Jump to content
POLITISTI.ro

Cum ar trebui organizat un sindicat?


EgoSumLex

Recommended Posts

Propun oricarui este interesat sa posteze mai jos ideile sale (argumentate) despre cum ar trebui organizat un sindicat, cum ar trebui construita munca sindicala care sa reprezinta interesele politistilor in relatia cu institutiile statului inclusiv sefi de unitati MAI ori guverne.

Am creat acest Thread tocmai datorita faptului ca am constatat ca aproape toate sindicatele ori asociatile profesioneale din breasla noastra parca's facute de aceeasi mama si au aceleasi apucaturi gen "interesul poarta fesul".

Ideea acestui thread este de a genera un set de reguli, prin care eventual, daca sunt doritori sa incercam sa rescriem din temelii ceea ce inseamna "reprezentativitate."

Atentie: Nu fac reclama vreunui sindicat, insa va cer tututor sa tineti minte dictonul "Divide et Impera" care se pare ca da roade din ce in ce mai bine, si asta in dezavantajul nostru, al lucratorilor din teren care stim cum se mananca munca asta.

Link to comment

In primul rand aceasta ar trebui facuta benevol, fara a institui o taxa, cotizatie sau cum i-ar mai zice. Daca mie ca si membru imi place mulca prestata de lideri dau, daca nu, nu dau nici un ban.

Link to comment

Este un inceput.

1. Consider totusi ca sunt necesare si anume sume de bani dar NUMAI in situatiile in care membrii sindicatului hotarasc un anume PLAN de activitate pe o perioada delimitata de timp, iar pentru obtinerea celor preconizate este necesara o anume suma de bani care sa acopere TRANSPARENT numai acele categorii de plati care au fost stabilite tot de catre membrii ca pot fi decontate din buzunarul fiecarui membru.

2.Inca de la organizarea acelei asociatii, membrii trebuie sa creeze acel statut, act ce trebuie sa poate fi modificat cel putin o data pe an pentru a tine pasul cu evenimente sociale, economice, legislative ce se petrec in jurul nostru si nu un act fix, inamovilbil, invechit, facut pe cumetrii.

3.Ar trebui interzise genul de cheluieli facute pentru a induiosa membrul in ajunul Craiciunului cu vestita plasa cu cadouri, pentru ca sincer consider ca si asa am luat de prea multe ori plasa si sunt satul.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

3.Ar trebui interzise genul de cheluieli facute pentru a induiosa membrul in ajunul Craiciunului cu vestita plasa cu cadouri...

Tu chiar vrei ca un membru de sindicat sa nu se mai aleaga cu nimic de pe urma acestei adeziuni, nu?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

EgoSumLex, eu cat timp am cotizat la sindicate m-am ales cu 60 de euro platiti de sindicat la un telefon nou, si sa fi sigur ca m-am bucurat, pentru ca pentru un moment m-am simtit ca nu dau bani degeaba. Si sincer, se vede in tine stofa de sindicalist, si imi cer scuze daca te supara asta, dar asta e parerea si concluzia mea.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Daca acei membri se inscriu doar pentru ca e plasa mai bogata la un sindicat ori altul, sunt total imbecili.

Te simti mai bine stiind ca ai primit o plasa cu bunuri in valoare de 30-40lei maxim din cotizatia ta de circa1,5 mil/an?

Dar noua ne place sa ne furam singuri caciula pe dictonul "Ma inscriu si eu la sindicatu' ala ca am vazut ca va da agende, sau am vazut ca e plasa mai bogata!" si dupa cativa ani buni, culegem roadele : PLASA! atat la propriu cat si la figurat.

Daca vrei cadouri de craciun sau agende de lucru, mergi si cumpara de la magazin si vei plati 30-40 lei pe ele si nu 1,5 mil.

Daca vrei sa iti fie respectate drepturile legale nu vad cum te poate interesa plasa de craciun.

Link to comment

Initialsa sti ca pentru a ne fi respectate drepturile ne inscriem in sindicate.... Dupa aia constatam ca sunt o mare gluma acele sindicate...

Link to comment

EgoSumLex, eu cat timp am cotizat la sindicate m-am ales cu 60 de euro platiti de sindicat la un telefon nou, si sa fi sigur ca m-am bucurat, pentru ca pentru un moment m-am simtit ca nu dau bani degeaba. Si sincer, se vede in tine stofa de sindicalist, si imi cer scuze daca te supara asta, dar asta e parerea si concluzia mea.

Felicitari Bogdane! Colegii tai de serviciu, care fac parte din sindicatul ala, stiu ca din cotizatia lor ai primit tu cei 60 euro (circa 260-270 roni).

Vezi cum zic eu ca ne furam caciula unul altuia si dupa ne miram de ce suntem unde suntem?

Nu vreau sa te critic, ci incerc sa scot la lumina anumite practici, obiceiuri, reguli, aspecte ale sindicatelor existente in prezent, si culmea obiceiuri perpetuate in timp, fara nici un mecanism de corectie.

PS: Nu sunt lider de sindicat. Sunt membru al unui sindicat dar care nu are nici macar reprezentativitate la nivel national.

Din acest motiv am si deschis acest thread: Trebuie rescrisa din temelii ideea de sindicalism si reprezentativitate. Pana in prezent peste 99% din sindicatele de pe piata au fost create cu scopul de a genera profit pentru unii si altii si abia in planul 2 cu scopul de a lupta pentru drepturi.

Link to comment
 • Moderator

PS: Nu sunt lider de sindicat. Sunt membru al unui sindicat dar care nu are nici macar reprezentativitate la nivel national.

Inseamna ca va realiza tot ce si-a propus... :hmmmt:

Link to comment
 • Moderator

Mişcarea sindicală la noi a luat naştere pe nişte principii şi baze complet greşite. Probabil că asta încearcă EgoSumLex să vă spună.

Tocmai prin crearea acestor sindicate mamut, care tocmai datorită mărimii lor nu pot reprezenta pe nimeni, ci sunt d.p.d.v. al organizării o copie fidelă a angajatorului. Tocmai de aceea vedeţi că liderii de la centru au pierdut de mult legătura cu realităţile, nevoile şi greutăţile cu care se confruntă membrul de rând, din teritoriu. Ei sunt acolo sus, la fel ca şi cei din aparatul central. De ce? Tocmai pentru că la ei este puterea, ei sunt acolo exact ca nişte mari şefi, ce când le este expusă o problemă din teritoriu, o percep ca fiind ceva nesemnificativ şi complet nedemnă de competenţa şi statutul lor.

Fie că ne place sau nu şi în domeniul sindical tot banul este cel care face legea. Iar din moment ce în cazul acestor sindicate mamut cotizaţiile se strâng la centru, liderii din teritoriu nu au nicio putere. Ei dacă se duc la o şedinţă şi povestesc despre vreo problemă, practic nu au cum să-i strângă cu uşa pe liderii de la centru. Pur şi simplu ăia de la centru îl pot ignora fără probleme sau pur şi simplu fac pişulică pe el cu o mare boltă astfel încât să vadă toată lumea. La sindicatele mamut, cei de sus sunt exact ca nişte mari şefi.

De aceea în acest domeniu, trebuie ca cel de sus să depindă de cei de jos. Dacă într-un astfel de sindicat se retrag 50 de oameni, pe cei de sus, îi doare la başcă. Probabil că nici nu observă. Dar pentru un lider teritorial, va fi un semnal de alarmă. Cam aici este cheia în acest domeniu al sindicalismului.

 • Upvote 1
Link to comment

Sunt cam multe intrebari si nemultumiri, insa trebuie sa fim si realisti. Ca sa definim noi reprezentativitatea, trebuie sa modificam legea dialogului social si codul muncii. Ce ne dorim noi de la un sindicat? Raspunsul este diferit pentru fiecare dintre noi, in functie de la modul de comportare, de caracter, de locul de munca, de cat de corecti suntem, etc.Sa eliminam cotizatia? Nici o organizatie nu poate functiona fara un patrimoniu, indiferent de obiectul de activitate. Uitati-va ce avem in prezent la nivel local. Un lider de sindicat neremunerat, care nu mai poate desfasura activitati sindicale in timpul de lucru, are dreptul la cateva zile libere , dar neplatite nici de institutie si nici de sindicat, nu este protejat in niciun mod si postul sau poate fii desfiintat oricand, deciziile sale si parerile au doar rol consultativ, liderul "poate" fi invitat la sedinte, acest aspect nefiind imperativ, etc. Ce asteptam de la liderii de sindicat? Sa ne rezolve problemele noastre, insa noi nu ii sustinem si nu ii sprijinim pentru ca ne este teama, sa ne apere in fata comisiilor de disciplina cand gresim, sa ne dea bani pentru asistenta juridica cand se ajunge la un proces pe rolul instantei, fara sa tinem cont ca este o problema generata de o anumita persoana si nu reprezinta interesele grupului, organizatiei din care facem parte; sa transformam sindicatul in fundatie de intrajutorare si sa ne dea bani la nastere, in cazul imbolnavirilor ori decesului unui membru al familiei, etc. Poate sunt multi printre noi care au primit de la sindicat mai mult decat au oferit, insa nimeni nu recunoaste. Asadar, EgoSumLex de aici trebuie sa pornim discutiile. Ce trebuie sa faca sindicatul pentru noi si ce facem noi pentru sindicat? Pe cine trebuie sa reprezinte sindicatul si in ce limite? Poate un politist sa fie si lider de sindicat si angajat al IPJ in acelasi timp? Se impune ca liderul sa fie suspendat pe perioada mandatului si sa aiba atributii concrete stabilite de membrii de sindicat, dupa care sa poata fii si schimbat mult mai usor pentru neimplicare si nesolutionarea problemelor cu care se confrunta membrii de sindicat?

Link to comment

Ar trebui mutate toate posturile care nu au legatura cu topicul ,,banii pe haine", inclusiv cele ale aligatorului.

Vad ca au sarit toti pe EgoSumLex pe un alt topic..

Numai ca din pacate are dreptate , iar daca minciuna este bine coapta adevarul este crud.

Nu vad pe niciunul dintre voi sa propuna infiintarea de sindicate la nivel de judet unde sa puteti sa-i spuneti direct liderului de sindicat ce trebuie facut.

Va plangeti ca nu sti ce se face cu banii, pai v-as intreba eu la cate sedinte sindicale va deplasati intr-un an sau de cate ori sunteti in sala atunci cand se deplaseaza liderul sindical? Nu mai vorbesc despre mitinguri. Scuzele le cunosc.

Va plangeti ca sunteti condusi de lideri sindicali care sunt comisari sefi si sefi profesionali.

Pai nu voi i-ati ales?

Ce va impiedica sa-i schimbati?

Va plangeti ca sunteti condusi de Gruia&co?

La cate sedinte la nivel de subunitati si unitati ati participat inainte de alegerile din varful sindicatului mamut SNPPC, aflat in moarte cerebrala sau in coma indusa, pentru ai spune liderului de la nivelul judetului cum sa voteze.Pentru ca daca nu stiti el nu trebuie sa voteze cum vrea, trebuie sa ridice mana cum ii spuneti voi, pentru ca daca nu o face cand se intoarce acasa poate sa gasesaca pe altul in locul lui.

Un om si-a spus parerea si au sarit toti pe el cu toate ca omul a argumentat in asa fel incat sa priceapa oricine.

Spiritul de turma a functionat inca o data la fel cum functioneaza cand arunca jandarmii cate un zvon privitor la banii pe haine.

Aligatorule pentru tine cultura sindicala nu exista.

Tu esti mai rau decat unul care nu face nimic , tu dai cu rahat si in aia care mai fac cate ceva.

Te-ai intrebat daca exista si alt model de sindicat prin tara?

Te-ai intrebat ce s-ar intampla daca voi puneti presiune pe liderul vostru din judet sa se retraga cu tot cu organizatie din SNPPC astfel incat atunci cand federatiile sindicale din politie vin sa va convinga sa va afiliati sa puteti negocia de pe ce pozitii vreti voi?

O sa-mi spui ca nu exista asa ceva dar eu o sa-ti dau exemple, pentru ca eu mai stiu cate ceva, nu sunt un ignorant.

La Mehedinti toata organizatia SNPPC s-a retras din marea porcarie numita sindicatul mamut, are personalitate juridica si s-a afiliat la alta federatie. Ce iti spun eu poti verifica.

Pot sa-ti dau exemplul Pro Lex-ului.

Si pot continua, dar tare imi este teama ca imi voi pierde timpul , pentru ca tu esti o cauza pierduta.

Tu si altii va raportati la acest SNPPC ca si cum ar fi modelul perfect de urmat.

Cineva spunea ca ,,somnul ratiunii naste monstrii". Nu va place monstrul pe care l-ati creat?

Este creatia voastra chiar daca nu credeti, iar daca este asa de hidos suntem vinovati cu totii, inclusiv eu pentru o perioada de timp.

Numai ca eu am putut sa vad ce spune EgoSumLex mai sus. Si mi-am asumat raspunderea.

Ti-ai pus intrebarea, macar o data, ca poate exista lideri care nu au luat niciun banut de la sindicatul care le-a facut onoarea sa-i numeasca ,,presedinte"?

Ca poate exista oameni prigoniti care au pierdut aproape tot pentru ca au avut indrazneala sa priveasca in sus spre ,,zeii" din MAI?

Hai sa-ti mai spun si alte lucruri pe care tu le consideri povesti.

Un sindicat la nivel de judet are intr-o luna cheltuieli de aproximativ 1000 de lei, in care intra plata cotizatiei la federatie, telefoane, servicii contabile, consumabile etc. Restul banutilor , daca liderul este atent, se strang in contul de la banca, cu care poate angaja avocati pentru orice problema au membrii de sindicat.

O sa-ti dau alt exemplu, cand liderul inregistreaza o actiune la tribunal in contencios administrativ si fiscal in referire la plata orelor suplimentare pe ultimii trei ani pentru 500 de membrii, iar 400 fac rapoarte ca nu au lucrat nicio ora in plus pentru ca ,,nu vor sa-l supere pe sefu", sef care a facut un abuz in serviciu, liderul nu poate face nimic pentru ca treaba lui este sa angajeze un avocat , sa intocmeasca documente, sa faca copii dupa adeziuni, sa duca tabele si state de cotizatii in instanta etc. Nu el castiga actiunile in instanta, exista complete de judecata care se pronunta si dau o sentinta favorabila sau nefavorabila.

Vorbesti despre patriotismul militant ca si cum ai sti despre ce vorbesti.

,,Nu trebuie sa te intrebi ce face tara pentru tine , intreaba-te ce faci tu pentru tara" a spus-o unul mai destept decat noi.

Iar sindicatul esti tu impreuna cu toti membrii care au aderat la el, iti vine sa crezi?

Tu iti dai seama cam cat de greu este sa incerci sa convigi politistii ca singura forma legala de lupta cu sistemul este miscarea sindicala dupa dezamagirea SNPPC?

Nu cu mult timp in urma un sindicat din tara a iesit de trei ori consecutiv la intervale scurte in curtea inspectoratului de politie rugandu-i pe colegii lor din tara sa faca la fel. Nu a contat ca prefectul i-a amenintat cu bataia, ca va trimite jandamii peste ei, ca Fatuloiu s-a deplasat cu elicopterul in judetul respectiv, ca au fost intocmite liste cu participantii la adunarea campeneasca etc.

Prima data 150, a doua oara 100 si a treia oara 70. Nu poti spune ca nu ai stiut pentru ca la vremea respectiva s-a transmis pe toate posturile tv. Cati politisti le-au urmat exemplul in tara? Niciunul..........

Chiar daca ma repet o sa-ti tastez ceva spus inainte de cel de-al doi-lea razboi mondial in Germania,,cand au arestat evreii nu am protestat, cand au arestat tiganii nu am protestat, cand au arestat profesorii nu am protestat, cand au arestat liderii sindicali nu am protestat..........cand m-au arestat pe mine nu a protestat nimeni pentru ca ii arestasera pe toti"!

Nimeni nu este perfect, toti avem de invatat si trebuie sa ne scolim unul pe altul pentru a putea sa ne aparam de cei care cica ne sunt sefi

Cine crede ca nu are nicio vina sa arunce primul piatra..........

Astept ziua cand toti membrii de sindicat vor intelege ca 1+1=2 si 2+1=3 si vor alege sa protesteze toti nu decat unii pentru toti.

Ci unul pentru toti si toti pentru unul.

Pentru ca o nedreptate facuta unuia dintre noi este o nedreptate facuta tuturor, iar daca azi iti este bine maine s-ar putea sa nu mai fie asa.

Aceasta mentalitate a fost imprumutata de la jandarmi care nu au sindicate si care de cate ori protestam spun ceva de genul,, protestati voi si pentru noi fiindca suntem militari si nu putem , daca obtineti ceva obtineti si pentru noi daca nu o luati singuri"

,,Ar trebui interzise genul de cheluieli facute pentru a induiosa membrul in ajunul Craiciunului cu vestita plasa cu cadouri, pentru ca sincer consider ca si asa am luat de prea multe ori plasa si sunt satul."

EgoSumLex liderul face ce ii spun membrii de sindicat prin vicepresedinti, ori pana acum nu prea am auzit multi membrii care sa renunte la cadouri. Nu spun ca nu sunt, dar in democratie minoritatea se supune majoritatii. Sunt banii din cotizatiile lor si fac ce vor cu ei. Daca vor plase, plase se fac, cu toate ca este o munca destul de dificila.

Edited by Elvis
 • Upvote 2
Link to comment

Jos palaria Elvis! Mi-ar fi placut sa am un coleg ca tine langa mine, am avut cativa de-a lungul timpului, cu care si acum tin legatura! Imi place ca pui mult suflet, probabil in tot ce faci, chiar daca ai o vechime ce se invarte in jurul cifrei 20...nu-i asa? Asa ar trebui sa fie Gruia&Co. Cum esti tu... Cat despre initiatorul topicului, EgoSumLex, bravo lui ca stie sa spuna lucrurilor pe nume si poate cine stie, chiar va putea sa apere drepturile politistilor!

Este bine ca cere pareri si daca tine cont si de cele care nu-i plac dar sunt juste, atunci e bine! Nu stiu daca doreste sa ajunga lider sindical, dar topicul e un castig pentru toti! Poate asa intelegem ce inseamna un sindicat!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Pentru Elvis .Recunosc ''eu sunt vinovat'' de tot ce ma acuzi desi poate acum dupa aceasta postare ai sa intelgi ca nu sunt ipocritul pe care fantezia ta condusa de suparare il plasmuieste.Citind ultimele doua postari imi vine in minte ultima fraza din Luceafarul. Traind in cercul vostru stramt/Norocul va petrece /Ci eu in lumea mea ma simt /Nemuritor si rece..Cat priveste raspunsurile putin acide pe care mi le dai iti raspund simplu fara condenscendenta.Sunt pitbul si daca stii cine sunt stii si ce am facut pentru drepturile politistilor si cat am suferit in lupta cu mafia MAI .De ce sunt acum ''aligatorul'' cred ca stii raspunsul.Sunt banat mereu[chiar si aici] deoarece am prostul obicei sa nu fardez realitatea cu praf de copt gogosi .Gandeste-te totusi pe cine acuzi de lipsa implicarii si ipocrizie.

Edited by aligatorul
Link to comment

In primul rand aceasta ar trebui facuta benevol, fara a institui o taxa, cotizatie sau cum i-ar mai zice. Daca mie ca si membru imi place mulca prestata de lideri dau, daca nu, nu dau nici un ban.

Link to comment

Eu dimpotriva cred ca trebuie platita o cotizatie mai consistenta si in mod obligatoriu.Ar fi una dintre modalitatile de selectie a membrilor de sindicat pentru ca de calitatea acestora depinde si cea a sindicatului.Intotdeauna pretuiesti ceva pe care ai dat bani, rareori ceva primit de pomana.Cei mai multi cred ca e dreptul lor sa detina calitatea aceasta...doar ca asa cum in lumea asta nimic nu e gratis ,eu cred ca si pentru ajunge membru al unui sindicat trebuie pe kings faptul ca vrei,si ca meriti

Link to comment

Scriu de pe un telefon de 9 euro asa ca sper sa ma scuzati pentru eventualele inadvertente din text. Eu sunt inca membrul unui sindicat reprezentativ la nivel national. Asta nu ma incalzeste cu nimic;as prefera sa fiu membru intr-un sindicat mic, reprezentativ la nivel judetean dar cu o conducere eficienta, statut propriu si flexibilitatea in miscari pe care deobicei o confera independenta. In general problemele noastre se pot rezolva pe plan local. In probleme de interes general se poate colabora cu alte sindicate.

Link to comment
 • Moderator

Sunt pitbul si daca stii cine sunt stii si ce am facut pentru drepturile politistilor si cat am suferit in lupta cu mafia MAI .De ce sunt acum ''aligatorul'' cred ca stii raspunsul.Sunt banat mereu[chiar si aici] deoarece am prostul obicei sa nu fardez realitatea cu praf de copt gogosi .Gandeste-te totusi pe cine acuzi de lipsa implicarii si ipocrizie.

Și dacă ești "pitbul" ți se pare că ai fi vreo mare sculă pe basculă? Îți spun eu de ce acum ești "aligatorul". Pentru că nu ești deloc atât de ager la minte pe cât te crezi, ba din contră, pe lângă faptul că tot universul tău este atât de limitat încât se învârte numai în jurul sindicatului snppc, doar ai dovedit că nu te poți adapta și integra într-o comunitate. Trăiești cu mania persecuției și crezi că toată lumea are ceva cu tine datorită "mărețelor realizări" pe care susții că le-ai fi avut prin sindicatul ăla.

Ei bine, este doar o impresie a ta, pentru că în realitate lucrurile stau cu totul și cu totul în alt fel. Aici pe acest forum, contul de membru "pitbul" NU a fost banat, ci doar a primit un warning + suspendarea aferentă pe o perioadă de timp, pentru jignirile adresate unui coleg, în topicul în care se discuta despre polițiste. Deci sancțiunea respectivă nu are nici cea mai mică legătură cu sindicatul ăla de care ești atât de obsedat, ci ai primit sancțiunea pentru lipsa de bun simț.

Faptul că după ce ai primit warning ți-ai făcut alt cont de membru, doar dovedește altceva.

 • Upvote 1
Link to comment

Aligatorule sunt politisti pe acest forum care au suferit mult mai mult decat tine atat in lupta cu sistemul cat si pentru ca au ales sa fie politisti. Sunt politisti care au fost ultragiati, care au fost aproape de moarte, care au stat prin spitale din cauza unor ,,accidente" petrecute in timpul serviciului, care au fost prigonti inca de la intrarea in acest sistem intr-un cuvant care au fost,,exilati in politie".

Prefer sa traiesc in cercul meu stramt de marimea unui judet decat sa-l ajut pe Gruia&co sa-si traga salarii de 15000 de lei pe luna plus alte beneficii.

Nu vreau sa fardezi nimic, spune ce ai de spus pentru ca chiar ma intereseaza orice parere, dar incerca sa nu jignesti alti colegi.

Realitatea este una singura, in timp ce federatiile din politie se lupta intre ele pentru cotizatii, noi avem de suferit.

Iar acesta tampenie se transmite de sus in jos pana la ultimul politist.

In timp ce in judetele patriei politistii fura pachetele de branza topita, nu spun ca este un model de urmat sau ca sunt de acord cu ce a facut acel politist, presedintii de federatii mimeaza lupta sindicala pe niste salarii care ne sfideaza inteligenta.

Asta a incercat sa-ti spuna EgoSumLex, iar prin dialog putem sa rezolvam probleme care acum par imposibile.

Edited by Elvis
Link to comment

Pentru toti celor care gandesc ca am vreun motiv ascuns ori ca tanjesc dupa vreo functie sindicala oriunde : Daca a-ti fi intradevar i interesati de acest topic a-ti veni cu idei concrete nu cu atacuri la persoana.

Cand am spus ca nu poti rezolva probleme folosind aceeasi gandire (creier, mod de actiune) care in prima faza a generat problema insasi, nu stiu cati dintre voi intelegi treaba asta.

Si pentru ca oamenii pricep mai repede lucrurile punctuale, scurte si concise, vis-a-vis de titlului topicului fac urmatoarele precizari:

1. CAPITOLUL “BANI”

-Valoarea cotizatiei lunare TREBUIE calculata in baza unui PLAN DE ACTIVITATI ce a fost stabilit de catre membrii sindicatului la nivel de judet, astfel in cat sa asigure punerea in aplicare a activitatilor planificate in acest sens. Probleme (mai ales cele de natura sindicala, legislativa,consiliere profesionala, etc) pot sa difere de la un judet la altul, si prin urmare sunt necesare PLANURI diferite, deci si sume distincte de cotizatie.

-Banii incasati din cotizatii sunt cheltuiti dupa cum se decide in sedintele sindicatele de catre membrii sindicatului, deci cu acceptul si la solicitarea membrilor, si nu ca pana la acum cand presedintele unui sindicat prezinta facturi, bonuri, etc prin care arata cum s-au cheltuit niste bani desi acei presedinti nu aveau acordul membrilor in a desfasura anumite activitati si a cheltui in anumite locuri acei bani.

-

CAPITOLUL “INFORMATIE”

-Ar trebui organizate sedinte lunare la sediul sindicatului, unde cat mai multi membrii sa isi spuna problemele constatate, iar din discutiile cu alti colegi, membrii si lideri pot rezolva o serie de probleme, caci pana la urma haide sa recunoastem ca este o lacuna foarte mare in sistemul politienesc vis-a-vis de circuitul ordinelor, dispozitiilor interne.

-Crearea unui site web sau un thread pe acest site in care orice persoana interesata sa poate posta dispozitii, legi, ordine de interes politienesc (strict informatie si nu comment-uri inutile).

-Convingerea tuturor membrilor si a liderilor ca un sindicat va deveni puternic, rezistent in timp daca membrii sai isi cunosc drepturile si obligatiile legale (in conformitate cu legea nu cu dispozitiile “verbale” ale sefilor) si constientizarea faptului ca degeaba liderul este pregatit, daca membrul nu isi cunoaste drepturile si “da cu muci’n fasole” pentru ca in prima faza chiar acel membru va suferi.

CAPITOLUL ORGANIZARE:

-Crearea unui contract intre sindicat si membrii, prin care sa se creeze obligatii de ambele parti, astfel incat atat membrii cat si lideri sa poata fi “sanctionati” in cazul unor greseli sau in cazul lipsei de implicare. Este anormal ca unii sa lupte si altii sa stea deoparte pentru a nu supara sefii, dar in final prin crearea unui acord sa beneficieze cu totii. Uitati-va in natura, te lupti mananci, nu te lupti, mori. Nu exista “CEVA pentru NIMIC”.

-Angajarea unei persoane (sau mai multe), de regula persoane care nu activeaza in MAI si care sunt foarte bine pregatiti in domeniul juridic si care sa reprezinte interesele sindicatului in relatia cu toate institutiile statului. In felul acesta acea persoana nu poate fi tentata de unii sefi cu atribuirea unor functii caldute prin Minister in schimbul “linistii”.

-Angajarea unui psiholog care sa ofere astfel de servicii membrilor de sindicat, pentru ca haideti sa fim onesti aceasta meserie este una extrem de incarcata si solicitanta mental si observam cu totii problemele familiale ale cadrelor MAI.

-Pe cat de mult posibil (eu as zice obligatoriu) lideri judeteni ar trebui sa nu fie cadre MAI tocmai din ideea de nu putea fi amenintati ori tentati de catre sefi iar vicepresedinti judeni ori lideri locali sa fie politisti care sa aibe rolul de verigi de legatura intre subunitatile de politie unde sunt alocati membrii si liderul judetean.

-Crearea unor “linii de munca” privind activitatea sindicala, adica crearea unor segmente (gen: O.P. urban, O.P. rural, poltie rutiera, etc) iar mebrii sa adere la acele segmente in functie de “bransa” fiecare vicepresedinte judetean raspunzand strict de o anumita categorie. In felul asta se asigura o mai buna cunostere a problemele membrilor pentru ca ele difera si din punct de vedere al naturii muncii acestora.

-Interzicerea achizionarii bunuri sau obiecte gen “plasa de craciun” , “agenda de serviciu” ori “calendar cu sigla sindicatului” acestea reprezentand cheltuieli inutile si care nu aduc nici un fel de adaos in lupta de recunoastere a unor drepturi.

-Crearea unui segment special din membri bine pregatiti care sa conceapa si sa transmita pe orice cale posibila la nivel central puncte de vedere de fiecare data cand sunt in dezbatere publica legi, ordonante, ordine interne privind activitatea politieneasca. M-AM SATURAT SA VAD ADRESE GOALE TRIMISE DE SEFI “LA ADRESA DVS., NU AVEM DE FORMULAT PROPUNERI ORI MENTIUNI.”

CAPITOLUL “ETICA SI DEONTOLOGIE”

- Excluderea membrilor care au un comportament vadit rau intentionat sau care au comis fapte ilegale ori practica diferite activitati sub sintagma “Omul trebuie sa traiasca si el de unde munceste!”

....si lista poate continua.

Link to comment
EgoSumLex eu unul am obosit sa ma lupt cu lasitatea unora care se cred buricul pamantului si acuzatiile celor care cred ca exista vre-o speranta in miscarea sindicala actuala, fara a avea dreptul de face greva[macar japoneza].Iti urez succes[chiar daca m-ai atacat fara motiv si fara sa ma cunosti ] si daca totusi v-a organiza cineva vreun miting[slabe sperante] voi venii ca de obicei [cu toate inca ma judec cu ministerul] pentru banii de echpament pe 2012 .Proiectul tau e bun , optimismul tau e contagios dar vei vei intelege si tu ca te lupti cu morile de vant si un sistem care nu doreste schimbarea ci doar decat perpetuarea privilegiilor celor de sus.Stima si incearca sa ai capul limpede.. Edited by aligatorul
Link to comment

In mare sunt de acord cu tine EgoSumLex.

,,Pe cat de mult posibil (eu as zice obligatoriu) lideri judeteni ar trebui sa nu fie cadre MAI tocmai din ideea de nu putea fi amenintati ori tentati de catre sefi"

Spune-mi de unde iei banii pentru salariul presedintelui si pentru plata taxelor la stat.

,,Angajarea unui psiholog care sa ofere astfel de servicii membrilor de sindicat, pentru ca haideti sa fim onesti aceasta meserie este una extrem de incarcata si solicitanta mental si observam cu totii problemele familiale ale cadrelor MAI."

Angajat cu carte de munca sau numai ocazional?

Orice inspectorat are de regula cel putin doi psihologi platiti de minister.

Ai idee cam cati politisti le calca pragul intr-un an?

Iar la capitolul informare, abia astept ziua cand membrii de sindicat vor organiza sedinte la care sa invite liderii sindicali!

Pentru ca la cele organizate de lideri membrii nu prea vin.

 • Upvote 2
Link to comment

Cred ca inteleg cum rationeaza colegul ErgoSumLex.Cred ca pentru postul de presedinte se gandeste la un pensionar MAI ceea ce inseamna ca in sindicat trebuie sa aiba acces si aceasta cstegorie de colegi ai nostri care pe linga nevoile specifice se mai confrunta si cu frustrarea de a fi devenit dupa pensionare un fel de neica-nimeni.Sant relativ usor de atras deoarece sant inca tineri, verzi, nemultumiti de ce a devenit Politia in ultimul timp si dornici de a fi inca utili. Un presedinte dintre ei nu ar costa mai mult de salariul unui agent, pe linga fsptul ca ar avea si o retea de relatii pentru rezolvarea amiabila a unor probleme.Alti pensionari dintre membri ar putea pune spatii la dispozitie spatii pentru sedii contra unei chirii modice. De unde bani?Din fericire legea 62/2011 care a abrogat legea 54/2003 prin art.24 elimina plafonarea cotizatiei la max.1% din venitul brut asa cum era prevazut in legea veche tot la art.24.

Link to comment

Contract de prestari servicii cu un cabinet psihologic , plata efectuandu-se in functie de numarul de sedinte. Putin imi pasa ca exista doi psihologi angajati de IPJ pentru ca si ei sunt cadre MAI care la randul lor au sefi si colegi si rude in MAI si chiar exista un mare sentiment de discomfort sa te prezinti la psihologul politist care a doua zi sa verse "informatia confidentiala psihologica" catre alte cadre ori sefi.

Vicepresedinti judeteni ar trebui sa fie politisti pentru a avea acces in institutiile politienesti si la sisteme informatice iar presedintele o persoana ce nu are nici un fel de relatii ori raspunderi in fata MAI , ceva gen un avocat ori jurist care sa aibe rol reprezentativ si nu decizional in cadrul sindicatului. Presedintele poate fi de asemenea politist in functie dar numai daca exista un contract intre el si si sindicat prin care el are anume obligatii iar in cazul in care nu le respecta sa poate fi exclus din sindicat, asta pe langa faptul ca un mandat de presedinte sau vicepresedinte nu ar trebui sa aibe o durata mai mare de 1 an as zice eu, de asa natura incat daca o ia pe cai gresite sa poata fi inlaturat de la conducere.

Ai dreptate Elvis cand spui ca te astepti ziua cand membrii vor organiza sedinte iar pentru asta va trebui ca lipsa de vointa sau implicare sa fie combatuta cu un statut mai dur prin care acesti membrii sa fie avertizati, iar in cazul in care nu se prezinta la un nr de sedinte pe o anumita perioada (spre ex , in baza statului ai 1 sedinta pe luna, iar daca un membru nu se prezinta consecutiv la 3 sedinte este avertizat, daca nu se prezinta nici urmatoarele 3 luni este exclus - in situatiile cand se da dovada de rea credinta) sa fie exclus.

Sincer, ma repet , nu ai cum sa faci treaba cu oameni care se limiteaza doar la a cotiza si a face ulterior scandal daca e plasa de craciun mai saraca decat la sindicatul X sau Y.

Nivelul cotizatiei ar trebui sa fie unul mai ridicat care sa acope genul de servicii psihologice, juridice sau altele care pot fi stabilite in sedinte de catre membrii. Tind sa cred ca daca membrii stabilesc prin majoritate anumite cai de lupta, vor fi si dispusi sa plateasca finantarea acestora. NU poti incepe un "razboi" si sa te astepti sa il si castigi daca tu nici macar nu ai motorina pentru tancuri.

Noua ca si popor dar si ca politisti (unora) ne lipseste simtul de raspundere si mai mult suntem fiinte mioritice si nu tehnice (cum e neamtul) . Membrii acestui gen de sindicat ar trebui sa devina pregatiti pana in dinti cu informatie si moduri de abordare a unor situatii, dar trebuie sa constientizeze ca asta presupune poate un ban in plus si timp in plus in care sa participe la sedinte.

Alt aspect : Folosirea de catre sindicat a unei politici de apropiere fata de sefii unitatilor de politie dar numai la aspectul "propuneri ori mentiuni vis-a-vis de cresterea randamentului muncii" si nu pt alte subterfugii.

Intrebare : Ce preferati?

a) 600 membrii x 12 lei/luna = 7200 lei/luna , si 30-50 membrii activi, sau

b) 200 membrii x 40 lei/luna = 8000 lei/luna , si cel putin 100 membrii activi

Am pus niste cifre orientative, dar intelegeti exemplul.

Edited by EgoSumLex
 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.