Jump to content
POLITISTI.ro

Întrebari despre admitere 2014

Andrei27
Go to solution Solved by drAGO5,

Recommended Posts

Buna ziua.

Sunt elev in clasa a XII a si sunt interesat sa urmez o cariera in Politie dar am cateva nelamuriri.

1.In clasa a IX a si a XI a am avut media la purtare 10,insa in clasa a X am avut media la purtare 7.Tinand cont ca anul acesta nu va fi nici o problema sa obtin media  10 vreau sa stiu daca pot participa la examenul de admitere?

2.Inca nu sunt hotarat unde sa urmez cursurile..la Academia de politie din Bucuresti sau Scoala de Agenti de Politie Vasile Lascar din Campina?

• Member

1. Conteaza media generala pe perioada studiilor liceale.

2. Tu ce vrei? Studiaza oferta lor si vezi ce vrei.

Aici pe forum vei gasi atata informatie ca nu o sa-ti vina sa crezi. Foloseste cu incredere functia "search"

• Upvote 1

Multumesc pentru raspuns.

Dar exista vreo diferenta intre Academia de politie din Bucuresti si Scoala de Agenti de Politie Vasile Lascar din Campina?

• Member

Din Academia de Politie termini ca si ofiter de politie, iar din Scolile de Politie,respectiv Campina si Cluj termini ca si agent de politie.

• Upvote 1

Multumesc

Daca ar fi sa aleg intre a lucra in Politie sau in cadrul unui penitenciar care ar fi avantajele/dezavantajele?(salarizare,gradul de risc etc.)

• 3 weeks later...

Abia in primavara aflam daca se schimba sau raman aceleasi probe sportive, prin luna mai s-a afisat anul aceasta care sunt probele,dar orice este posibil,deci,se pot schimba! Pregateste-te  pentru saritura in lungime si tractiuni pe langa cele trei probe care au fost anul acesta!

• Upvote 2

Buna ziua, Am tot vazut pe unele topicuri ca se vorbeste despre istorie ca fiind una din probele de admitere. Eu stiam ca se da doar la lb romana si la alegere dintre engleza si franceza. Am fost eu neatenta si se da si la istorie? Sau am inteles gresit din celelalte postari?

Multumesc Marius, am mai citit intre timp si alte topicuri si mi-am dat seama! O sa citesc mai atent inainte de a mai pune o intrebare al carui raspuns il pot afla din alte topicuri :) O zi buna!

• 1 month later...
  • Member

Arma Penitenciare inca se studiaza in cadrul Academiei de Politie, Elvis. Nu inteleg de ce esti atat de inversunat.

Rokko, inca nu se cunosc conditiile admiterii de anul viitor.

• Upvote 1
  • Downvote 1

da ,multumesc pentru informatii alex87, am observat ca o parte din membrii politisti sunt foarte stricti...totusi suntem pe un forum iar scopul lui este sa ne cunoastem ,sa ne ajutam atunci cand putem.

• Moderator

Imi place cand novicii si cei care nu au nicio legatura cu munca de politie ne explica scopul unui forum in general si scopul acestui forum in particular. Hai sa mai spun o data, poate veti intelege, daca va e lene sa cititi Regulamentul. Acest forum este dedicat politistilor, adica acelei categorii de personal caruia ii sunt aplicabile prevederile Legii 218/2002. Nu ne intereseaza soarta altor categorii profesionale. Punct. Internetul este liber, isi pot face un blog unde sa imparta impresii. Urmatorul care face lobby pentru alte categorii profesionale pe acest forum va fi sanctionat conform prevederilor Regulamentului.

• Upvote 4

Buna seara, am si eu o intrebare in legatura cu admiterea din 2014 (in cazul in care vor fi organizate concursuri):

Pot sa particip daca am implinit deja varsta de 27 de ani? Luand in considerare criteriul specific care spune: "Sa aiba varsta de pana la 27 de ani IMPLINITI in anul participarii la concurs" eu sincer cred ca Da, mai pot..

Am dat mail la Inspectorat, intreband daca mai pot sau daca pot primi o derogare (luandu-se in considerare ca am incercat si anul acesta dar am fost respins la vizita medicala din cauza unei probleme de vedere) si mi-au spus decat ca nu pot primi nicio derogare pt. varsta dar totusi sa iau legatura cu Directia Generala de Resurse Umane MAI..

Am tot intrebat in stanga si in dreapta (prieteni care sunt in sistem) si aproape nimeni nu poate sa-mi zica ceva in concret...as vrea totusi sa mai aud cateva parerei, daca aveti amabilitatea.

Multumesc 

• 3 weeks later...

Imi puteti spune si mie va rog ,daca e vreo diferenta intre admiterea de la campina si cea de la cluj ? Adica : dificultatea testelor, examinarilor , probelor etc...