Jump to content
POLITISTI.ro

Trecere frontiera cu animale

claudeloo

Recommended Posts

Salut!

In primul rand imi cer scuze intrucat nu stiu daca intrebarea este adecvata pentru acest forum, dar am zis sa incerc.

In curand parintii mei vor pleca din tara definitiv "cu catel si cu purcel" (mai concret este vorba de doua pisici) si cum nu am posibilitatea sa ajung la aeroport in curand sa intreb acolo am crezut ca ma puteti ajuta; ma intereseaza si pe mine de ce documente au nevoie animalele?!

Multumesc, o seara buna!

• Moderator

Animalele trebuie sa fie vaccinate la zi, sa aiba carnet de sanatate, pasaport si o cusca corespunzatoare . Mergi si intreaba medicul veterinar, nu e nevoie sa mergi chiar pana la aeroport.

• Upvote 1

Parintii tai sa mearga la orice medic veterinar, preferabil la cel unde merg de obicei si sa ceara completarea pasaportului pentru fiecare animal in parte. Alte lamuriri le poate da medicul veterinar, in functie de tara unde vor merge parintii tai, sunt diferite vaccinuri care trebuiesc facute si trecute in pasaport.

• Upvote 1

Este bine sa te interesezi la compania aeriana cu care se va calatori pentru ca ei au stabilite reguli pentru transportul animalelor vii la bordul aeronavelor, reguli care pot sa difere de la o companie la alta. 

• Upvote 1

Multumesc mult!

Am sa merg pana la o agentie de turism sa vad ce-i cu cerintele impuse de compania aeriana si apoi la veterinar!

O zi buna sa aveti!