Si din cate am auzit presedintelele de la SNAP nu ia vreun ban de la sindicat. Intr-adevar, o mai dau in sf uri cu comunicatele pe intranet, dar analizat la rece cred ca ei sunt cei mai apropiati de problemele politistilor(in special ale agentilor de politie) 2 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyoara Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Dragi colegi avem deja oameni care ne reprezinta ce rost mai are sa punem pe alti .stiti proverbul cu primaru?.........mai lasatima 1 an sa pot pune tabla pe casa.vine altul si de reprezentat ne reprezinta dor 1 an max 2 ca dupa fiecare face ptr el 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts