Jump to content
POLITISTI.ro

Warren

Recommended Posts

Presedintele SNPPC poate asista la concursuri/selectii de personal pentru functii scoase la concurs? Nu ma refer aici sa faca parte din comisia de selectie, ci la simpla asistenta, sa stea sa "caste gura" acolo.

Link to comment

Am participat la un concurs pentru un post, si am fost intrebat in prealabil de comisie din ce organizatii sindicale si/sau profesionale fac parte. Toti care am participat la acel concurs cotizand doar la CNP, a fost prezent un membru reprezentant al respectivei organizatii profesionale. Nu e obligatoriu, poti cere si tu asta, tine de transparenta.

Link to comment

De posibilitatea de a solicita in scris inainte cu 3 zile am auzit si eu, dar se pare ca nu am reusit sa gasesc un act normativ ori ceva negru pe alb pe care sa merg, asta ar ajuta foarte mult :)

Link to comment

O MAI nr.665/2008

Desfãşurarea examenului/concursului
ART. 19
(1) Sãlile, precum şi celelalte locaţii destinate susţinerii probelor vor fi adaptate activitãţilor legate de examen/concurs prin:
a) dotarea corespunzãtoare;
b) înlãturarea oricãror materiale care ar putea influenţa candidaţii în elaborarea lucrãrilor.
(2) În sãli au acces numai candidaţii, dupã verificarea identitãţii acestora, precum şi membrii comisiei şi secretarul acesteia.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), pot fi prezenţi în sãlile unde se susţin probele de examen/concurs pentru ocuparea posturilor vacante de poliţişti, în calitate de observatori, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale reprezentative ale poliţiştilor, care au fost comunicaţi cu cel puţin 3 zile înainte de desfãşurarea examenului/concursului, la fiecare probã în parte.

Art.39 alin.3 din Acordul privind raporturile de serviciu pentru functionarii publici cu statut special din 22.05.2013  serefera la aceleasi aspecte pentru reprezentantii organizatiilor sindicale.

http:Acord_colectiv.pdf

Link to comment

Este foarte indicat să solicitatprezența unui membru din conducerea sindicatului din care faceți parte cu ocazia participării la diferite concursuri.Eu așa am făcut în 2011 și nu pot să vă spun ce stres se citea pe fața membrilor comisiei.

Măcar așa aveți o fărâmă de certitudine că examenul a fost cât de cât corect.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.