Jump to content
POLITISTI.ro

Întrebari despre admitere 2014

Mergi la răspuns Răspuns oferit de drAGO5,

Postare recomandată

Publicat

IPJ Harghita, de care aparțin, a publicat locurile în instituțile de învățământ pentru sesiunea de admitere 2014. Presupun ca datele vor rămâne aceleași...
Am uploadat aici imaginile cu locurile: http://imgur.com/9YkuGsB Ce părere aveți despre informație? Este plauzibilă?

• Membru
Publicat (modificat)

Raul ,aceasta informatie pare plauzibila.A fost vehiculata de mai multe persoane si daca a fost deja publicata la IPJ sunt sanse mari ca asa sa stea treaba  :good:.Razvan ,poti citi de pe linkul postat de Raul si vei observa ca pentru DRPCIV sunt 6 locuri.

Modificat de bogdancrrn
Publicat (modificat)

Am vazut. De aceea am intrebat daca stie cineva despre aceste locuri mai multe, deoarece nu am vazut in ultimii ani locuri.

Modificat de razvan0209
  • Membru
Publicat

ATRIBUŢIILE  PRINCIPALE ALE DIRECŢIEI  REGIM PERMISE DE

CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR

D.R.P.C.Î.V. are următoarele atribuţii principale:

1. iniţiază şi elaborează, în vederea promovării la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, proiecte de acte normative de nivel superior ori cu caracter intern, precum şi alte dispoziţii cu caracter intern privind domeniul specific de activitate, în concordanţă cu normele metodologice aplicabile în domeniul respectiv;
  2. coordonează, sprijină şi controlează metodologic activitatea serviciilor publice comunitare;
  3. asigură aplicarea unitară a dispoziţiilor legale şi metodologice cu privire la evidenţa, editarea şi eliberarea permiselor de conducere, evidenţa vehiculelor înmatriculate, editarea şi eliberarea certificatelor de înmatriculare a vehiculelor, examinarea candidaţilor în vederea obţinerii unei/unor categorii de permis de conducere;
  4. asigură organizarea şi exploatarea evidenţei vehiculelor înmatriculate, a evidenţei deţinătorilor de permise de conducere, a evidenţei vehiculelor autorizate pentru circulaţia provizorie, a evidenţei numerelor de probe şi a evidenţei cadidaţilor examinaţi în vederea obţinerii unei/unor categorii de permis de conducere;
  5. asigură şi organizează desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de eliberare a permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare, a certificatelor de radiere, a certificatelor pentru numere de probe şi a autorizaţiilor de circulaţie provizorie precum şi a activităţii de examinare a candidaţilor în vederea obţinerii unei/unor categorii de permis de conducere, în conformitate cu legile române şi cu prevederile tratatelor internaţionale la care România este parte semnatară;
  6. analizează periodic principalele activităţi desfăşurate de personalul D.R.P.C.Î.V. şi de către personalul  serviciilor publice comunitare, întocmeşte studii, analize sectoriale, statistici specifice şi prognoze;
  7. constituie, utilizează, actualizează şi organizează exploatarea, în condiţiile legii, a datelor din Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor  înmatriculate;
  8. îndrumă, organizează şi controlează activitatea de constituire, actualizare şi valorificare a Registrului judeţean de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor ca sistem informatic integrat Registrului naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor  înmatriculate.
  9. sprijină activităţile informativ operative realizate de structurile/autorităţile abilitate, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor şi în baza protocoalelor încheiate cu acestea.
  10. organizează şi asigură, la nivel central, activităţi de aprovizionare-contractare-achiziţie de mijloace tehnice, materiale, consumabile, tehnică de calcul, precum şi de achiziţie-analiză-dezvoltare a softului de bază şi de aplicaţie, pe liniile de muncă specifice necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţilor;
  11. asigură reprezentarea intereselor D.R.P.C.Î.V. în faţa organelor judiciare, a autorităţilor statului, a instituţiilor şi organismelor, precum şi în raporturile directe stabilite cu orice persoană juridică sau fizică;
  12. propune şi urmăreşte ducerea la îndeplinire a măsurilor aprobate privind creşterea calităţii serviciilor prestate cetăţenilor;
  13. confecţionează plăcile cu numere de înmatriculare prin atelierele proprii, asigură aprovizionarea cu materie primă, piese de schimb şi alte materiale, precum gestiunea şi valorificarea acestora ;
  14. gestionează şi asigură la nivel central, cât şi la nivelul serviciilor publice comunitare, managementul sistemului informatic, precum şi al bazelor de date privind persoanele deţinătoare de permise de conducere, vehiculele şi documentele emise, folosind echipament şi tehnică de calcul;
  15. asigură şi dă în folosinţă sistemul informatic, softul de bază şi aplicaţiile necesare pentru actualizarea datelor în vederea eliberării permiselor de conducere, certificatelor de înmatriculare şi a autorizaţiilor de circulaţie provizorie pentru serviciile publice comunitare;
  16. organizează evidenţa şi soluţionează în conformitate cu prevederile legale, cererile persoanelor fizice sau juridice, privind obţinerea, preschimbarea, duplicarea permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare;
  17. organizează evidenţa şi asigură soluţionarea în termenul legal a petiţiilor formulate de persoanele fizice sau juridice, referitoare la domeniile de activitate din competenţa D.R.P.C.Î.V.;
  18. încheie protocoale de cooperare cu unităţi şi structuri din Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu autorităţi ale statului, precum şi cu diferite instituţii sau organisme naţionale sau internaţionale, în limitele competenţelor şi ale împuternicirilor acordate, potrivit legii, a ordinelor şi instrucţiunilor ministrului adminstraţiei şi internelor;
  19. testează aplicaţiile informatice specifice prin staţia de lucru proprie;
  20. produce permise de conducere şi certificate de înmatriculare;
  21. gestionează sistemul naţional de confecţionare şi valorificare a plăcilor cu numere de înmatriculare, pune la dispoziţia serviciilor publice comunitare, pentru valorificare, plăcile cu numere de înmatriculare;
  22. organizează şi coordonează preschimbarea permiselor de conducere străine cu documente similare româneşti;
  23. organizează şi coordonează examinarea personalului corpului misiunilor diplomatice acreditate în Romania în vederea obţinerii permisului de conducere;
  24. furnizează, în condiţiile legii, date din Registrul naţional de evidenţă al permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate;
  25.  întreprinde măsuri pentru realizarea dotării corespunzătoare cu mijloace tehnice  şi materiale necesare desfăşurării activităţii, potrivit legii, la nivelul serviciilor publice comunitare;
  26. asigură menţinerea şi ridicarea capacităţii operaţionale a D.R.P.C.Î.V., asigură pregătirea fizică şi teoretică a personalului, organizează selecţia personalului la încadrare, transferare şi promovare;
  27. ac) îndeplineşte orice alte atribuţii date în competenţă prin lege, ordine şi instrucţiuni ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

( Sursa : www.drpciv.ro, secțiunea Informaţii de interes public (legea 544), rubrica ATRIBUTIILE PRINCIPALE ALE DRPCIV )

• Apreciez 1
Publicat

Bogdan, mulțumesc pentru opinie! E un lucru îmbucurător că au mărit numărul de locuri de la Poliție față de anul trecut.Succes tuturor candidaților!

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

La admitere şi pe ele rămâi. Vezi că ăia de la permise nu sunt poliţişti deşi ei au impresiile astea câteodată.

• Apreciez 1
Publicat

Salutare!  

Am aflat de curand ca cei care au terminat o facultate la buget nu mai pot fi admisi in Academia de Politie din cauza ca in Romania se poate beneficia de un singur program de licenta bugetat de stat.

Eu am fost inscris la buget in primul an de facultate dar am renuntat dupa primul semestru in acelasi an si mi-am retras dosarul. Mai pot fi admis in  Academia de Politie?

Multumesc!

Publicat

Bună ziua, sper că postez unde trebuie, dacă nu îmi cer scuze anticipat şi rog un moderator să mute postul meu unde trebuie.

Vreau să urmez Şcoala de Agenţi "Vasile Lascăr" de la Câmpina, cel mai probabil nu o sa încerc anul acesta, dar iau în calcul foarte serios să-mi încerc norocul. Două întrebări aş avea, dacă se poate:

1. Legat de vizita medicală/contra vizita, am o nedumerire. Am citit câte ceva pe forum şi am văzut că se declară inapt pentru strabism, problemă pe care o am şi eu, la mine nu este ceva vizibil permanent, "fenomenul" de "îţi fuge ochiul" apare doar la oboseală, nu am probleme de vedere, testele  oftalmologice făcute pentru permisul de concudere/angajare nu au scos în evidenţă faptul că as avea probleme, dar ştiu ca aceste teste sunt irelevante pentru cazul de faţă. 

2. Legat de partea juridică(urmărire penală). Tatăl meu are o problemă de genul, adică este urmărit penal, dar cel mai probabil o să scape de proces. Dacă mai e nevoie de detalii, le pot da pe privat unei persoane avizate. Întrebarea mea este: pot să urmez cursurile şcolii de agenţi dacă am rude de gradul I cu astfel de probleme?

Aştept răspunsurile voastre.

Mulţumesc frumos !

Publicat

Daca mergi pe noroc si nu pe munca, rezultatul s-ar putea sa fie neasteptat. Dar asta-i doar parerea mea. Legat de urmarirea penala a tatalui tau, este irelevanta. Ce conteaza este ca tu sa nu te afli in curs de urmarire penala.

Stiam ca exista acesta lege dar nu se aplica.De cand se aplica?

Legea exista de ceva vreme. A fost pusa in aplicare in cadrul Academiei de anul trecut, daca tin bine minte.

Publicat (modificat)

Danke, n-am de gând să merg la plesneală. De unde ai dedus tu asta? 

Multumesc pentru răspuns. Baftă !

L.E Poate de la zicala "să-mi încerc norocul". 

Modificat de RaduLaz
  • Membru
Publicat (modificat)

A fost pusa in aplicare de anul trecut dar teoretic trebuia de mai mult timp.Daca nu ma insel este lege a Ministerului Educatiei iar academia fiind si ea institutie de invatamant trebuie sa se supuna.Avand in vedere ca academia e finantata de la buget nu ai dreptul sa participi pentru ca se creeaza premisa unei duble finantari.Acelasi lucru s-ar aplica si in cazul in care ai dori sa urmezi o facultate civila tot la fara taxa,nu ai putea.

Modificat de bogdancrrn
  • Membru
Publicat

bogdancrm, nu, Academia de Politie nu este bugetata. Tu singur iti vei acoperi acele cheltuieli in decursul anilor prin semnarea unui contract cu MAI. Desi ei interzic participarea la admitere persoanelor care au urmat cel putin un an la buget, este o incertitudine in aceasta privinta si prefera sa nu isi bata capul mai tare.

• Membru
Publicat (modificat)

Nu vreau sa ma contrazic sub nici o forma in cazul acestui subiect in care oricum nu detin informatii certe.Vreau sa vad daca ma insel:daca tu iti acoperi cheltuielile pe baza contractului ,tu restitui banii treptat o data ce esti incadrat insa in cei 3 ani de academie cheltuielile cu studentii nu sunt suportate de la buget,insemnand implicit ca e bugetata? Din cate stiu Academia nu este o institutie privata de invatamant si de asemenea nu vad cum ar avea Academia singura fonduri pentru sute de studenti  :hmmmt:

Modificat de bogdancrrn
Publicat

Buna seara!Sunt in an terminal si vreau să urmez Şcoala de Agenţi "Vasile Lascăr" de la Câmpina dar imi este teama ca nu voi trece de vizita medicala deoarece in urma cu o luna a trebuit sa cauterizez un neg de pe mana dreapta rezultand o cicatrice cam de marimea unei monede de 1 ban.Credeti ca pentru vizita medicala acest semn ar fi nesemnificativ si as trece fara griji sau conteaza foarte mult ca pe suprafata corpului sa nu existe astfel de semne?Astept raspunsuri daca cunoasteti astfel de detalii.Multumesc!

Publicat

O sa conteze foarte mult daca respectivul "semn" sau cicatrice se afla in ZONA VIZIBILA pe corp,respectiv este/nu este acoperit de imbracaminte....si mai depinde si peste cine dai in comisia medicala la admitere...vei vedea primele reactii la vizita medicala pe care o vei efectua la judet...sa ai la tine toata documentatia medicala cu privire la extirparea negului...succes!!

• Membru
Publicat (modificat)

Catre viitorii mei concurenti. Am sunat astazi la resurse umane la ipj si am fost informat ca locurile acestea ar fi oficiale.Spor la invatat :)!

Modificat de bogdancrrn
  • Membru
Publicat

Nu te lasa descurajat.Cel mai bine ar fi sa mergi la medicul IPJ,el iti poate spune exact ce sanse ai.

Publicat

Buna ziua,as vrea sa imi incerc si eu norocul la admitere,problema e ca am inaltimea de 1,64-1.65 cm..credeti ca va fi o problema??pot trece de proba medicala??macar pot face vreo abrogare?Va rog frumos sa imi raspundeti.Multumesc mult !

• Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Nu stiu ce ai vrut sa spui prin abrogare, eventual derogare .Ori ai 1,64 ori 1,65.Daca nu ai 1,65 nu, nu poti trece.

Modificat de bogdancrrn
Publicat

Aveti dreptate,am vrut sa spun derogare!!as putea sa fac?am 1,64 si cativa mm aproape de 1,65!nu am nicio sansa sa trec?daca as face sport poate as mai recupera cativa mm ca sa ajung la 1,65.Eu vreau sa particip la concursul de admitere din 2015 deoarece anul acesta nu am avut posibilitati financiare.Va multumesc pentru raspuns!

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.